About

Wednesday, October 5, 2011

.: kiSah KuIh raYa :.

salam hari rabu..
cepat noo la masa berlalu..
bagus jugak...tak sabar nak tunggu Disember menjelma..
dalam rasa berdebar nak lalui pengalaman kedua melahirkan..
tapi perasaan tak sabar lebih menguasai...

happynye membayangkan bila dah ber'anak' dua nanti..
tak sabar nak tengok reaksi abang long tu sebenarnya..
sekarang pun, dia selalu bercakap dengan 'adik'nya..
sambil menekap telinga pada perut mama... sweet jer.. ^_^

eh berbalik pada tajuk..
sebenarnya...pic ni dh upload lama..
tengok dalam draft still ada..so publish jerlah..hee~
syawal dah habis..tapi kuih raya masih berbaki..
masih dalam bekasnya lagi..
plan this week kena kosongkan lah~

tunda2 nak kosongkan bekas..
sudahnya..jadi mainan si arif..
last weekend..sambil tengok TV..tangannya sambil nak bukak balang kuih ni..
terlucut penutup..'praaang!' pecah jugak sebijik..hu~


kuih raya tahun ni beli 4 jenis je..
1 jenis lagi tu agen Prudential yang kasik...^_^

ingat terlalu sikit..
tapi  itulah..masih berbaki..

p/s kawan2 kuih raya masih ada lagi ke? ^_^


21 comments:

Sidratul Muntaha said...

yup
tahun ni adik aku pun sponsor kuih
siap aku buat cake lagi
tai sudahnay sampai minggu ke 3 raya pun tak abis - abis lagi.
huhuhu...
arif dah seronoknya nak dpt adik.
setot dulu time dah kuar bru seronok.
huhuhuhu..
la ni,semua adik.
beli belon ingat adik..
makan ingat adik..
tapi yang tak tahan tu,nak bergaduh pun ajak adik.
huhuhu
arif nnti pun gitu jugalah kot?!
mmg lain la perasaan dah beranak 2 ni.
kdg2 rasa mcm berat sebelah pun ye jugak...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byk lg tu eina..sedap2 plak tu..
Kita plak..raya ni mmg xde kuih raya.. ^_^

LYAfrina said...

thn ni x byk sgt kuih raya.. lbh byk beli y cam kerepek g2..sbb mcm thn2 sudah..kuih raya..last2 tbuang g2 j..sbb dh tlalu lama..tp part2 kerepek tu dh licin..selalu btambah..

Mamamya said...

lia pun x sabar nak tunggu bulan dec...nak tau ariff dapat adik bby boy/girl... :) (w'pun aritu iena dah penah citer maybe bby boy...)

alhamdulillah tahun ni biskut raya dah habis.... :) mlm td baru simpan semula bekas kuih dalam kotak...tahun ni lia mmg x buat byk iena...dah melalui pengalaman biskut raya x habis2 smpi ke raya haji...lg pun skrg bila anak2 dah besar sikit dia org laju makan biskut2 raya ni...lbh2 lagi yg b'coklat.... ^____^

mummy_ayu said...

sama la..kuih raya ayu pun ada la balance sikit2 lagi...

of coz la gementar, setipa kali bersalin..lain pengalaman nya..and betul kata Ayu, bila jadi abg long..mula2 dapat baby..suka nya..sikit2 nak kiss..sikit2 nak kiss..sekarang pun..tapi banyaknya..
nak gaduh je...gaduh2 manja la..

Izan Ishak said...

lamanya izan tak singgah n komen2 kat sini. mekasih eina sbb singgah selalu blog izan ye wpun dah jarang hapdet.

izan pun masih ada lagi baki2 kuih raya tu. anak2 ni dah tak pandang dah kuih2 raya tu. jemu agaknya.

izan pun tak sabar jugak nak tgk bby baru iena n reaksi abg long arif bila bby dah kuar nnti...mesti dia seronok sgt tu kan. kejap je masa berlalu ye...

hyazz said...

u...bile dah de ank2 tak yah cakap la seronok nye..sampai bergegar rumah dibuat nye...dengan suara anak + sekali suara kite sama naik...hahaha

Nad @ MamaZakwan said...

alemak kak eina...
sama la kite..tak sabar tggu disember jugak ;)

kuih raye byk lagi ni..
tggu papazakwan jek abeskan sambil2 die tgk tv hehe

eB ezrin said...

kami tinggal satu jerk.. tuh pn mmg bli utk pas rayer :)

::NureeN:: said...

ada lg cikit2.. x der org nk mkn.. eina nureen suka la biskut yg clr choclate yg salut kelapa kering tue.. sedap kan. ;)

maszmadi said...

kuih ku habis sudaaaa.. dah la mmg stok sikit, bwk ke opis,, tghari dah abis dah.. tu yg cpat abis stok tu... huhu

dinor's family said...

ada bebaki sikit lg...xsabar gek nak tunggu adik ayip kuar....

Ena said...

sama la ngan ena ni.. kat rumah kuig aya masih berbaki lagi.. huhu

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. masih ade kuih raya.. kat umah zura mmg x de kuih raya.. kekeekeke

Hanis Azla said...

masih banyak lagi tu.. kat rumah akak, habis aje syawal mak akak dah terus buang kuih2 tu.. sbb kalu simpan pun mmg tahu takde yg nak makan lagi..

ieda said...

dikk akak punn ada balang mcm nie .. tapi tu lah same je .. dah tinggal 3 je .. 2 lagi dah pecah akibat terlepas tangan , anak2 lah huhuh
skrg nie dah beli set baru , kira yg lama buat tambahan lah kannn :)

banyak kuih raya tuu cukup semua balang tuu :)

e.l.i.z.@ said...

umah eli langsung takde balang lg ekekke..tggu KC siap, br best nk beli perkakas hiasan ni kan hihhi

oo bln 12 ek deliver...x sabar nk tgk baby baru!

~Siti Hajar~ said...

msh ada berbaki lg tp nk let go dah, simpan lelama pun xde sapa nk makan dah...huhu

ct rahani said...

arif msti sonok ader adik nanti.. mula2 mybe jeles sket kot kak.. nanti lama2 dia ok.. aidil dulu pun camtu..

dah nak abis raya baru sy tingin nk mkn kuih raya.. seb baik kt umah ade lg serdak2 kuih.. hehe..

Yana Kama said...

bila da habis raya ni tengok pic kuih raya mesti terliur punyala..alahai

Ms Fai Ayie said...

kuih raya rumah Fai pn masih dalam balang lagi, asyik tunda jer nk kosongkn bekas. hihihi...

Rahsia milk booster/Berpantang tanpa jamu