About

Friday, October 28, 2011

.: daH muLakan OperaSi :.

Bermula ahad lepas..
Disebabkan si abah bertugas luar, so tiada agenda jalan2..
So, time terbaeeeek la mama mulakan operasi..

Operasi apa?
Hehe~ macam misi besar je..
Takde lah…Cuma jalankan operasi..
Kemas barang2 menan yang tidak berguna lagi…
Siapa punya?..abang long semestinyalah~

Mainan dia memang dah sebeban…tapi tak semuanya dapat berfungsi dengan baik lagi,
So, time terbaeeek..mama asing2kan mainan yang still valid dan tak valid..
Yang validnya ada la dalam sebakul kecik je..

Dan tak validnya…sebakul besar..hee~


So, terus je buang yang tak valid tu lagi..
Selesai 1 agenda~

Next..
misi membasuh baju2 baby..
Oooh I like..hee~

Weekend tu, basuh baju+keperluan lain yang baru2 dibeli je dulu..

N then, last Wednesday, time cuti Deepavali tu..
Dah complete kan basuhan kesemua baju2 baby turun terumun abang longnye sekali..
So, selesai lagi 1 agenda..

Next..

Agenda susun menyusun dan standby kan keseluruhan keperluan baby dan mama lah..
Itu lepas raya nanti pun sempat buat kot..
Awal lagi kan..hee~

Kandungan mama sekarang berusia 31 minggu 4 hari~
Sangat tak sabar menanti detik waktu kelahiran.. ^_^
Menghitung hari demi hari je si mama ni..hee~

Moga semua dipermudahkan…Amin…

16 comments:

dinor's family said...

mmg 2,3 bln sekali mmg kena asingkn menan yg dah rosakkn..tanbah2 abg ijat boleh kata tiap minggu tambah koleksi menan keta dia hu....suka2 klu bab2 basuh baju baby..xsabar gak nak tunggu dpt anak buah baru...

|| NaFiRaa || said...

sama.. kalo ade kesempatan suka punggah bakul menan my anis.. sebabnye.. banyak yg dh jadik sampah.. lepas punggah baru nampak lapanggggg jek bakul dia.. hehehehe

ieda said...

yee semua kira mama kena buat slow2 :) dah tanggunjawab kan dik

insyaallahh akak doakan sehingga ke kelahiran , lieyna dan bb dipermudahkan allah .. aminnn :)

LYAfrina said...

mainan2 asya byk kn sorok bwh katil.. sbb dia suka punggah.. dh la mainan kcik2..bla pjak kaki..jerit x hingat dnia la... tp..lama2 btmbah lak koleksi mainan dlm bkul sedia ada tu...

lya bru lps settle bsh baju 3x round.. dh siap jemur.. ni mikir nk msk apa lak..

Ms Fai said...

time cuti la baru leh buat sesi kemas mengemas dgn cuci mencuci... hehehe ;)

maszmadi said...

masz pon rasa nak buat operasi kat umah tu, tapi ntah bila.. ujung minggu ngan cuti asik jalan jerk kejenyer.. huhu

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina,
saya pun baru basuh baju2 budak
ngeee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah ngan mainan Qis ni..byk yg tak leh guna dah tp dia still juga nak main..belum asing2kan lg..huhu.. ;)

Sue said...

bestnyeee basuh baju baby!! hehehe.. kite pun nak memunggah toys budak2 ni, tapi bila jumpa lori menan yg ilang 1 tayar pun rasa sayang nak buang. tu yg sume buat penuh kabinet.adoiyaii...

eh camana nak set advance kat blog tu? ajar la..ajar la....

Zue AnnaLeeya said...

airel dan abg ngah pon byk menan...
dah berbakul2 dah... huhu...

haishhhh... tgk eina basuh baju beby...
tak sabar nak basuh gak...
tp awal lagi kan??? hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Memang part paling best adalah basuh baju baby... semerbak je satu umah bau baby... best best... teringat lak masa basuh baju2 utk 2nd baby ritu... :)

Amin, mudah2an dipermudahkan segalanya...

ch@ said...

insyaALLAH smg smuanya b'jln lancar dan slmt. smg dipermudahkan kak. tak nangis ke arif tgk mainan dia dikorbankan.

nieda said...

kalau tak asing mainan mmg penuhla berbakul2

mama rifQy said...

wahh..wajib la makin excited kan?? kalo na pon mst etrujaa....best best!!!! mane2 yang leh recycle..mane yang mmg tak leh gune....simpan or buang..heehhehee

chugie said...

yuhu eina.. aduhai, dah 31 minggu dah ur pregnancy ye.. dah x lama je tu kan? kejap betul masa..

wah, dh byk preparation tu..:D

e.l.i.z.@ said...

hmmm eli pun nk laksanakan misi jgk ni..byk gak mainan yg dh tak berapa nk valid hihi

wahhh sudah basuh baju baby...syiok tgk mitten n botties