About

Thursday, October 27, 2011

.: daH daPat yang diCari..comei sKet dr PlaN asaL…hee~ :.

Plan nak cari yang biasa2 je..
Berkenan jugak dgn ala2 kayu tu..
survey jugak..kalau yang kayu biasa around RM200 ke bawah boleh dapat..
Paling mahal, jangan tanya lah ye..memang ada je..hehe..

Tengok kt Ikea, kayu paling murah pun bleh dapat RM159 kalau tak salah tengok hari tu..
Tapi simple betulla kan..
Then, tanya kat kedai perabot BangLa.. kurang2 pun bleh dapat RM210 sekali tilam..

Tapi last minute decide cari jenis lain jerlah..
Jenis kayu kang takbleh nak simpan dengan kemas..

Eh eh..cerita pasal apa ni ye?Hehe..pasal plan mencari BabyCot @ Playpen lah.. ^_^
Semalam terjah Tesco NIlai..waaah jauhnyee..hee~
Saja jalan2 round2 sambil nak jengok progress rumah..
Sekali, bermangga la pulak..
Cuti Deepavali kot..hu~

Apapun dapat jugak, apa yang dicari..
PlayPen yang comei je..hee~
Sedikit memakan ruang, tapi still muat je dalam bilik tu ^_^
Dan yang penting, kalau taknak guna lagi, bleh je lipat dan disimpan dengan kemas~
Itu yang penting..

Puas hati..
See playpen –nye..

Comel je kan..jenis Otomo dgn harga RM199

Malam tadi arif sempat rasmi baring atas tu..
Aiiii ………awak tu dah terlebih kilo nak sleep dalam tu tau arif..
Limit KG nye until 14 kg jer..
Ari tu, timbang arif, dah cecah 15 kg..hee~

Apapun kejap je abang long lepas gian, pastu dia turun n akui tu baby punye..
Good brother~ hee~

Pic selingan ~ sebelum balik umah, sempat pekena KFC dulu @Tesco Nilai..
Snap pakai HP je ni..^_^



p/s mostly barang keperluan baby dah cukup lengkap..Cuma maknye je, belum beli set bersalin nye..herm…


22 comments:

dinor's family said...

comei2...bagus abg long faham tu barang baby kn...

Mamamya said...

alhamdulillah....x dapat pun apa yg di cari...:) cantik tu..

mummy_ayu said...

good boy la abang long...

Zue AnnaLeeya said...

kiut playpen tuh...
ayep lepas gian jap jer kan???
hehehe...

Cho Zila said...

suker kalerpul... memang senang simpan... nanti leh guna lagi..

Gieyana said...

cantik..daku ms Nureen dulu save byk psl my friend kasi yg kayu tue..:D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sgt comel..
Abg long dah semakin bijak..tau itu adik punya..dah bersedia dah jadi abag.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

comel je playpen tu...

betul tu, kalo beli jenis ni senang, kalau tak pakai leh lipat & simpan...

*sal ritu beli je jamu & segala mak nenek set bersalin tu, tapi tak habis guna sebab tak disiplin... huhu (tu yang mak sal dok bebel tu, beli je tapi tak makan... hehe)

hajarus said...

gud la abang long ni...

akak g tgk progress rumah.. akak nak pindah rmh lain ke kak..?

Iela Fazielah said...

cantik2... suka dgn kaler dia

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina dh dpt dh babycot, huhu!
bila papazakwan nak cari gak ni..
aisey!!
saya pun harap2 dh lengkap utk baby
utk maknye belum gak...adeyy!

LYAfrina said...

comel sgt.... kalerful... sgt bgus utk ransang otak baby ni...

ch@ said...

tak beli pun benda2 mcm ni kak, main redah je. kalo beli, confirm si kakak yg duduk dlm tu, adik melopong kat luar. hahaha. tgk abang long ni, dah mcm perempuan pula. rambut tu mcmrambut oni je, yg penting oni lbh serabai. kekeke.

ct rahani said...

cantik playpen tu kak.. sekarang cuma perlu bersedia tunggu baby lahir jelah.. :)

Ena said...

MEMG COMEI SUNGGH..


ALAHAI ABG LONG.. :)

sue zainun said...

sangat colourful..mesti baby suka..
kalo bli jenis ni memang senang.kalo xnak pakai leh lipat n simpan balik..
saya pun ada 1 tapi dah dijadikan tempat simpan mainan dina..kekeke almaklum baby kicik xde, baby besar je ada :p

haslina said...

babycot yang macam tu mmg colorful gitu.
comel kan.

~Siti Hajar~ said...

cantiknyer eina.. kalerful lg, suka sgt...

Bgs la abg long dgr ckp mama, nti blh jg adik la plk yer..

Dalila Hamid said...

teringin nak beli kelengkapan baby... cantik2... geram tgok!

hyazz said...

pepe pon abg long kena lah try dulu yer...hehehe

UmiDanisH said...

comel2... bagus pilih yg macam ni,danish dulu ada satu da simpan.. nnt adik dia lahir ble la pakai balik pasni =)

nieda said...

cutenya baby coat tu...smlm start warehouse sales my dear x taulah brape harganya