About

Thursday, October 13, 2011

.: BoS bLanJe makaN kat Restoran Haslam :.

citer dah lama..
sebab no idea nak buat n3..
meh tempek pic yang telah ditransfer dr HP baru2 ni..
snap curik2 je ni..ngee...

sebab dok ngadap gambar ni baru2 ni..
mak buyung ni tetiba jadi ngidam pulak..
nak menu camni ni jugak..
petangnye puas mencari (area sinilah)..tak ada la pulak..so, balik rumah dengan rasa yang sedikit hampa..

menu apa  ? nasi putih je + ikan bakar + kerabu mangga..


bos blanje makan kt Restoran Haslam area KL nun..
lokasi sebenar mama kurang pasti..ngee..mmg failed jln KL..hee~
kebetulan keluar atas urusan melawat rakan sejabatan yang warded..sebelum balik menyinggah lunch dulu..

nikmatnya Kerabu Mangga tu..
itu yang dicari sebenarnya..mencari dr minggu lepas..
baru 2 hari lepas hajat tertunai..huu~
nikmatnye lah...hehe.. =P

oooh pasal restoran tu, kata bos yang biasa makan kt situ..
itu Restoran Dato' Yusuf Haslam..kelibatnya tak la nampak kt situ, cuma ada seseorang yang Bos cakap itu abangnya..ntah mama pun tak pasti..muka takla iras sangat..
tapi persekitaran mmg best..makanan pun makanan asli orang kampung..macam2 ada..rambang mata dibuatnya time nak pilih lauk..hu~

apapun terima kasih Bos.. nikmat betul kerabu mangga..haih tetiba terliur balik semula..ngee~



23 comments:

Salina@IbuAqil said...

Kerabu mangga!!! Dapnye mama.. Ina suka sgt.. ;)

- dieyana - said...

kat rumah dieyana pun ada satu restoran Haslam, dekat hospital tawakal (jalan pahang). tapi situ payah parking....

NzA said...

sedapnya..mlm td akak buat kerabu mangga ikan masin..xsabar nk blk makan....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kecur liur tgk kerabu mangga pg2 nih..sedapnye.. ^_^

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

restoren tue kat jalan pahang depan hospital tawakal...
prnah gak makan kat situ dulu masa kerja kat opis lama sebab opis suka buat majlis makan2 kat sana

Ya ALya said...

suka mkn kerabu mangga n slalu gak buat.....

mummy_ayu said...

Ayu pernah makan kat situ gak sekali..memang ok food2 dia ...

Nad @ MamaZakwan said...

kalu tgh org kat hospital sure gi restoran haslam yg dekat ngan hospital tawakal tu..
saya tak suke kerabu mangga..hehe

::NureeN:: said...

ari tue ada try wat kerabu mangga ala2 chicken rice shop.. x brapa jd la.. mmm tgk yg eina mkn ni mmg nmpk sedap la..

MrS. F!zA said...

pernah dgr restoran ni..tp tk pnh lg lah jejak..

♥SyilaSyira♥ said...

huwaaaa...tak dapat menahan diri melihat kerabu mangga tu..saja jek mamalieyna ni tau..hihihi

Mamamya said...

kerabu manggan mmg best...klu rajin lia selalu buat sendiri...klu x rajin beli sajorr...hehehee...mmg b'selera makan klu ada kerabu mangga.... :)

~Siti Hajar~ said...

klu ada mangga/pelam blh aja buat sndiri sbb senang je eina...hehe...tp mpelam susah nk carik kan, sini pun susah kat psr mln yg masak ade la, yg muda susah dapat...huhu

haslina said...

tak pernah gi situ. pernah dgr pasal restorannya.

sedapnya kerabu tu.

MamaYatie said...

pernah gak makan situ, boss bwak juga (cina pun suka makan situ)...sedap kan!saya pun try kerabu mangga & ayam kampung..tp tu la, parking susah banget..

Lady Rina said...

nak ajak en.suami p situ la nanti...mcm sedap je makanan kt ctu...:)

Zue AnnaLeeya said...

sedapnya kerabu mangga...
makan nasi pon laju jer kan???

|| NaFiRaa || said...

feberet saya jugak kerabu mangga tuh... sejak peknenkan delisha.. sampai sekarang jadi feberet saya.. sedapnye!!!

LYAfrina said...

huhu.. kena molek kalo blh jumpa ank yusoff kat situ..

hajarus said...

sedapnyer kerabu mangga... klu blk johor mertua hjr rajin la buat... ;d

maszmadi said...

rstoran tu masz byk kali pi.... tp pi area jalan depan dia jerk la coz balik keje tiap2 ari lalu jln tu..... hehe

ieda said...

sedapnya nasi dan kerabu mangga ..
ada lak ikan kering ke goreng ke .. perghh dikk menjilat jari huhuh

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kat tempat studio dia tu kot, kat skop production kita pernah pi