About

Monday, October 3, 2011

.: 1hb maSa tuk SoPing..hee :.

Salam hari Isnin..
Mood kurang lah..my arif..selesema..start pagi semalam..
sabtu malam lagi..dah terkesan hidung dia tersumbat..nafas tersekat2 je bunyinya..
ni tak lain berjangkit mama la ni..
selesema..dan siang semalam ada demam sikit2..
muntah 2 ke 3 kali bila perut perisi penuh sket..huu~

tu la dak arif, asal kepala panas sket, mulalah muntah2 hu~
hope today makin sihat sepenuhnya..Amin..

cerita sabtu lalu..time ni sihat walafiat lagi..
agenda : jalan2 ngabihkan duit..he~ idokler..ada senarai keperluan baby nak dibeli..sebahagian lagi..

mama beli siap diapers, si abah leh kata..expired la beli awai2..
hee~ idoknye lah..
ok je beli awai..next month ada keperluan lain lagi nak dibeli..
keperluan si mama pun belum beli lagi tau..

beli sekali harung kang, terasa sangat...kan3x..so better beli sikit2 setiap bulan..hee~

Lokasi soping : Tesco Puchong

selekeh habis dak arif ni..rambut serabai..baju serabai je..hee~
seb baik kam0 tetap comei di hati mama..hee~
sebelum balik: dia & si abah je makan..mama makan roti+air je..kenyang lak rasa..
kat umah dah pekena bihun sup tulang buat sendiri..so masih kekenyangan...

beli sket2 keperluan rumah + sebahagian keperluan baby..
baju2 di bawah ni takde dalam senarai sebenarnya..tapi sebab comel dan harga tengah murah..
teeeer... beli la apalagi..hee~ =P



arif dengan sebahagian hasil sopingan tuk baby..
arif dah tau..mama soping barang baby..
dia cakap 'babynyee'... ^_^
(beli babywipes jenama TESCO je..apismate kata 'ok' compare to Anakku..so try jer..murah pun murah..heee ..)

selepas balik dari Tesco, ada destinasi lain..
lawatan ke rumah bakal menantu..ihiks..yelah tu...
n3 menyusul tengahari nanti..hee~

yang pasti ianya buat kan arif teruja!

14 comments:

MrS. F!zA said...

hihih..kak, rambut arif mmg se patern ngan darwisy..ala2 serabai gitu..mmg sebijiK!kalo sy ltk myk bru nmpk kemas sikit..hihi

[-suziey-] said...

la sian arief kena flue ek..get well soon lil arief..

waa syioknya dh shoppiong brg baby..sgt teruja..hiksss

[-suziey-] said...

la sian arief kena flue ek..get well soon lil arief..

waa syioknya dh shoppiong brg baby..sgt teruja..hiksss

Fitri Senin said...

memang best sgt shopping brg2 baby..sebab sume comel2

dinor's family said...

bestkn soping brg2 baby ....comei....pegi rmh sapa tu...???

Mamamya said...

wahh...syoknya yer shopping bju bby... :) btl tu iena..beli sikit2 spya x rasa sgt klu nak beli sekali harung mmg 'sakit' sikit lah kan....org kata sikit2 lama jd bukit... :)

iskhhh3...sapa lah bakal calon utk abg long tu yer... ^_____^

mama rifQy said...

sian arif ..selesema!!!Rambut Iqy pon serabai.dah le panjang!

Zue AnnaLeeya said...

cian ayep... get well soon yer...

wahhhh... teruja tgk eina soping brg beby....
tak saba nak soping gak nih... hehehe....

ieda said...

mcm biasa rutin kita sbg ibu kan .. brg2 dapur plus anak2 kemestian tuu :)

mummy_ayu said...

sama la..Ayu dulu..tiap kali kuar,, jumpa baju baby...mesti terbeli..walaupun dah ckp ..tak nak beli dah..last2..tapi terbeli jugak..sbb comel2..

ct rahani said...

serabai pun abg long tetap encemkan.. :p

betul la kak beli sket2 x la terasa sgt.. sy dulu pun sama..

~Siti Hajar~ said...

terujanyer tgk brg2 baby...hehe

Ayep dah mcm gegurl, rambut pjg..hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah banyaknya membeli, best2 tak sabo nak beli barang baby kan

Nad @ MamaZakwan said...

arif mmg takmo potong rmabut ke? heheh...

saya pun dah beli sket2 gak..kang bli skali harung terasa sgt plak, ngee~