About

Tuesday, September 20, 2011

.: TeTaMu di HaRi ‘MiNi oPeN houSe’ itu :.

Open House ke?
Tak jugak kot..just majlis makan2 sket2 je..hee~
Bila di kira2 tetamu yang hadir around 30pax gitu..(termasuk kanak2 lah..)
Berbanding tahun lepas rasanya 2 ke 3 kali gandalebih ramai..

Okies, berbalik pada tajuk..
Antara tetamu yang hadir dan sempat dicapture wajah2 mereka..
Layan…………..

Tetamu terawal..
My kakak la, kak mah a.k.a dinors family of coz..sebab dia nak mai mama nak masak memasak ni..hee~
Orang belum tiba, sempat la posing2 dulu..hee~

Then, diikuti jiran terdekat mama, watie & anak2 comelnye..dok tingkat bwh dr umah mama..

Dan tetamu2 berikutnya..kawan2 abah

Oooh rakan mayaku, siapa tak kenal....

http://hijaucantik.blogspot.com/ tu..
gambar atas, ch@ tgh merasa laksa agaknye tu
then bawah tu..ch@ tengah merasa nasi tomato plak..ihiks..time makan aje disnapnye..hee~
sebelum balik, snap satu kali lagi..hee

Komen : ch@ memang nampak peramah orangnya..
Mama pulak memang jenis, kurang sket bab beramah tamah ni.
Memang jenis kurang bercakap, dan bercakap pun slow n steady je..azalinya begitu..hee

kakakOni..pandai berdikari..buat hal sendiri dan slamber je..+ comel ~


Ada makcik2 jiran tetangga mama..+ lagi rakan maya & realiti..hee~
Gambar first kelihatan kakakOni sedang berebut menan dgn arif..ngee..

Next....


Nad a.k.a MamaZakwan

Komen : Manis..lembut juge orangnya..tinggi lampai..beza benor dgn mama..seb baik snap pic sambil duduk..hee~
Zakwan..aduuh abang zack ni..encem lah..lemah lembut, sopan santun bila bercakap..
Terpikat auntie kalau jd girl sebaya zakwan tau..hee~

Next..

Hee…ni bukan le kwn maya, ni x-opismate namanya..hee~
Anje n family..

Balqis seronok dpt main dgn arif..
Sampai time nak balik, takmo balik..
Orang paling lama lepak2 umah mama ni..hee~

p/s eh pic mama & anje tu arif yg snap tau..(skrg ni dia aje nak pegang camera..huu~)

then, kawan maya seterusnya juge..tp last year dah jumpa dia ni..
tak sangka selepas setahun baru jumpa balik..kejap betul masa berlalu..

ni dia..
Suziey @Ibunye aQeel encem..

aQeel cam biasa suka terjah bilik tuk main menan
layan diri je..sempat aa gaduh2 manja dgn dak arif..hee~
dak arif lak style..garang2 pun manja..cepat noo buat muka jebek..cengeng cam mama dia..hee~

tetamu last balik ..
adik mama a.k.a pak ucu arif..
pas maghrib baru balik..sempat tapau bawak balik makanan..hee..
pic dia non ado..hee..tp pic dgn ‘kawan’ dia ada..hee~


..comel je kan, kawan pak ucu arif ni..hee~

ok dah habis citer bab tetamu hari tu..panjang beno…sume nak citer serentak..gini le jadinya..hee~

Penat2 bermajlis gini tapi puas hati bila tengok tetamu makan dengan bersungguh2..hee~

p/s eB kite jemput la awak, melalui email..alahai..eB tak perasan la tu..huu~ ptt aa tak sampai2..alahai..menanti jugak eina tau..^_^


24 comments:

LYAfrina said...

huhu..best gak ni..siap blh bkumpul lg dgn teman2 maya kan.. best nyer

eima said...

MZ, MB, ch@, pun ade....

haslina said...

huhu wlupun sarat tetap masih boleh wat open house.
;))

p/s klu tak dalam pantang skrg nie, mungkin kt leh jumpa kan.
umah pun bkn jauh gitu.
;))

Nad @ MamaZakwan said...

aisey, tercepat sgt kot kami ni
kalu tak bleh jumpe n sembang2 ngan anje & suziey

tq kak eina sbb jemput kami
kak eina lemah lembut sgt..segan saya yg huha2 ni nak sembang, haha!

chugie said...

wah.. meriah OH eina.. ramai kwn2 dtg ek?? tahun ni tak dpt jemputan dr eina ehehehe... :D

~aSHa~ said...

wah seronoknye....ramai teman dtg bertandang...juadah pun best2....ni yg best kalo org reti masak...seme buat sendiri

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer dpt jmpa geng alam maya nih...
klu akak tuh mau bising satu umah...
akak nih mmg jenis huha huha sket...
xdenya nak ckp slow mlow mcm eina...
ehehehe....

mama rifQy said...

BESTNYEEE jumpe blogger beramai2!!

Fieza79 said...

ramai jgk ye rakan blogger yang hadir ..hee best nya..! knp la kita jauh..kalo dekat tentu dh terjah huhu!

e.l.i.z.@ said...

wahhhh meriah gak tu kak..sbb ada blogger yg kita kenal..mmg syiok ar

~Siti Hajar~ said...

bestnyer ramai geng blogger terjah rmh eina, open house sy ritu pun ada gak geng blogger yg dtg tp xbyk pic sy snap, bz sesgt...huhu

sonok la ayep ramai kwn mai rmh no..

nieda said...

bestnya buat mkn.2 mcmni...walaupun preggy sempat lagi buat 2 menu yg berat2 plak tu

mummy_ayu said...

wah..ramai jugak geng blogger yg dtg..best2...

@e_da said...

seronoknya ramai kawan blogger dtg... rumah sy cha ada dtg juga

ieda said...

bestnya dikk ramai yg hadir kira OH lah nie kan :)
rajin adik buat OH ..banyak menu tuu ;) , dah besar nampak perut tuu :)

maszmadi said...

bestnyer dapat jumpa kengkawan kan.....

Ena said...

bestnyer...

jeles pun kita ni.. eh! jeles dalam erti yg baik tau.. hihih.. :)

ch@ said...

TERIMA KASIH di atas laksamu yg sedap itu kak. pergh gambar makan sokmo. pipi kembung sana sini. memang best jumpa akak. nnt kita jumpa lagi ye. thanks akak.

Gieyana said...

wahh..bestnyer open hse ko..meriah!! Suziey pon p yer..:)

Nadiah Sidek said...

kite tak dijemput pun :p

anisalya said...

seronok menjamu orang makan kan? kalau pandai masak memang superb la masakannya...

Salina@IbuAqil said...

Best nya mama.. ;) nak laksa!! ;)))))

MamaYatie said...

a'ah kan..w/pun penat layan tetamu tp seronok sbb dapat jumpa kwn2 kan...ilang letih..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

mau kidnap gambo sebab tak bawak camera...aci tak?borak sakan dengan suziey sampai tak hengat nak balik k