About

Wednesday, September 7, 2011

.: TerUja soPinG kePerLuan baby :.

Yup…of course la kan..
Sebab barang2 baby ni comel2 n kiut miut jer..
Walaupun tak pasti jantina si junior arif ni lagi..

Tapi mama teruja pergi soping dulu..

Hee~
Alaa tak banyak mana pun..toupup sikit2 jer..
Barangan si abangnya masih dalam keadaan baik dan baju-baju masih nampak baru dan cantik…

Sementara bulan September yang masih ada Sale sket2 lagi kat Jusco tu..
Mama menerjah la ke sana..Jusco IOI Mall puchong
On sabtu yang lalu (raya ke-5)..time tu si abah off sehari..
So, sempat la ajak berjalan kejap..

Hasil rembatan…………

itu pun after less 10% to 20% jer..
Semua beli barang baby je, arif punye?

Hee~ takde aa..Cuma beli 1 je barang menan dia..alat bertukang..
Peelnya sekarang kalau bwk ke soping mall, makin banyak ragam n kerenah..
Penat sesekali nak melayan..
Dan2 tu jugak nak main menan dia..
Takmo balik…sampai melalak2 depan Kamdar tu..hu~

Ooh mama singgah Kamdar jugak..
Beli kain cotton nak buat sarung tilam n bantal baby..
Tilam pun pakai si abangnye punya je..just tukar sarung kasi nampak baru..hee~
(Dah siap berjahit nanti , mama interframekan kat sini..hee~)

Walaupun dah soping ni, still ada lagi dalam list keperluan yang perlu dibeli..
Tu pasal kena beli awai2, supaya tak terasa sangat…
Next month bleh beli sebahagian lagi..
For info..sekarang kandungan mama mencecah 24 weeks.. jauh lagi perjalanan tu..hee~

dan selitkan jugak..baju dan keperluan abang Long yang masih elok..
dah kelebek2 masa cuti raya baru ni..
tengok stok masih elok banyak mana...topup sikit2 jer.. ^_^

p/s untungnya anak sulong lelaki ginilah...if anak ke-2 ni, boy or girl..baju still bleh guna tuk new baby tu.. kan.. ^_^...if sebaliknya, anak first girl, sure kena spend lebih tuk new baby if new baby boy kan..he~

8 comments:

Arizakiah said...

Kalau yang si abang punya masih elok, boleh pakai untuk adiknya pulak. Kalau kita beli pakaian baby yang berjenama skit takpe....boleh pakai beberapa keturunan kan?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah shopping awal2kan eina..taklah kelam kabut nnt..dh byk juga tu eina dh beli..klu shopping baju baby ni mmg x ingat sbb semua brangan Baby ni comel2.. ^_^

ch@ said...

adik oni, smua guna pakai kakak dia punya. sbb seingat kita hari tu oni pkai baju je, bila dah bsr, baru dpt pkai seluar. beli pun L/P punya boleh pkai psl taktau jantina. hahaaa. recycle.

dah bsr sikit baru beli yg baru. nak beli botol susu gakla. cam comel je tgk akak punya tu.

mama rifQy said...

wahh..da prepare dah die!! teruja lak nengok!!!!

~Siti Hajar~ said...

dah shpg brg baby yer, teruja nk dpt bb baru la tu kan..hehe

tgk kwn2 ngandung rasa cam tingin je tp fikir2 idok la sggp...anak2 eden nakal2 benor...huhu

Mamamya said...

alahai...bestnya tgk persiapan iena...cam nak bagi adik lagi lak kat firas...huuuuuuuuuu....

btl iena...klu dah anak ke-2 n seterusnya mmg byk recyle baju yg lama2....tp kan iena,masa firas aritu sarung n stokin byk x blh pakai lagi sbb getahnya dah longgar..klu pakai asyik lah t'cabut...udahnya beli juga yg baru.. :) klu lampin n barut tu mmg blh pakai lama...

ct rahani said...

sama la sy dulu kak.. yg 2nd ni beli sket2 je.. mana yg abgnya punya masih ok recycle balik.. beli byk2 pun membazi je.. bb cepat membesar..

MrS. F!zA said...

wowieeee... syiok plk tgk shopping baju baby..rindu plk rsa nk memilih baju baby kt pasar raya..huhuhu