About

Thursday, September 29, 2011

.: Tak BLeh tiDo.. :.

Salam hari Khamis..
today dah report to work!
hee~ cukup la rest kt umah 3 hari ye..
eh rest ke?..tak jugak..
semalam ada agenda..
what agenda?..next time stori mori eh..
yang pasti ianya salah satu daripada impian terbesar mama selama ni..
Alhamdulillah..harap semua berjalan lancar..Amin...

ok2x berbalik pada tajuk..
sekarang peel baru..
asal jam beranjak ke jam 2 pagi lebih2 gitu..
sure terjaga..pastu dah tak bleh tido..
puas pusing kiri pusing kanan..
still mata takmau lelap..
membulat lagi ada..
huu~ taktau nape eh..
sindrom ibu mengandung jugak ke gini eh..huu~

malam tadi pun sama..terjaga around 2am lebih..
last2 bangun jugak..
makan mee goreng (hasil dari belian pasar malam yg masih berbaki)
..minum sirap..dah kenyang perut..baru sambung tido..
itu pun puas..pukul 430am gitu baru terlena rasanya..
530 dah bangun balik semula..nak kerja..huu~

harap2 la sindrom ni tak lama..
penat mata ni weeh..pagi2 dah rasa mengantuk balik..huu~

oklah nak membebel sket tu jer..
layankan pic yg snap semalam..
selepas selesai menjalankan misi berkenaan..hee~ ^_^

Lokasi : Marry Brown, Nilai 3


selamat bertugas~

23 comments:

eima said...

slalunye tuh sampai bersalin tu kak ...
org ckp tp aku tak penah kena plak ...

LYAfrina said...

kerusi tu mmg buai betul k..design dia j cam buai?? menarik...

eina tau x.. lya sekali pon x pnah rasa lagi marrybrown..

mummy_ayu said...

misi apa la tu..
best nya restoran marrybrown tu..kerusi dia buaian yer?

morning dear...happy working!!

Fieza79 said...

mmg mcm tu eina..sindrom ibu mengandung..sama la fieza..cukup payah nak lelapkan mata ni...huhu!
tgh2 mlm pun sgup pi dapur mkn lg baik...hehee..sabar jela smpai bersalin eina...

marrybrown mmg best kan kerusi mkn jenis buai...penah sekali pi..mkn smbil terayun ayun buai tu...hehee

MrS. F!zA said...

mak aih tgh mlm akak jga leh p mkn lg..sy kalo tgh mlm jga xberani nk bgun sorg2..penakut betul kan..dh dekat kot dgn wktu baby nkkuar tu yg susah nk tido..hihi

hyazz said...

itu lah...kalau terjaga memang susah nak tido balik... terkulat2 sampai pagi...nngantuk sungguh kan kan kan

Nad @ MamaZakwan said...

mmg sindrom org preknen tu kak eina..
saya dah kene awal2 preknen aritu
skrg dh ok dah..
ape ye gamaknye misi best tu?
hemmmmm.........
terpk2 gak ni, hehe.. dslr ke? umah landed ke? ^_~

haslina said...

biasa gitu kan klu pregnant. x boleh tidor nyenyak.
;((

::NureeN:: said...

lama x mkn kat cini.. suka mkn bubur dia

Salina@IbuAqil said...

ciam mama.. x per insya'allah nanti ilang le sindrome payah nak tdo tu.. ;)

hajarus said...

la jenuh jg mamalieyna klu terjaga ssh nak tido dah... t pagi2 ler seksa nak tahan mate... hiii...

comey la akak peknen... berseri2 muke... ;d

eB ezrin said...

dh muler senak yer?:)

ct rahani said...

biasa la kak sindrom org peknen.. sy dulu 9 bulan dh x leh tido berbaring.. tido smbil duduk la jawabnya.. tu pun kejap2 bangun.. mmg sgt x selesa bila perut semakin ke depan kan.. huhu..

maszmadi said...

eee mesti letih kan, terjaga 2 pg, tido balik 430, 530 bgun balik... kalu masz mau terlajak smpai 7 pg bru bngun.. huhu

|| NaFiRaa || said...

zura dulu pon kena jugak sindrom x boleh tido.. mmg stress jugak kan~ banyak kan bersabar yer..

Zur@ZaRi said...

huhu... penat ler kalo cenggitu kan...=) neway taking gud care..=)

♥MiZz-siHa♥ said...

sindrom orng mengandung mmg cam tu kan..

sue zainun said...

sindrom orang peknen mmg cenggitu kot..tapi yelah kan xbestnya kalau asyik terjaga je..xpuas tidur..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

jue biasa mcm gitu seminggu mesti kena..tapi memang tak lelap langsung...
kak ina makin gebu nampak...

nieda said...

nieda kalau pergi MB mesti cari port yg ada buaian tp husband taknak..dia takut buaian tu jatuh..huhu badan beso

Mamamya said...

lia selalu juga kene syndrom ni dulu2 la masa blm ada anak..heheee...tp skrg ni sejak dah ada 2 heroin n sorang hero..letak kepala kat bantal terus sampai ntah mana2 na....aduyaiii...mmg dah x sempat nak b'angan2 pun....letih....

Aleyn said...

Saya time preggy senang lak nak tidur....hehhe

Apa pun cuba minum susu banyak2..org kata susu bleh buat kita ngantuk..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah time lily mengandungkan Qis dulu..suka jer tejaga tgh2 mlm..tp skrg ni pun mcm tu juga..sbb hubby blk kul 4am..otomatik mata ni akan terjaga tgh mlm..msk utk hubby sambil bertenet.. ^_^