About

Monday, September 12, 2011

.: SeNyum vs SeNgih..maNa lagi bEst :.

Salam Hari Isnin..

Alahai cepat betul rasa berlalunya Sabtu dan Ahad..
apalagi dua hari diisi dengan sesi 'open house' dari pagi membawa ke petang & malam..
penat.....mengah perut dibuatnya..huu~
Apapun Alhamdulillah..dalam dok kata takde jemputan open house tu..
penuh jugak jadual sabtu ahad..^_^

okies, berbalik pada tajuk n3..

Hehe…
Style baru bila nak arif seronok bergambo..
Takmo say ‘smile or cheese’…just say ‘sengih……………’
Mesti dia kasi ‘sengihan terbaeeeeeeek’…hehe..

Meh layan aksi senyum vs sengih bila mama snap pic dia..
Sesaja snap before kuar soping on raya ke-5 hari tu
Kuar nak soping barang baby tu..

Standard biasa bila nak menyenap mama akan cakap..
‘smileeeeee’…
Tapi hasilnya…




Herm..biasa2 aje kan..
Tapi bila ntah camna tetiba leh sebut..

‘sengeeeeh..’
Arif memberikan sengihan terbaik dia..baru nampak keceriaan jelas di wajahnya..
Dah tu, tak cukup dgn sekali..
Berkali2 dia dok pi ulang posing tempat yang sama..
Suh mama snap pic dia..sambil sebut ‘sengihhh’…

After snap 1 pic, dia mai kt mama, nak tengok..
Pastu ulang pi posing lagi..then, suh mama snap gambo..
Alahai mama layankan jer la..
3,4 pic yang mampu ditempek..(posing samo sajo..boy, takde idea nak posing..ekeke..)







'Ceriakan saya ..?!'

sekian cerita pasal abang long yang suka bila disebut ‘sengih’..hee~

p/s rambutnya dah semakin panjang, dah serabut mama tengok, puas pujuk nak suruh potong..takmo lah dia..umpan bgtau dia, ‘see pic kt frame tu, arif encem bila rambut pendek tau, kita gunting eh..?’…tetap jwpn dia..’taknak’..aduhai..taktau sampai bila bleh bertahan ni..rambut serabai..haih~

p/s today half day, checkup time! yuhu.. ^_^

22 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

sengih la best, hehehe....
arif comey la rambut pjg, cam korean ;)

selamat ber check-up! nnt update tau :)

p/s : saya tggu open house kak eina ni, hehe

p/s 2 : scan 3d tu saya kena rm120

Sidratul Muntaha said...

daku pun suke sengih dari senyum..
setot?
huhuuhh..
manjang jer senyum simpul klu suh amik gambo...

NzA said...

lama xsinggah...bila tgk pic arif, dh lain benor bujang nie....dh besar n layak sgt jadi abg long....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alor..cutenye abang longgg...sengih manjang ye..
skang ni rafiq susah nak amek gambor..dia lagi suka melilau tgk keadaan sekeliling..huhu

Ena said...

dua dua pun comei jekkk.. hihi..

arif nampak makin tinggi la kan.. :)

Anamarza said...

klau camtu lps ni tak yah sebut smile la dah sebut sengeh je cukup hahaha

Anamarza said...

klau camtu lps ni tak yah sebut smile la dah sebut sengeh je cukup hahaha

Salina@IbuAqil said...

Dua2 sweet.. Dah memang orgnya comel.. Kalo nanes pun msh nampak comelnya lg.. ;)

Iela Fazielah said...

CUTENYER abg long..... suka tgk arif

dinor's family said...

slalu org kata senyum sokmo.pasni kena ckp sengeh sokmo lak hu....

eB ezrin said...

wahhhh encemnyer... kalo wat open house jgn luper jmpt kami yer? :)

mamashikin said...

besar dah abang long yer...sweet jer..

~Siti Hajar~ said...

ayep suka loghat utara tuh...sengihhh!!!

Ayep dah nmpk cam gegirl dah rambut pjg tuh..

Fieza79 said...

hadoi taknak potong rambut la pulak..nmpk mcm dh kerinting je skt rambut Arif tu eina...

pandai dok sebut sengihh..hehee

eina..fieza pulak mls nak pi open house kali ni..mls nak angkat kaki bwk perot heeee..dh terlepas 2-3 open house pun..!

eim said...

arif comel ... senyum ke sengeh ke tetap comel ..

tu okey gak arif nak duduk diam,macam faiq skrg langsung tak dok diam,kata senyum ke apa semua tak dilayan hihi

mummy_ayu said...

ah ah la..Abg long punya rambut dah panjang...and yes..dua2 pun tomei.senyum or sengih..
selamat bercheck up!!

MamaYatie said...

sengih?haha..takper, sengihan tu tetap comey..better dr buat muka ketat..

takper rambut pjg sket..tak skolah lagi..:)

LYAfrina said...

sngihan y cumilll sgt.. mmg sweet snyuman dia:-)

maszmadi said...

ooo istilah baru lah bila nak bergambo kan... sengeh sungguh tu..... hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

senyum agi best..heheh..anak akak comel tang mata

Mamamya said...

mmg terbaek lah gmbo2 yg 'sengih' tuh...haduiii....mcm nak tangkap bawa balik je ariff ni... (tetiba nampak mcm ariff dah dewasa bila berabut panjang...nampak matured lah muka dia..huuu)

ch@ said...

alah tak kisah la sengih ke, ketawa ke, kening mu tatap menjadi pojaan hatiku. kacak2. relax la mama, arif nak berimej serabut ni, lain drpd biasa.

*suka tgk mata arif.