About

Friday, September 9, 2011

.: ScaN baBY laGi..kali ni nampaK jelass...jeng..jeng..jeng..:.

Salam Hari Jumaat..

Rabu lepas mama pergi buat scan baby tuk ke sekian kalinya..
kali ni WAJIB print sebab nak tunjuk bukti kt doktor gomen..
baby mama dalam keadaan sihat dan bersaiz normal..
walaupun berat mama turun mendadak baru2 ni..

sebabnya last checkup, dia mintak bukti..
sebelum ni, mama scan tak print pun...hu~

so, semalam gagah jugak pergi scan lagi sekali..
(sebenarnya mmg excited nak scan lagi, nak intai kejelasan kejantina baby ni..hee =P)

Hasil scan.....

Semuanya normal..
saiz baby normal..kedudukan masih melintang (takpe awai lagi)
kedudukan Uri di atas..
dan semuanya oklah~

due ikut scan ni mungkin 30-12-11..ikut pada pengiraan 1st day last period..due on 28.12.11
lebih kurang jerlah..

lambat lagi..betul2 ujung tahun ni..huu~

Apapun Alhamdulillah semuanya dalam keadaan baik..

dan jantina baby ni..nampak jelas sekali..
tak macam scan sebelum ni..

agak2 apa ek?
heeeeeee.............

tapi tulah kan..kita nampak macam la gitu
tapi taktaula kuar esok lain plak...hee~

apapun just mention je, kalau ikutkan scan ni..
arif bakal mendapat adikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

v

v


v

v


v


v


v


v


v

BOYYYYYY!

hee~

Boy or girl mama terima dengan hati yang tetap berbunga2
kalau ye..syok la abang long..ada geng nanti..
huuu~

sekarang mama dah terbayang2 macamana keadaan rumah dengan dua orang hero..
pheewww pasti mencabar..hee~

sekian cerita pasal bakal baby baru..
harap semuanya berjalan lancar sampai lah tempoh bersalin nanti..Amin..


22 comments:

ajumohit said...

Alhamdulillah baby nmpk sihat, msti skrin kt gomen Kecik tu yg diorg tak nmpk jelas keadaan baby kot, dh scan ni msti lega kan, apa jantina pon takpe asalkan baby sihat kan, tahniah!!!

mama rifQy said...

wahh..bakal dapat boy ye..ade geng la si abg long nanti!!

mummy_ayu said...

tak kisah la boy or girl, janji semuanya selamat...baby sihat, Eina pun sihat..ok..wah..betul la, suka la abg long...

MrS. F!zA said...

wah...sama jntina lah nti..k.ena kalo nk lg jelas bt lah scan 3d.. mmg nmpk sbijik tkde ragu2 dh..kitorg haitu bt kp kpmc kajang tu..rm50 je..hihihi

Hamizah said...

tak kisah boy ke girl kan?janji sihat..
mdh2an selamat ye..

::NureeN:: said...

arif dpt gang.. eina pasni bleh kurus la jaga 2 hero..

Alhamdulillah semua sihat.. doakan utk nureen yerr ;)

bonda dadif aka akish said...

whoaaa...best.....pasti merrier umah...

=)

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... sukerla ayep dpt geng....
x kisahla boy atau girl.. yg penting semenya slmt...

eina.... mmg kecohla satu umah dgn dua hero...
mcm akakla nak melayan abg ngah dgn airel tuh...
klu tgh baik, baik sgt2...
tp klu gaduh.... hrmmm....
mesti eina bertuko jadik tazan mcm akak... hahahaha....

@e_da said...

dah dekat2 new year tu.. manatau jd baby new year.. sonok bila tgk scan kan

Mama Hanim said...

boy ke girl semua rezeki kan. best tu eina.

semoga segalanya lancar utk eina, take care ok.

ch@ said...

hureyyy ada geng. silap2 dia kuar 31.12.2011, wuuuhuuu. btl2 hujung tu. sama beday ngn abi.

kita pulak yg teruja, alah kak boy ke, girl ke janji sihat.

dinor's family said...

wah ayip dpt geng....nnt bleh le mama kurus dok melayan 2hero nnt..leh join abg mirul ngan abg ijat t....

Lady Salwa said...

Alhamudlillah, hope dua2 sihat... Semoga selamat melahirkan nanti...

Dah hujung2 bulan & tahun tu... Mana tau dia nak kuar 1.1.2012 lak kan... baby tahun baru... :)

Fieza79 said...

wahhh tahniah..tahniah..! jantina baby kite sama la...

eina...kata je hujung thn..jgn2 terlajak jadi awal tahun..hehee

ok dah boleh beli kelengkapan baby boy dgn senang hati..tp kalo ragu2 leh scan 3D je...

hyazz said...

hehehe...kalu kuar 30.12 sama lah ngan ank kite yg sulong... tapi klu boleh mintak le dia kuar lewat sikit 1.1 ke... kalau tak kesian...kena sekolah awal

Nad @ MamaZakwan said...

congrats kak eina..! :)
insya-Allah, 2 hero pasni :)

Ummi AmnaAmzar said...

time scan baby mmg ssaat yg paling mengujakan..hehe tingin nk pregnnt lg

Mamamya said...

alhamdulillah....tumpang seronok dgn berita ni... :D x per lah iena boy or girl sama ajer...anugerah terindah dr yg Esa kan... klu boy lagi mudah sbb baju2 abg long dah tentu akan turun semua kat adiknya...jimat mama n abah..^___^

due iena hujung tahun yer...muda la adik abg long ni nnti kan...sama mcm afiqah lahir bulan dec...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina singgah bls kunjungan... akan dpt baby boy jugak ker? kina dOakan kita sama² dpt baby girl kali nih. dorang ramai kata shoping baju baby girl best taw. gerammmmmmm je.

~aSHa~ said...

wah dah tau jantina...asha je tak scan tuk jantina saje buat suprise...kali ni...ehehehe

dulu2 seme tau sblm bersalin..saje kali ni buat surprise..

ada geng la kan abg ayip

MamaYatie said...

bestnya...abg long nak dpt adik boy..

nak boy jugak..huhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

tahniah kak...:)