About

Wednesday, September 14, 2011

.: saBtu : seSi meMenuHkan peRut.. :.

Sabtu lepas, sesi memenuhkan perut..
Dan sebenarnya sesi menerjah umah sedara mara..
Then, ahadnya diikuti umah sahabat handai..
Eh..sahabat en abah jer..pn mama ni, belum ada jemputan last week..hee~

Okeh, citer bab hari sabtu dulu..
Cerita jelah, piccas makanan tiada la nak disajikan..hee~
Piccas model tetap tak berbayo blog ni adalah..he~

Sabtu..keluar rumah around 11am gitu..
Balik…sampai rumah around 9.30pm.. ^_^..memang seharianlah~
Dak arif..seharian lah tak bersusu dia..takpe dah beso..

1st location : rumah kakak mama, dinors family@ PJ
Menu : Bihun Sup Tulang…sukaaaaaaaaa ..mabeles..tapi tokleh isi banyak..nanti nak terjah lokasi lain plak..

Piccas kanak2 riang ni je..piccas makanan non ado..hee
eh....awal2 sempat snap2 kt umah dulu, hee~ sementara tunggu si abah bersiap..see si mama bersiap lebih awai..hee~




kat rumah kakak mama @ dinors family ^_^
arif n abang ijat~
abah ada anak kembor...hee~

After Zohor, gerak ke Kajang..rumah mak sedara abah..Andak Leha..
Kat sana, sempat snap 2,3 piccas..pastu habis bateri..hu~

Menu : Nasi putih + lauk pauk (asam pedas, sup tulang, sayur)..tak laju sangat dah makan sebab dah lewat sket…ikut plan sampai sana patut time makan tengahari..sedikit tersasar..hee~


siap bermandi n bertukar baju bagai dak arif ni..hee~



~ gula2 dalam mulut tu..huu~

Sempat berjemaah Asar kt sini..
Kagumnya arif pun sama berjemaah, tekun kali ni..sampai habis lengkap bersolat sesame..
Biasa kt rumah, half way dia dah boring..
Kali ni, tekun plak..time takbiratul ikram dia sama kuat 'Allahuakhbar' dgn Imam..hee~

After Asar…ke Serdang pulak..
2 rumah kali ni :
- Rumah pak saudara abah..Pak Ngah…diikuti pak saudara seterusnya area situ jugak..Pak Uda..

Menu rumah Pak Ngah : Mee kuah…sedaaaaaap….tapi tulah tak bleh nak isi lebih2..huu~ senak perut..ngee..

Menu rumah Pak Uda : Bihun Goreng + Lemang cecah Serunding

Masa sampai rumah Pak Uda dah dekat maghrib, so makan2 after maghrib lah…then, lepak2 jap, baru bergerak balik rumah..

Tak jauh pun Serdang ke Bukit Jalil.. 9.30pm dah sampai rumah..Arif pengsan ketiduran dalam kete lagi! Hee~

Tu citer hari sabtu lepas, next citer agenda ahadnya pulak, still same mission..makan dan makan..ngee~

15 comments:

eima said...

mmg penuh ngan mkn je sabtu yu ek.. gile besh

Ena said...

bestnyer..

kami jugak lom jenjalna raya lagi kat KL ni.. just umah MIL ngan SIL je.. uhuhu

Zue AnnaLeeya said...

wahhh... mkn sajer...
xyah msk dah hr tuh kan???
hehe

hajarus said...

encem nyer arif pakai baju purple...

LYAfrina said...

lya raya ni x sempat k mana2 open house pon.. lya bru 2 ari msuk keje.. 5 hari ct sakit... hu2..

eB ezrin said...

wah panjang dh rambut anak teruna tuh :)

maszmadi said...

hemsem lah arif pakai baju purple tu.. sweet jerk tengok..

|| NaFiRaa || said...

wahhh... sonok jugak xtvt hujung minggu.. makan!! best2!

Mamamya said...

bestnya byk jemputan makan2...menu pun mcm2..heee....setakat arini lia blm b'kesempatan pi jamuan mkn2...asyik umah sndri je yg kene terjah..hikhikkk...tgk lah cuti pjg hujung minggu ni nnti baru nk pi sambung beraya umah sdra mara...MIL pun nak dtg....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya.....
makan n makan...

~Siti Hajar~ said...

skrg ni sibuk memenuhi undangan kan? syok la blh gantung kuali tp km xp mana2 pun undangan sbb hubby keja, malas nk kepung anak2 kat rmh org...huhu

::NureeN:: said...

ceria muka eina.. bb girl pa ni ;)

mummy_ayu said...

seronok la jenjalan ye..kami je yg duduk umah jer...Daddy keja..

Nadiah Sidek said...

syoknya jalan2 raya!

♥SyilaSyira♥ said...

amboi..sakannya makan²...best tu