About

Monday, September 19, 2011

.: meGidaM naK ini SeMua....hee~ :.

*n3 dah draft lama, today baru terpublish..ngee.. ^_^

Mengidam sekarang…nak nii….

1) Nak cat rumah..half je, nak kaler biru tua lawan dengan biru lembut sedia ada..(dah tertunai pun…hee~)

2) Nak sofa baru…………….nak yg simple camni..anak takde la bleh main sepah2 lagi bantal sofa yg mcm ada skrg ni..hu~


3) Nak peti ais baru 2 pintu..yang ada skrg dah lama 1 pintu jer..(ni abah beli n guna masa dia bujangan lagi..huu)

4) Nak set meja makan baru…..nak yang 6 kusi jer..bleh..walau ahli baru nak masuk 4 ..hee..(sedia ada meja kecik 4 kerusi jer..)


5) Nak DSLR….huwaaa…yang ni, bila fikir banyak kali macam tak beli pun tak pe, bknlah keperluan, tp bila tengok gambo kwn2 yang memiliki DSLR rasa teruja nak juge..hee~


Hahaha…. mengidam la sangat kan..macam la sekelip mata bleh tertunai semua..andai gajiku sebulan RM10k, bleh la kot..kejap je memiliki senarai keinginan itu..huu~

Dah tu berangan nak itu ini baru, macam la rumah tu beso bebenor..hehe..

Okeh2..ada 1 lg tambahan perkara yang diidamkan sekarang…

6) Nak rumah bertapak tanah..means rumah bawah lah tu..skrg kan umah di awangan gitu..hu~..hee~

Takpe la tak salah nak mengidam2 time macam ni..
Mana tau ada rezki lebih kan..^_^..mengidam sekarang, tertunainye taktau la bila..huu~
(ukur baju di badan sendiri..ingatan tuk diri sendiri..hee~)

Haih la…syoknye berangan… ^_^


26 comments:

@e_da said...

insyaAllah allah tunaikan jua semua idaman tu 1 hari nanti... kita kena usaha... moga tercapai semuanya kan..

mrs.spicy said...

kak ieyna, rumah diatas awan mcm kite lah hebat. haha..kenapa tak datang rumah haritu?

Kyra said...

mamalieyna::keinginan kita berdua 100% sama..hahaahahahha

mummy_ayu said...

amin...insyaallah, ada rezeki tu nanti..
Ayu bab angan yg terakhir tu...hampir jadi kenyataan...

Salina@IbuAqil said...

Insya'allah mama!! Angan2 tu kena ada pastu disusuli dgn usaha.. Insya'allah!! ;) Ada rezeki tu nanti.. Amin! Amin! Amin! ;)

MRS. K said...

meja makan tu kena beli cepat! kalau orang datang kesian tak cukup tempat.. hehehe

LYAfrina said...

hehehe...
y penting..y last skali tu.. utk masa depan... xpe eina..slow2.. lama2 smua jd realiti...

eina x gna dslr blh pic lawo..cma kna rjin edit je.. gambar2 lya bkn smua gna dslr... ada y gna digital biasa.. tp edit kot photoscape & photoshop..blh dpt hasil y meletop.. syaratnyer kna rajin godek2 la.

haslina said...

huhu. memang mengidam sungguh mama kali ini.
insyallah mesti ada rezeki dari baby baru nanti.
;))

hajarus said...

hajar pun kalau dok sesorang sker berangan teringin nak itu, teringin nak ini... tapi xsalahkan mamalieyna kita berangan... dari angan2 la leh jd kenyataan... mudah2an... heee...

yg list no 5 same la... haaa...

Ena said...

InsyaAllah..


rumah banglo yg dikelilingi tanah, yg blh buat taman uk anak2 main, leh bercucuk tanam.. yg tu kita nak jugak.. sbb yg sdia ada skg ni walaupun atas tanah tp tanah dah tak de.. abis dah di tile kan semua wat parking kete.. huhuhuh...

|| NaFiRaa || said...

nak verangan jugak lah.. lalalaalla

~aSHa~ said...

insyaAllah kita mendaki dunia rumahtangga skit2...skit2 kita tunaikan hajat kita..tuk family jugak...


asha ada dslr pun tak tersimpan gambar..gambarnye berat..leceh pun leceh skit....last2 guna gambar dlm h/fon senang skit....

Iela Fazielah said...

insyaallah.. dulu pun ila mengidam mcm ni jugak...

~Siti Hajar~ said...

InsyaAllah ada rezeki ada la nanti, skrg kita muda lg blh usaha dr skrg...

Zue AnnaLeeya said...

seme org ngidam mende2 gini eina...
akak pon...
tp yg lain tuh akak tak brape sgt...
yg nak sgt, peti ais 2 pintu tuh...
haihhh... bilalah tertunai agaknya... huhu...

hyazz said...

kalau bab berangan...kalah mat jenin..hehehe...kata kat orang...sama lah kita juge...angan2 biar tinggi...yer dak... hahahha

maszmadi said...

huh, kalau nak iku ngidam kan org pompuan ni, memacam dalam kepala ni kan.. ntah bila la boleh tertunai.. huhu

ieda said...

insyaallahh dikk
doa banyak2 , x dpt semua salah satu punn dah syukur kan :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

semoga dapat semua idaman kak ina tu k, kita idam rumah teres dengan kete Honda Stream je ni...baru plan nak beli tahun depan, balqis plak nak sekolah, lagi besar keperluannya...

Nadiah Sidek said...

saya nak DSLR jugak walaupun tak mengidam..ngee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily pun mengidam nk yg last sekali tu.. :D

::NureeN:: said...

InsyaALLAH... x lama lagi kot.. sama2 kita diakan..

::NureeN:: said...

*aduss silap taip.. diakan = doakan ;p

ct rahani said...

amin.. x salah berangan kak.. semoga angan2 akak mnjd kenyataan.. mana tau rezeki bb baru nti..

MamaYatie said...

impian kita hak no 5 dan 6 tu samalah
hihihi

Cinta Cinta said...

moga idaman tu akan tercapai.. tak sekarang mungkin satu hari nanti.. insya Allah..