About

Wednesday, September 21, 2011

.: maSak2 berSamBUng di HarI SaBTu..aDa taMu laGi :.

Salam Syawal ke-23..

wordless eh today..
hee~
so, meh tempek piccas jerlah..

pepun kena bebel sket..
agenda masak memasak bersambung on sabtu lepas..
sedara abah nak datang beraya..
so, kena la masak menu baru..

yang senang...masak SOTO jer..
guna rencah segera..cap Mak Siti..rasanya Suziey yang pernah rekemen dulu..
hasilnya.. Cepat dimasak...sedaaaaaaaaaap di makan..hee~



tetamu nye tak ramai..
cuma Andak suami isteri dan 3 orang anaknye..
piccas tak sempat nak snap..(sogan sebenarnye..he~)

So, aktiviti Sabtu lepas..cuma masak2 dan makan dan di rumah saje.. ^_^

Ni wajah budak happy ada je tamu datang rumah..
"camat ari raya" kata dia..sebab ada orang datang rumah ^_^




14 comments:

Ena said...

kita pun suka guna mak siti.. senang tapi sedap kan.. :)


beshnyer.. ngah pk nak masak per ni utk ahad nanti.. ada ipar duai nak datang..

Fitri Senin said...

camat hari raya abang

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..ada eh rencah segera soto..Tak tau sblm ni..nnt nk cuba carilah.. ^_^

mummy_ayu said...

rajin eina masak2....
camat hari raya bag long!!

LYAfrina said...

eina..rmpah mak siti tu mmg sedap.. mama lya pon gna rmpah mak siti

eima said...

rajin betui la buat mkn2...klu aku time cam ni...aduhai mlsnye

ch@ said...

super rajin betulla akak ni.
nila kalau dah memang suka memasakkan. asyik nak masak je, lagi2 ada yg rajin membantu.

|| NaFiRaa || said...

rajin nye lah masak2.. larat lagi ke??

haslina said...

mmg rempah mak siti tu pun direkemen oleh kakak ipar saya.
sodap.

p/s insyallah ada rezeki mesti JUMPA yea kan eina.

dinor's family said...

wah masak2 ja minggu lps ye....elok la ramai tetamu dtg ...bawak rezeki tu kata org tua2....

Fieza79 said...

rajin nya eina asyik masak memasak je bln raya ni...byk kudrat sguh ye..hehee!

soto dan lontong mmg faberet...nk bt pun senang...cuma mls je huhuu!

hajarus said...

wowwiiiee... terliur tgk...

perencah cap mak siti... xpernah try lg.. leh la hjr try pasni... ;d

~Siti Hajar~ said...

sama la kita eina, hjr pun pas open house tu, masak lg esoknyer sbb my hubby nk bt jamuan utk staffnyer yg xdpt hadir ms open house tu, blm hbs penat tmbh lg 1 penat...huhu...tp xpelah bukan sllu pun, akibatnyer sampai skrg pun msh rasa sengal2 bdn sbb angkat periuk2 yg besar2 & berat2...huwaaaaaaa....

Zur@ZaRi said...

rajin nyew masak...

hehehe.. zura ni tak pandai masak ler.. tingin nak wat open house!