About

Wednesday, September 7, 2011

.: MarHabaN di paGi SyawaL :.

Salam Syawal..
masih cerita berkisar di 1 Syawal di Pontian Johor ^_^

pertama kali merasai pengalaman seumpama ni..
pagi2 Syawal, selepas solat sunat Aidilfitri..
serombongan ahli2 Marhaban datang ke rumah, Marbahan bersama2
dan diikuti..jamuan ...

majlis ni, tak melibatkan semua rumah..
cuma melibatkan rumah Ahli jawatan kuasa masjid..dan FIL salah seorang daripadanya..
dan bukanlah sehari serentak mereka buat Majlis marhaban ni..
setiap hari 4 buah rumah akan terpilih..dah bermula di bulan Puasa lagi..

dan di 1 Syawal..rumah PIL terlibat..
so, pepagi..memang standby diorang datang rumah dululah..
rombongan ni ahlinya lebih kurang 20 orang..
masing2 berbaju melayu biru..

layan sikit snap2 si Abah..





FIL sedang rancak berborak tu..hee ^_^

menyelit jugak si abang Long tu..suka dia ramai orang datang rumah ber Marbahan ^_^..1 pengalaman baru..

p/s next...citer lari sket dari tema raya..hee~

16 comments:

LYAfrina said...

waaa... sweet...
semuanya pkai sedondon.

eim said...

wah ada marhaban mesti tambah meriah..

Mamamya said...

wahh..sedondon pulak baju ahli2 marhaban ni yer...tp kan iena kat kg umah nenek lia pun hari raya pertama mmg dah start marhaban...tp org lelaki sje lah...yg peremuan hari raya ke-3 baru start...meriah n seronok kan.... :)

eima said...

klu kat endau mersing ..sekampung kami pusing marhaban pagi raya.....meriah...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

seronoknya masih ade lagi suasana marhaban camni..kat kg trenganu tak pernah buat lak seingat saya time pagi2 raya

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy suka rombongan2 camni dtg umah
bawa berkat tau!

cantik umah mertua mek na..yela, ahli mesjid kenela camtu kan..role model..:-)

::NureeN:: said...

serba biru ya.. ;)

mummy_ayu said...

kat umah Ibu Ayu kat seremban pun ada mcm nie, tapi bukan marhaban..takbir raya..selalu diaorg buat mlm raya...raya sayu je bila dgr live...

~Siti Hajar~ said...

Lain tempat lain adatnyer kan eina, best jgk merasa pgalaman camni, org mai marhaban kat rumah, mesti meriah dgn suara org marhaban tuh...

Arif teruja tgk org ramai marhaban tu, btl x?

MamaYatie said...

bestnya eina..teringin jugak nak merasa macam ni tp tu la, baik trg mahupun perak takde buat gini..

Iela Fazielah said...

bestnyer... dulu kat kampung mak kat muor merasa org marhaban camni..skrg dah xde lg

eB ezrin said...

bestnyer, x pernah alami g2.. hu3

Fieza79 said...

mestila meriah gilerr kan..siap ada marhaban...best..!

mana gambo eina...hehee

selamat raya..!

ch@ said...

kita pula terkejut bila beraya rumah mertua di Hulu Langat. marhaban di mlm raya. kat Johor mmg di pg raya.

mama rifQy said...

oooo..ade marhabban dipagi raya..mmg lain..tak pernah lak org buat pagi2 raya ni..

nieda said...

best aktiviti marhaban mcm ni..