About

Tuesday, September 20, 2011

.: JumaaT Lalu : Plan ASaL, naK Masak sikit2, jadiNya….’Ala2 Open House’ juge....^_^

Salam Hari Selasa ... Syawal ke-22..

Jumaat lalu..ada buat makan2 sket..
Terkilan, sebab tak jemput ramai lagi kawan2..
Macam tahun lepas tu..huu~

Sebabnya…

Plan asal..nak masak sikit2 je..sebab kakak mama kata nak datang rumah + si abah terjemput kawan2 dia..tapi last minute rasa macam nak ajak je kwn2 maya yang bertanya takde open house ke? He~
Tapi tulah, kawan2 opis, tak jemput sangat pun..(tak macam tahun lepas, meriahnye kawan2 opisku~..hu)
Kawan2 lama pun tak terjemput..alahai hilang ingatan sungguh si mama ni..hu~

Harap2 kawan2 yang terbaca n3 ni, tak kecik ati ye, sbb tak menjemput..
Tulah, katanya masak sikit2 je..

Apapun Syawal ke tak Syawal ke, kalau ada kesempatan nak datang menjengah roger2 jer ^_^

Ok2 berbalik pada tajuk – bab pertama dulu..
Layan menu pilihan yang sempat di masak oleh Tuan Rumah ..hee~

MENU UTAMA :
NASI TOMATA & LAKSA UTARA (tak pernah miss..hee~ )

LAIN2 :
FRUIT KOKTAIL + KEK PISANG +KUIH MUIH & KEPEK2 (mana yang masih berbaki)



tu jerlah mampu...itu pun dah sakit2 pinggang dibuatnye..biasala Ibu Mengandung..hee~
dah lak si abah malam sebelum Majlis, ada Tahlil, tak dapat la membantu Isteri di dapur..
dia balik semua dah settle..tapi bab2 kemas after majlis, si abah settlekan..lalala..hee~


P/S 1 : Next Year Insyaallah jika ada kelapangan dan kekuatan, boleh buat lagi ‘Open House’…This year pun, dalam kata takmo buat tu, menjadi jugak walaupun tak semeriah tahun lalu..tiap2 tahun buat ‘Open House’, tetiba takmo buat, memang rasa lain macam..huu~

p/s 2 : Alhamdulillah majlis berjalan lancar, dan sempat berjumpa lagi new 'kawan maya' yang tak pernah jumpa sebelum ni..siapa dia?..next n3 please..hee~


16 comments:

Ena said...

sedapnya.. tingin pulak nak masak nasi tomato.. dah lama dah tak buat ni.. eh! raya kat umah ada buat.. lupa pulak.. hurmm..

ena pun tak buat2 lg.. tingal next week je lagi ni.. huby kije.. tp last week ada bff datang beraya.. huby tak pun.. tp dier izinkan sbb kata pun bff.. hihi.. tp masak pun cam terkejar2 so menunya hanya 1 je la..tu pun tak snap lgsung picture.. malam pulak ada ipar datang.. nasib baik masak siangnya.. kalo tak mesti tak de menu yg berat.. huhu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye menu2 Eina ni..menyelerakan.. ^_^

Nadiah Sidek said...

semalam pun asay buat nasi tomato tapi bukan untuk open house..untuk makan sendiri ^_^

eima said...

tahun lepas ade jugak buat kecik2 utk kawan enpanjang tahun mmg tak la .. dah menunggu hari ni pun panjang ajak mkn luar je .. lauk pe pun tak dak dlm peti...



suka nye tgk laksa tu my fav la

LYAfrina said...

sedapnyer... walaupun eina sarat pregnant,, tp still mmpu msak byk2..kira ok la tu :-)

mummy_ayu said...

teringin tul nak rasa laksa eina..nasib open house umah ibu hari tu pun masak laksa..yum yum...

Zue AnnaLeeya said...

rajin msk wlupon perut boyot erk...
akak nih mmg tak buat open house pong...
open house kwn2 pon x pegi sbb x larat dan xde slera nak mkn...
asyik uwekkk jerk.. huhu...

Hanis Azla said...

mmg rajin betul mak yong ni.. selalu mcm tu kan, plan nak buat sikit2 aje.. tp bila dah terlanjur masak tu panggillah org lebih sikit sekali..

♥SyilaSyira♥ said...

wow..sedapnya...byk juga masaknya walaupun pregnant..tabik la kat mamalieyna nih

~Siti Hajar~ said...

Wah! nyempat lg buat open house, biasa la lg raya xhbs semangat tu msh ada...

Ala abah xde ayep kan ada, pembantu setia tuh...hehe

Fieza79 said...

la sayang kan..menu semua dh lengkap...kwn2 tak ter jemput...biasa la plan last minit kot..syawal ada lg next week blh bt lg hehee!...pndai2 je bg idea...dgr pun rasa mcm nak patah pinggang kan..owhh tidak..!

ct rahani said...

sedapnya nasi tomato.. antara makanan peberet sy tu kak..

sy pun x wat open house tahun ni.. rasa cam malas lak bila ada anak kecik nih.. kang nti nk masuk kalut plak ngan sikecik tuh.. tngu next year la dia dh beso sket.. huhu..

Hanna said...

ish kak..larat buat semua ni ye..salute kak akak la,walaupun tengah buyong..hehe..

eB ezrin said...

eh psl eB x tau nih? hu3

Fitri Senin said...

salam perkenalan. selamat hari raya. blh x saya nak teka sape kawan maya tu..??baru je kot baca blog beliau =)
follow sini

ch@ said...

sungguh menyelerakan, t/kasih sebab laksa tu ye kak. hihiii. larat lagi tu nak masak bagai. kita mmg takla.best dpt jmpa akak, rasa mcm peluk mama kita.