About

Tuesday, September 13, 2011

.: eh..eh..ceriTa syawaL lagI?..2 syawaL kami :.

Salam Selasa..

Alahai tak sempat nak ber 'autopublish' kan n3 seperti kebiasaan..
semalam balik checkup ada agenda..
agenda apa?..next2 n3 cerita eh...hee~

keputusan checkup..next jugak citer..hee~

ni citer 2 Syawal..haih cerita la sangat..
takde mende pun, tp sbb ada snap piccas..kena la tempek2 sini jugak..rugi..hee~

cerita 2 Syawal di kediaman kami @Bukit Jalil..2 beranak je..si abah bertugas..
apapun tetap ber ketupat rendang lagi..lalala..
hasil..tapau dr umah MIL..hee~

masa balik dr kampung malam raya ke-2 tu, MIL tapaukan..
nasi himpit dan rendang bagai..see..di 2 Syawal masih ber ketupat rendang tau..hee~


Abang Long makan gula2 di pagi 2 Syawal..huu~
2 syawal tak berbaju raya pun..
dok umah jer..huu~

dan hasil tapau kami hari tu.. ^_^
Buah pulasan juge.. ^_^
Buah Pulasan banyak giler..edarkan kasi Ibu Pengasuh dan bawak ke tempat kerja abah je, nak kasi kawan2..mereka masih di kampung halaman waktu tu pastinya..hu~

dan kepek2..
nyum..nyum...nyum...

p/s  : ada yang bertanya mama tak buat 'open house' ke ini tahun ye?..hee~ tak daya la kawan2.. kalau buat sure mama nak masak sendiri, rasanya macam tak terhandle plak tahun ni..hee~ tapi bagi yang sudi nak datang...jemput jer..roger2 eh..open house rasmi takde tahun ni...hee~ (eB dan Nad adalah dari mereka yang bertanya tu..hee~ )


13 comments:

LYAfrina said...

lya bru perasan.. raya thn ni lya xde sentuh lgsung ketupat & lemang... tp rendang ade mkn... aihh..camner blh jd gni.

alimaz kembara terasing said...

huih banyak nyer kepek.. kalau anak2 saya sekejap ja derang langsaikan....

eima said...

mber2 laki aku pun sebuk suruh die buat open house... tp bini tgh sarat ni tatau la on ke tak ... tak larat dah wei nk berdiri lama kat dapur nih ....

zaidah said...

masa raya pertama tu ade makan jugaklah tapi tak banyak sebab sibuk gie tengok adik yang bertugas....

Sue said...

bestnyeeeee, bertuah badan dpt mil baik hati. macam2 dia tapaukan. pulasan tu sungguh menarik hati. hehhe eh abang ayep da besar laaa dlm gmbar tu. pipi mcm da tembam..

Zue AnnaLeeya said...

akak trus berkenan kt buah pulasan tuh...
sedapnyer...

mummy_ayu said...

wah..macam 2tapau..best..
Ayu tahun nie pun tak de buat open house pun, rumah bersepah..mood nak pindah umah..

Mamamya said...

dah lama x makan pulasan...masa balik umah nenek aritu ada rambutan jer...itu pun x dapat ak makan byk2 sebab dah mula batuk2....

byk bekalan MIL iena bawakan...sama mcm lia juga bila balik kg...mcm2 ada.. :)

dinor's family said...

ketupat rendang mmg byk ari raya d kg tp xbyk mkn la...sbb myk benda lain nak makn lg...t ada kwn2 nak dtg braya nak msk rendang la....tringin plak...aku pun xdak openhouse rasmi cuma jamuan raya ngan member kilang ari khamis ni je.....xdak cuti ari minggu la...tunggu kami terjah rmh ayip jumaat ni...jom Eb leh jumpa t d sana...

Ena said...

nak tau tak.. umah ena sendiri lom raya lagik.... uhuhuhuhu...

ieda said...

banyak jugak iena beli kerepek .. umah akak x luak pun dik ..

waaaa bila tgk pulasan , anak2 memang gemar .. sib baik 2-3 ari nie atuk mereka belikan :)

maszmadi said...

wallah, kepek bawang..... sedapnyer..

hajarus said...

banyak nyer kepek mamalieyna... kalau hjr la tu hjr ngan hubby yg lebih dok ngap2 sambil tengok tb... hiii....