About

Sunday, September 4, 2011

.: duit raya vs sampul raya :.

Salam Aidilfitri ke-6
dah ada yang memulakan tugas ke hari ni?
mama esok start kerja..
today di rumah sajee...sebab si abah still bertugas..huu~

takpe semalam si abah dah off..sempat jalan2..
jalan2 ke mana?
next episod la citer..hee~

oooh berbalik pada tajuk..
this year rasanya..lebih banyak sampul raya yang ada..berbanding duit raya yang disediakan..

almaklum ..mama cuma beraya di kampung sehari jer..
so, spend sedikit je duit raya,.
then, this year maybe tiada la edisi 'Open House' seperti tahun2 lalu..
tak miss buat open house sejak kawen..
but this year cannot lah..

tak mampu nak handle kot dgn keadaan diri camni..
membuyung yang kengkadang takde selera dan still loya2 masih ada..
yee..masih...kadang terlebih makan sedikit je leh m*ntahkan balik sume..huu~
apapun if kengkawan sudi nak datang umah menjengan..
datang la..kasitau..leh jamu kuih raya jerlah kot..hee~

eh membebel ke lain sudah .. ^_^
saja membebel..
lama tak membebel kt sini kan..

pada yang dah memulakan tugas hari ni..selamat bertugas..dan ceria2 okeeh..he~

dah alang2 sebut pasal duit raya kan..
berapa collection anak memasing ni?
excited tak dgn collection anak2..hee~

arif mama, walaupun cuma sehari dpt beraya di kampung..
tapi collectionnya bleh tahan..
segebuk dah weeeh..
lebih collection dia dari duit raya yang mama spend tuk kasi orang..hee~
Alhamdulillah..rezki tuk tabungan anak kan..^_^

okey, stop sini jerlah membebel..
kalau rajin dan lebih masa bleh jenjalan umah kengkawan ni..
tapi tak meriah lagi la umah kengkawan..
semua dalam mood..cuti raya lagi kan..^_^

Selamat Hari Raya~


5 comments:

cik hani said...

sama kak..
tahun ni sampul raya lagi bnyak dari duit raya...hikhik

ch@ said...

ooo akak dah blk Bkt Jalil eh, nyesal tak online awal pagi td, kot tak boleh beraya rumah akak.

sampul lbh byk drpd wang raya, biasa la tu. kita suka sampul banyak, sng nak asing2 kn duit.

ADEEYA said...

Rindu nye jadi budak2 hihi :D

mummy_ayu said...

samala..Ian & Iris pun bukan main lagi seronok dpt duit raya..nasib dua2 dpt je terus pas kat Mummy..Iris pulak...dpt byk mana pun..nak pegang satu je..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ktorg lg lah eina..Sampul Raya jer yg byk..tp duit raya x tukar pun tahun ni..huhu.. ^_^