About

Wednesday, September 14, 2011

.: daH siapppp..! for new babY :.

Salam hari rabu...
yeaa akhirnya siap jugak..hee~ kejap je ni buatnya..
excited walaupun lagi 3 bulan ..tapi bab2 ni cepat noo siapkan..hee~

biasalah excited bab baby2 ni kan..hee~
apa yang mama maksudkan?
ni haa...dah siap sarung tilam n bantal baru tuk bakal baby baru mama..^_^
sarung je baru, isinya still lama..
guna semula tilam si abang long dulu..

cuma bantal, mama buat yang baru..
nama je baru, tapi isi kekabu hasil dari robekan bantal lama jugak..he~
jadilah kan...nampak sket isi bantal yang mant0ps..hee~

mama buatkan bantal 3 pcs, standby nanti bleh bawak g umah Ibu Pengasuh 1pcs..
see, kaler pilihan kali ni..

HIJAU~ time beli kain ni, taktau jantina lagi..
selamat la kaler hijau, sesuai boy or girl kan..^_^

meh abadikan kt sini..hasil kerja tangan mama ^_^
masa arif dulu, tak buat pun, beli je sume..hee~

Before...............

After..tadaaaaaaaa...


Dan...model sama sibuk nak interframe..
Abang Long rasmikan dulu..hee~


adoooi baby besoo..tak muat kaki tu ha...hee~

18 comments:

eima said...

cantek nye k.ina
untungnye pandai menjahit...semua leh buat sendri je...
tgh dok cr sarung tilam ngan bantai utk baby ni ... rasa membazir plak klu nk beli br ...fahim nye byk tilam dulu

Salina@IbuAqil said...

Amboi baby beso!! Bkn main lg dia.. Hehehe xsabor nk nyambut org baru kn mama.. ;)

ejaMaria said...

cantiknya... rajin awak iena... hopefully nnt baby baru pun rajin macam Mama dia...

MrS. F!zA said...

eh cantik sgt lah color dia..hijau lembut..corak2 kartun tu pon suka..fiza reti jgk jahit tp mesin tkde..hahaha..nmpk gaya beli lg lah..

mummy_ayu said...

sweet sesangat..hijau..ngan teddy bear tu..suka..suka..untung pandai jahit nie..

LYAfrina said...

eina...comel la... snangkan kalo pndai mjahit sndiri.. puas hati.blh wk bisness ni

MrS. F!zA said...

lupa nk jwp haitu.. KPMC tu kt kajang..bangunan sebelah courts mammoth..bangunan courts tu kt bkg sate haji samuri..msk ikut jln restoran sate tu..trus je..

Mamamya said...

waaaa...comei2..sesuai lah tu utk boy/girl... sama lah kita iena,firas dulu pun guna yg kakak mya punya sarung je tukar bg nampak mcm baru kan....

hikkhikkk...abg long dah rasmi dulu yer.... :) camana lah bila bby dah ada nnti mesti dia xcited nak cuit2 adik dia kan...heeee

MamaYatie said...

cantek!untung pandai jahit, suka tngk tang tepi2 tur. sweet jer kalernya.setuju ngan eina, ijo kaler yg selamat..hehee

::NureeN:: said...

cantik... cantik jgk model yg last tue.. hehee

nieda said...

eina pandai menjahit senang kerja..cantik plak tu. jimat duit takyah beli sarung baru

Rizziela said...

Cantik...kat mana nak cari kain mcm tu ek? saya pun teringin nak buat untuk si kembar saya..ada bear lagi

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina, cepatnye..!
saya baru jek beli kain ngan tilam
pastu mintak tolong mak yg jahitkan, huhu!kene beli tilam baru sebab tilam zakwan dah bagi kat sepupu dia, huhu!

kami pun pilih kaler hijau gak,warna selamat ;)

Zue AnnaLeeya said...

cantik kaler ijo tuh... ader bear lagik...
akak nih sejak mesin jahit rosak, dah lama tak menjahit... huhu...

maszmadi said...

cantik..... suke ngan bear.. cumel jerk

ct rahani said...

cantik la kak.. untungkn pandai mnjahit..

~Siti Hajar~ said...

amboi xcited benor mama ayep nih tp xpe buat awai2 nti xkalut dah, lg pun masih sihat & tgh semangat tu..

Abg Long xjeles ke tgk tilam tu utk adiknyer, Danial dulu sume kata dia punya...hehe

♥SyilaSyira♥ said...

cantiknya..untung leh jahit sendiri kan...leh tukar² cadar....