About

Monday, September 5, 2011

.: Aidilfitri 2011 : teMa kaMi :.

Tema tahun 2011 : Sedondon Hijau Lumut

mula plan mama baju lain..dah beli kainnya..
tapi bila dah siap potong baju si anak n si abahnye..terlebih banyak pulak kainnya..

so, decided buat baju mama sekalilah..
senang sajoor baju mak buyung ni..potong sajee..sempoi...janji selesa.. ^_^

Percubaan beberapa kali menyenap gambar family bertiga dalam umah..
tidak membuatkan hasil..ada je yang tak kena..

let see...

mata si mama pulak kuyu.,,ngee...
pastu...
terlebih pencahayaan pulak..haih...
then,

ubah lokasi lain..still same thing..nampak gegar dan cahaya terlebih sudah...
banyak kali try n error..tak menjadi jer..

sampai mood abang long pun dah kureeng..
so, rest lah...takyah snap lagi..hu~

then, time nak kuar jenjalan tu, baru sempat menyenap lagi..
kat luar plak..tapi silap plak..snap sekali jer..huu~
jadi la...yang ini pun...


see..abang long takde mood nak bergambo dah..
dia tak sabar nak g jenjalan..takmo masuk umah dah bila dah dpt kuar tu..haih..

(Alhamdulillah dapat beraya jugak tahun ni..walau cuma di 1 Syawal..)

Gandingan.. family mama dan family SIL (adik perempuan abah)

selit - my MIL dan dua sepupu arif..arif takmo bergambar time ni..puas pujuk..
kalau dia takmo tu, mmg takmo lah..pujuk camna pun tak jalan..huu~


p/s piccas raya akan bersambung lagi esok2..hee~ walau cuma beraya di 1 Syawal, tapi piccasnya tetap meriah..hee~

Selamat Hari Raya.....

24 comments:

Adlina Husaini said...

suweet hijau ni ^_^

Zue AnnaLeeya said...

tema ijau lumut... cantik...
akak wat kaler nih 2 thn lepas...

akak tak byk piccas pon... huhu..

[-suziey-] said...

selamat hari raya ieyna..waaaa ijo lumut..hehe..berseri2 ieyna yek sejak mengandung ni..seri ibu mengandung..hehe..

Aleyn said...

Cantik kaler hijau pucuk pisang tu...kaler ni belum pernah lagi jadi tema....next year insyaAllah kot....hehe

mamaRIFQY said...

wahh..mummy!!!! comel!!hehheheeheheee

::NureeN:: said...

tema kita sama.. ijau tp ijau eina sedondon hijau nureen lain2.. hehee... ;p

zaidah said...

selamat hari raya eina....

Hanis Azla said...

sedondon hijau semuanya.. cantik..

ch@ said...

cantiknyaaa warna baju raya dia, buat tuk tema thn depan la. arif haidar aunty nak pinjam baju tu ye, bg kat baby. hahahhaa. boleh gitu?

Jieda said...

cantik pulak kaler hijau tu. Selamat hari raya iena

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

woweee baju mak buyung..kelasss ko jah.ngeeeeee

kita beli baju siap aje. tak tempah pn huhu

Nad @ MamaZakwan said...

selamat hari raya! :)

kak eina, dh nampak dh perut kak eina...perut saya menten lagi ni, alahai..... ;)

nnt tgk gmbr kami pulak k! :)

mYsH0p said...

cantik la kak iena colour hijau ni..sweet sgt nampak...thn dpan sy nk buat yg ni la..hahaha..insyaAllah...
mamashikin.

LYAfrina said...

eina..comel bju preggy y eina buat ni.. siyess.... eina sgt2 kretip :-)

~Siti Hajar~ said...

cantik la hijau lumut...

ermm...betl la nmpk eina bseri2, seri bwk budak kot...hehe

mummy_ayu said...

sweet maternity dress Eina...buat sendiri ker?

mamalieyna said...

to all :
thanks..^_^ selamat hari raya..

mummy ayu :
hehe..buat sendiri la, katanya tukang jahit..hee~ tuk family n diri sndiri confirm buat sndiri..hee~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kami pun ijauu..
tp lom sempat nak apdet,
ni pun si alya tgh q nk men game plak..
huhhuu, nk ber-blogging pun tak senang.. ;-p

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

selamat hari raya, tu namanya kena beli DSLR la plak..baru gambo terang

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Berseri2 jer tgk eina ni..
Cantik baju eina buat tu..nice sedonon..^_^

Selamat Hari Raya Eina.. ;)

nieda said...

cantiklah baju eina buat..boleh tak kalau nak tempah? hehe

MamaYatie said...

cantek la baju raya eina sekeluarga..sweet sngt..nak plak org yg memakai tengah berseri2 kan..hehee..

MamaYatie said...

cantek la baju raya eina sekeluarga..sweet sngt..nak plak org yg memakai tengah berseri2 kan..hehee..

MrS. F!zA said...

weee..hijau lumut lah tema akak..berseri2 gitu .. akak jahit semua sendiri eh?