About

Thursday, September 22, 2011

.: aHad : aktiViti diTerusKan :.

Ahad, tak duduk rumah..
Awal pagi dah kuar..around 730am..
Ke mana?

Ooh sebelum tu, lupa nak mention..
Sabtu pagi, mama terima tamu kat rumah..
Anak buah mama dari kedah..anak kakak no.2 dari Kulim..
Firdaus namanya, berusia 21tahun..
Dapat panggilan tuk masuk tentera..
Dia datang sorang..

Sampai pagi sabtu..
Pagi Ahad, mama, abah n arif..hantar nya ke Seremban ..
Kursusnya di PD, tapi just hantar sampai Seremban je..
Kat sana, ada truck Tentera ambik kt situ..
Semuanya nampak sepesen, berbaju kemeja putih berseluar slack hitam, kasut hitam..kemas ^_^

Ni ler anak buah yang dimaksudkan tu..
Abang Firdaus..sepupu arif... ^_^
seronok dia ada kawan kt rumah sabtu/ahad tu..




Balik dari Seremban, balik rumah dulu..
Rehat jap..bersiap tuk keluar makan2 plak..
Makan2 jemputan open house lah..apalagi..dua rumah je..

Tapi kenyang ......... dan sampai rumah dah lewat petang..

Habis cuti 3 hariku..huu~
Malam sesi, meng’iron’ baju kerja mama & abah..lengkap tuk 5 hari bekerja..huu~
Penat ~ ^_^
Rasa cuti macam tak cuti jer..

P/s Sekalung TAHNIAH dan syukur ALHAMDULILLAH..Mek Rose @PotPetMekRose tu dah selamat bersalin pada 21.09.2011 jam12.20am, baby girl di PPUM. Dapat dia bersalin normal kali ni, yang first dulu, C-ser. Tahniah Rose..Take care n selamat berpantang !

9 comments:

LYAfrina said...

ye k..rose dpt baby girl.. yeayyy!!! sepasang la tu.. tahniah buat rose:-)

rindu kat seremban... dulu lama gk duk situ...

nieda said...

sonok arif dpt jln smpai seremban...smart lah si hitam putih..hehe selamat menjalani latihan

ch@ said...

wah steady arif nak keluar berjalan ye.
laaa kakRose dah bersalin, boleh jengah masa kena tahan wad hari tu. hiiihiii. Baby girl, alhamdulillah sepasang.

Ena said...

tu la... dah bersalin dah rose.. ^_^

sampai soromban dak arof yeh.. heheh

eB ezrin said...

sengih2 tmpg hepi.. so nk tunggu baby eina laks :)

maszmadi said...

wah jenjalan saja ujung minggu ni yerk arif... best best

~Siti Hajar~ said...

Tahu eina ada kakak dok kulim, kulim kat mana tuh? sibuk je nk tau erk..hehe

sy pun ada adik kwn dpt msk polis, kat PD jgk, rasanyer sama dgn sepupu ayep gak la..dia pun p sorg nek ketapi je..

♥SyilaSyira♥ said...

mek rose dah selamat bersalin...tak sabar nak tunggu junior mamalieyna ngan cha plk...

mama rifQy said...

sepupu na pon ade yang masuk tentera!!dah setahun daaaa