About

Monday, September 26, 2011

.: aBanG loNg daH 2 taHun 6 buLan :.

Salam pagi Isnin yang ceria..
how's weekend?..meriah dgn makan2?

mama?..meriah tak meriah sangat, tp tak masaklah tuk 2 hari tu..hee~

ok, berbalik pada tajuk..
lama tak update kan..
pasal  perkembangan abang Long a.k.a arif haidar tu..
pada 16 Sept yang lalu..dah jejak ke usia 2 tahun 6 bulan..
Alhamdulillah..membesar dengan sihat dan kuat..

dan perkembangan yang baik seiring dengan usianya..
sekarang..dah pandai nyanyi lagu ABC - Z
dah pandai count apa je yang dia nampak di persekitaran dia..
selalunya..bila nampak bas dia akan count ..'1,2,3...'
setakat dia tau one-two-three..until ten je..

alif baa taa..mama belum ajar lagi..
tunggu belikan muqaddam tuk dia lah..

lagi?
hobi..suka menyanyi asal masuk kete dan dengar apa2 lagu kat radio..suka beno ikut nyanyi sama..
marah bila mama menyelit nyanyi..
ada part2 tertentu je, dia suh mama or si abah nyanyi..
part tertentu dia sorang je nyanyi..ngee..

lagi hobinya..
kat rumah, asal balik dari umah pengasuh..
masuk rumah..terus mintak pasangkan CD kt bilik dia..
kalau tak cerita 'UpinIpin'..citer 'BoboiBoy'..tak pun CD lagu-lagu 'kanak2'
kadang2 bila tgk citer UpinIpin..dia dah bleh ikut sama dialog ..(yelah hari2 ngadap citer yg sama..huu~)

sama goes to, CD lagu2..dia suka ikut nyanyi sama..
Herm...pasni kena cari CD alif-baa-taa.. la pulak..

Garang ..dalam pada tu.. mudah tersentuh hati..manja sikit2..ngee..
Sekarang pandai ambik hati a.k.a bodek jugak kot..hee~..
mudah memuji sesuatu..
like... "cantiknyee mama...."..."cedapnyee mama".... "saaaaayang mama"..(sambil peluk erat).. ^_^

tu jelah kot yang sempat diupdate..
banyak perkara lain lagi..
takpe mama hari2 update blog..
so, confirm hari2 akan bercerita pasal abang long ni..

tempekan wajahnya..piccas taken on ..hari MiniOpenHouse lalu~



kat sini... arif cuma ada kawan sepupunya yang sorang ni..
abang Ijat..
itu pun jarang2 ada kesempatan bermain bersama..huu~

selain tu..cuma ada kawan dengan kak Balqis dan adik Jihah (kat rumah Ibu pengasuh)
tu jerlah...

takpe next year ada 'adik'..dapat la kamo berkawan hari2..
pasti meriah hari2 kamo..hee~ tak sabar pulak si mama =P

Sayang kamo selalu......


p/s alooor tak belikan lagi, zentel (ubat c*cing) tuk arif..suppose dah kena bagi kan.. masa cukup 2 tahun dah kasi, diikuti 6 bulan berikutnya..alahai..si mama ni..bertangguh aje..hu~

15 comments:

MrS. F!zA said...

lps ni arif kena jga adik baik2 ye..

Masya said...

Alhamdulillah... selamat panjang umur moga menjadi anak yg soleh.. amin...

Salina@IbuAqil said...

Bijaknya abang long.. Nanti bleh ajar adik plak.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mcm Qis..hari2 ntn upin ipin..sampaikan part yg klakar dia tau dh..gelak2 seorg2 nntn..hehe..

Tak lama lagi abg Long dh ada teman..X lah sunyi..lily pun nk cepat2 juga bg Qis teman ni..ksian jer tgk dia kesunyian.. ;)

LYAfrina said...

tu dia..
lelaki bertemu lelaki... mcm2 aksi ada..he2

Ieda Al-Habsyi said...

udah besooo ha...macam si amanda, tak lama lagi leh dpt adik kan :)

dinor's family said...

t rajin2 jaga adik ye...

::NureeN:: said...

comel jek.. betol kan eina, nk berkwn usia gini.. nanti jaga adik tau.. mama keja hehehe ;)

~Siti Hajar~ said...

Besar dah abg long, blh jaga baby la pasni ni...hehe

Arif kira dah besar la jgk br dpt adik, Danial dulu umur xsampai 2 thn dah dpt adik, mmg kurang kasih syg sbb ibunyer tumpu kat baby je byk, akhirnyer Danial bmanja dgn tok ajalah...huhu

maszmadi said...

mesti x sabar arif nak dapat kawan kan.. auntie pon x sabar nie.. hehe

Mamamya said...

amboi2..abg long...gambaq2 kat atas dgn abg ijat tu aksi2 stunt man ke?? t'tunggeng2...heeeheee.....

sama lah dgn kakak2 yg kat umah ni...hari2 nak tgk CD upin n ipin..klu x boboboi lah pulak....dialog b'ckp pun dah t'ikut2 mcm kartun jugak... :)

nieda said...

dah besar arif,..byk akalnya

Rizziela said...

Sama baya anak saya lah..tp anak saya dah ada 2 adik :D twins :D

MamaYatie said...

makin besar makin bijak abg long..
tak lama lagi pandai komplen plak tur..heheee

ct rahani said...

lepas ni arif leh main2 ngan adik la.. sonok la arif ade kawan.. :p