About

Friday, August 5, 2011

.: n3 bergamBo..lalala..he~ 4 raMadhaN semaLam :.

Alhamdulillah...sudah Jumaat dah hari ni.. ^_^

Semalam sempat snap gambo, sebab dok sebut2 aura menyenap takde kan..
so, time melayan si abang long menikmati waktu berbuka sebelum waktunya nih,
terlintas nak snap gambo die..

lagipun semalam, mood mama ok sket, sihat gitu..hee~
so, meh tempek pic abang long tuk sekian kalinya..

sedang menikmati hidangan nasi Bukhara Briyani..
sedap memang sedap woo... tapi.........
terselit pulak kuih muih hasil tunjuk2..
tu pun dah dicemari dgn usikan abang long..

banyak makan dia semalam..
belum waktu berbuka dh makan dulu..tak sabar2x..hee~

oooh sambung balik tapi di atas..

tapi bagi yang tak berapa tahan rempah2 ni..macam mama..
sakit perut pulak dibuatnya..hu~

cerry berry la plak..huu~
tapi tak la kerap sangat..
awal pagi tadi seawal jam 3am dan pagi ni..
seawal jam 715am..
tumpang melepas hajat kt umah ibu pengasuh jer..

tak tahan dah..hu~
harap dah ok dah pasni..Amin..

In advance...happy weekends semua~ ^_^
plan esok...menjahit lor..2 kali weekend mood menjahit takde gara2 badan tak bape sihat kan..
so, this week. haruslah ...

tapi tak banyak dah..
orang punya yang banyak2 dh settle..
dah dapat duit pun..lalala..

cuma tinggal...Farah punya, Kakak punya n mamanye family punya je.. ^_^
sempat2x.. hee~


25 comments:

Izan Ishak said...

sedapnya...dah lama tak mkn nasi beryani...

syukurlah eina dah sihat...

MrS. F!zA said...

hikhik...smpai sakit perut dibuatnya..bahaya gak tu kang kekurangan air dlm badan..

arif kidal ke kak?

eima said...

briani kotak ...sedap tu....
fahim tak reti mkn nasi kaler2 cam ni ...pandai la arif....

Sidratul Muntaha said...

insyaa Allah sempat
huhuh..
selera betul ayep makan...
pose2 ni mgm klu ayu,perut mmg tak tahan makan pedas2..

mummy_ayu said...

yum yum..berselera abg long mamam....
tapi bab sakit perut tu tak tahan..

Ena said...

LAHAI.. JENUH GAK KAN DAH LA PEGGY PASTU POSER.. KENA PLAK CERI BERI GITU.. MEMG TAK LARAT NANTI.. HARAP2 PASNI OK DAH LA KAN..

@e_da said...

sedapnya tengok arif makan.. menyelerakan...

Salina@IbuAqil said...

Alololo!! Berselera tgk Abg Long mkn.. Suap sendiri lak tu.. Kalaulah si Abg Aqil pun jenis pemakan mcm Abg Long kan best.. Ni nak ajak makan mcm ajak lumba lari.. Uissshhh seksa.. Semoga mamalieyna bertambah sihat ye.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Cam sedap je nasik briyani tu...

**sal masa peknen dulu pun perut jadi tak tahan... asal salah makan je sure cerry berry... hehe

♥ mamaQASrina ♥ said...

sedappnya npk abg long makan..huhu, bulan puasa ni mmglah kan, perut bnyk yg jd sensitip!!

selamat menjahit!!

MamaYatie said...

uhh..sedap kan nasi bukhari syed bistro..this year tak pekena lagi ni..tunggu gaji la..hehee

Zue AnnaLeeya said...

akak krg sket nasi beriyani nih...
sbb bau rempah2 tuhla...
tak suker.... huhuhu...

ayep sama mcm airel... suker sgt mkn dgn tgn kiri... dah puas marah, tp masih jgk kidal biler mkn nasi... tp menulis atau kaler seme tuh tgn kanan plak... huhu...

Mamamya said...

yeayyyy...ada gak muka abg long akhirnya...sian mama arif blm sihat sepenuhnya yer....

nampak sedap nasi tu iena...erkk..mcm t'ingin...tp kat sini (sekitar kota tinggi ) payah rasanya nak jumpa..klu nasi beriani byk lah kot.....

sempat lagi yer iena menjahit...nasib baik lah tinggal sikit2 jer tu...

tahun ni balik kedah ke pontian???

mrs.spicy said...

macam sedap jer beriani tuh..huhu..wah kak ieyna, cepat setel..puasa baru beberapa hari. sempat tu.huhu

eB ezrin said...

wah, siap menjahit yg x thn tuh ;)

haslina said...

huhu segera gitu juadah berbuka.
nampak sedap nasi tu ek.

selamat menjahit.
;))

~Siti Hajar~ said...

Kemain selera tgk ayep makan ns, Danies xnak mkn nasi skrg ni tau, kurus kering dah dia...huhu..

Sy skrg sdg melalui kesakitan yg eina rasa, mulut penuh ulser, dah la posa lak tuh, dugaan2...huhu

dinor's family said...

sedapnya abg long mkn...mama harus la sempat jahit ye..kami nak blk kedah ni...

Sue said...

uihh sedappnye abg long mamam!! cam sedap je nasik briyani tu. hasil tunjuk kat param ke? meriah ehhh..... hehhe

amy said...

amboi has....tak pedas ka si bang long makan beriani tu?..selera nampak...dah besaq no dia...sama baya la dgn arif anak adik kami tu :)...nak dpt adik gak tu hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

suka tgk arif mkn..berselera jer.. ;)

::NureeN:: said...

rajin eina dlm alah2 preggy bleh menjahit lagi.. lama x mkn briyani..

alamak arif @ abg long mkn tangan kiri la.. ellesya pon suka tertukar tangan heheh ;p

mood cga dah mali kerr

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/08/ga-felt-shop.html

Dilla Ady said...

first time tgk ni..briyani kotak..unik2..

kekadang dilla pun tak tahan makan nasik rempah2 camni..

mil dilla pun tgh gigih jahit langsir tu..

Fieza79 said...

sedap nye tgk arif makan nasi beriani...belum pekena nasi beriani lagi berbuka puasa kali ni..tkpe2 byk hari lg..hehee!

eina dlm tk sihat2 boleh gigih menjahit tu kira orait la kan...hrp2 sempat siap..!

nieda said...

nieda perut mmg sensitif..tak tahan mkn nasi berempah2 ni. Kalau p kenduri kawin mesti mkn nasi putih..kalau tidak ceri berry lah jawapannya.