About

Wednesday, August 24, 2011

.: LangSir raYa :.

Salam Ramadhan ke-24

Hehe..mau tayang jugak…
Tapi sayangnya bukan ler kt umah mama…
Ni kat umah tok kedah…
Maroon gituw..cun tak ?..hee~

*sila abaikan habuk2 dan bingkai tingkap yang belum bercat tu ye..umah tok kedah ni dalam proses ubahsuai..

Sebelum ni, dinding half kayu, half simen..
Sekarang dah simenkan semua..
Cat pun dalam umah tok kedah sendiri yang cat sebelum ni..
Luar umah, tunggu menantunya, yakni si abah yang ngecat..hee~
Malam sebelum berangkat balik, baru start menggrill tuk pasang langsir tu..
Terus pasang langsir baru..^_^

Kain langsir mama belikan dah lama jugak..
Jahitnya..kakak no.3 ..dia memang tukang jahit sepenuh masa..
Bayangkan masa diorang balik berbuka kat kampong sama2 tu..
Lebih kurang lagi seminggu nak raya kan..katanya ada 50 pasang lagi baju belum dipotong (baju moden plak tu)..
Pheww…dengarnya pun dah ngeri, camno dia nak kejar masa tu..takpe kakak ni dah pro.. ^_^

Apapun…masyuuuuuuuk..hehe..

p/s umah sendiri tak bertukar la langsir tahun ni nampak gaya..kain nya dah lama beli, tapi buatnya idok le sempat lagi..hu~ takpelah tahun ni tak buat open house pun…badan tak mengizinkan la..last year ok la..so, bior jerlah umah sebegitu adanya…he~


11 comments:

eima said...

wahhha dek bradek yg pandai menjahit untung nye

maszmadi said...

langsir raya..... masz nyer umah pon x tukar langsir, tunggu dok umah baru jerk nnti tukar.. haha

@e_da said...

wah langsir baru.. best!

~Siti Hajar~ said...

ingatkan rumah eina td, braya sakan la tok kedah raya ni, rumah baru, langsir baru...syoknyerr...

Zefa NorAsmara said...

Seronok ada bakat menjahitkan. Ibu Yusuf & Maryam tak pandai jahit..

mummy_ayu said...

dah siap dah langsir raya dia.cun..

Lelord said...

huhuhuumah lela pun x bertukar langsir dh 3 thn rasanya ni, thn dpn la tempah wakakka

Fieza79 said...

langsir kalo tema maroon menarik sgt...fieza pun thn ni langsir kaler maroon + white bunga2...

chugie said...

cantik langsir tu eina..
best kalau pandai jahit ni tau.. bleh deko2 sendiri.

haslina said...

cun gitu.
hasil tangan sendiri mesti cun punya.

ct rahani said...

cantik maroon gitu.. sy pun lum psg langsir raya lg.. langsir dh beli tnggl nk psg je.. lps raya la baru pasang kot.. raya kt kg dh smnggu lebih.. psg awal2 pun berhabuk kang.. hikhik..