About

Wednesday, August 10, 2011

.: haSiL menJahit taHun ni..naK bagI naMpaK..hee :.

Salam Ramadhan ke-10..
dah sepuluh hari ye berpuasa..
Mama ?..hee~ jgn ditanya..dh lobang2 daa.hu~

apapun today, Alhamdulillah sihat..
biasanya gitulah..selang2 hari..ok n xok..hu~

pepagi sampai ofis awal, membebel sket dulu..
lappy still xok..so, kesempatan di ofis je ada tuk layan blog ni..

berbalik pada tajuk..
sebab nak bagi nampak sikit kan..
hasil menjahit tahun ni..
dapatla tukar.........

tukar apa?

heee~ ingat dh takmo tukar..
tp jalan2 tiba2 tergerak hati nak tukar plak..

tukar apa?
heee~ HP raya...bleh gitu? ^_^

alaaa HP biasa2 je..
same cam Anje..cuma anje kaler pink..
mama pilih kaler hitam..

comel je kan.. Nokia C3..

Alhamdulillah nampk jugak hasil menjahit baju raya orang tahun ni..
itu pun still ada balance lagi..
yelah HP tu biasa2 aje, tak mahal sgt pun ^_^

saja mengabadikan disini..
supaya nanti2 bleh tau, hasil menjahit dapat beli apa tahun 2011 ni..

kalau ikut hati memang takmo menjahit langsung
dgn keadaan diri macam ni kan..
tapi dah berjanji dgn orang...harus la usahakan tuk siapkan jugak..
Alhamdulillah...hampir selesai semua..

cuma tuk diri sendiri n family sendiri je..^_^
this week start memotong baju si abah n si arif la plak.
next week nak balik kampung sudaah..
oooh baju tok kedah jugak, belum potong..hu~
kena percepatkan nih..

Apapun selamat membuat persiapan ye semua..
kejap je masa berlalu kan..
dah 10 Ramadhan dah..Alhamdulillah..

28 comments:

LYAfrina said...

untung pndai mjahit.. duit masuk.... & nk jahit baju sndiri byk2 pon x kisah sbb x keluar budget.. cuma lth sikit kan.. tp xpe..puas hati hasil tgn kita..

bestnyer...hp baru:-)

eima said...

wahhh ..masyuk jugak tu ...
tu kelebihan pandai menjahit ni ...
aku ni ape pun tak reti + malas ...hehe

@e_da said...

berkat usaha pasti ada hasil kan.. seronok bila dapat hasilnya

MrS. F!zA said...

wowieee henpon raya..ada jgk nmpk hasil dr menjahit tu kak

nieda said...

masyuk tu...nida pun ada perancangan nk belajar jahit..hopefully sukses lah..Senang tak nak potong baju dan menjahit ni eina??

eim said...

untunglah ada skill menjahit boleh buat side income jugakkan ...bestnye ada hp raya hihi ...

Iela Fazielah said...

alhamdulillah... itule berkat rezki tmbhan kita.. ila pun suka lekatkan bl sesuatu benda dr kerja sampingan.. @ least nampak hasilnyer

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..mesti masyuk ni..
Bagus jugalah..ada yg yg dinampakkan hasil kerja tgn sendiri.. ;)

ejaMaria said...

bestnya - nampak hasil... erghh... ni yg semangat nak menjahit balik ni... hehehe

mrs.spicy said...

heeee..bgsnye..untung ade skill menjahit ni kan

Lady salwa said...

bestnya... memang berbaloi hasil penat menjahit... dapat hadiah kan hp baru utk diri sendiri... best best...

~aSHa~ said...

bestnye dan untung org pandai jahit baju ni..

Zue AnnaLeeya said...

akak nih plak eina, malas tau...
stakat jahit baju kurung tuh lepas tp M tuh tebal sgt...
sudahnyer upah jerlah... huhuhu...

wahhhh... hp raye lagik...

Pn. Zana said...

sya punyer warna grey!hihi

~Siti Hajar~ said...

untung la eina pandai menjahit dapat jgk duit sampingan, ni kira byk la tu dpt kira blh tukar hp lagi..alhamdullilah rezeki kan..

::NureeN:: said...

mcm nk tempah jerr kat eina sehelai pas bersalin nanti ehhehe bleh ker?? jauh tol kan tempahnyerr...

pink tue.. klau ellesya marah sgt la ngan pink.. fvret clr dia

|| NaFiRaa || said...

nampak jugak hasil dr menjahit.. bestnye..

eB ezrin said...

eB suker itam gaks :)

maszmadi said...

alhamdulillah, nampak hasil bagi orang yang berusaha dan rajin.....

dinor's family said...

HP baru t bleh klik2 pic d rmh aku time bbuka sesama t.....

mummy_ayu said...

wah..dpt C# dari menjahir.untung betul pandai menjahit nie..

Mamamya said...

alhamdulillah...bagus jg mcm ni iena..kita nampak hasil penat lelah kita kan...mmg comel hp tu..mcm tuannya..heeheeee...

baju ariff n abahnya pun iena buat sendiri...??? bagusnya...lia x pandai buat baju melayu..naju kurung reti lah...

ooo..tahun ni balik kedah yer...lia suka makan ketupat palas..yummy! makan je pandai buat x pandai...huuuu

Dilla Ady said...

wahhh..lebat jugak tu eina sampai leh sambar henpon..

bagus camtu, duit2 camni diwatkan beli brg jadi tau la duitnye kemana kan?

ummuabdullahsyaakir said...

Alhamdulillah,mmg rezeki mama tu,walau apa bun brgnya tetap boleh jadikn knangan mama sampai bila2

"ni dari duit upah hasil menjahitku"

~izan~ said...

seronoknya bisnes jahit2...bila dh nmpk hasil sgt seronok kan =)

ch@ said...

bestnya akak pandai jahit baju, tahun depan tempah akak awal2 ye, baju melayu dua pasang dgn baju kurung dua pasang. hihiii.

alaaa tgk hphone tu terasa mcm nak juga la, niii kategori mengidamkah? wakakaka.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

pasni kita plak pandai menjahit nak belaja dgn kak layli...wah hanset sama la kak ala2 pinkberry, tapi kak ina blackberry...rindu kat kak ina & ibu

♥SyilaSyira♥ said...

comelnya C3 tu...alhamdulillah rezeki menjahit kan..nampak juga hasilnya. untung leh menjahit