About

Tuesday, August 9, 2011

.: haRi miNggu baRu semPat maSak tiMe berbUka :.

Salam hari Selasa..
today, kesihatan kurang baik..
awal2 pagi dah m*ntahkan semua, pahit giler dibuatnya mulut ni..hu~

cuba bertahan tuk sepanjang hari ni..
tapi tulah perut dh terasa kosong teramat ni..hu~
harap2 dapat bertahan ...Amin..

ooh berbalik pada tajuk..
yup...di hari minggu baru le agenda masak2 time berbuka...
itu pun masak lauk pauk je + masak nasi..
kuih muih..tak selera la..

Antara menu hari sabtu yang sempat disnap..

ikan kembung masak 3 rasa..hee~ sesuka hati je..
sayur kobis goreng + hati ayam... ^_^

Sup tulang..ngee..tak sempat nak snap masa hidangan, dlm piuk pun jadik...ngee..

lagi... tu je sempat snap..
lagi...sambal belacan + ulaman
then beli murtabak
beli air mata kucing + soya

Alhamdulillah kenyang ... itu pun makan tak bleh banyak..risau takut kuar balik..
makan berpada2 je..

dh malam sikit baru hirup sup..

Ahad ?..masak memasak juge..masak lauk pauk..
langsung tak beli apa2 kuih..
berbuka semata2 dengan nasi berlauk je..(ups..that day mama ponteng pose..ngee.. =P)
tak tahan sebab muntah2..hu~

Si abah la memalam after tarawih, balik je kata lapar..
hu~ tu lah time beli kuih tak rasa nak makan..
time tak beli apa2 ni..lapar pulak dibuatnya..

last2 abah pekena megi memalam buta..itu pun tak habis..hu~ cian..

Today nak berbuka apa?
tak tau lah..semalam mama beli laksa je, abah nasi ayam lagi..hu~


22 comments:

Zue AnnaLeeya said...

alahan lagik ker eina????
adoiii... mmg perit kan... apelagik pose nih...
akak dpt rasa tau eina sbb dulu masa preggy abg ngah, akak tgh alahan jgk...
smp terpaksa ponteng pose 15 hari sbb muntah teruk... huuuuu....

LYAfrina said...

ikn kembung msk 3 rasa tu nmpak sgt sedap....

take care eina

eima said...

kitorg pun dah jarang beli .. masak je kat umah ...
dah boring plak ngan mknan luar yg indah tp rasa hampas ....

MrS. F!zA said...

wuuu byknya lauk pauk..rajin k.eina..kita buka pose lum mkn nasi lg..sahur je..

mummy_ayu said...

adventure nya pregnnat time puasa nie..memang mencabar..
Ayu masa pregnant kan Iris mcm tu la..sahur2..tetiba kuar semua balik..memang tak tahan..
tu yg banyak gak tak puasa tu...

Ina Hashim said...

nyam nyam ssedapnyaaaaaa

mrs.spicy said...

heee...dugaan berpuasa masa pregnant..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..semuanye menyelerakan.. ;)

Hanis Azla said...

dalam alahan pun rajin juga dia memasak.. sedap2 pula tu menunya..

~Siti Hajar~ said...

cian eina muntah lg erk..???

Sedapnyer ikan kembung 3 rasa tu, suka sbb nmpk ada daun limau purut tuh...sukeee...

hyazz said...

sian dia.. teruk lagi alah nye...sabau jer la yer

Dilla Ady said...

ikan tu nmpk mabeles la eina..sian die alahan ye..takpe, dugaan tu..

maszmadi said...

dalam x larat pon eina sempat masak men yang best2 yerk... masz masak ala kadar jerk..

zaidah said...

sabar eina....dugaan bulan pose...pernah bulan pose hanya dapat beberapa hari aje pose sebab morning sickness yang teruk...

Ena said...

ena jarang juga makan kuih muih jugak. kalo ada pon karipap or kopok yg digoreng kat umah.. nak gak jengah ke param nanti.. hihi

dinor's family said...

suka suka suka kembung 3rasa...bla nak mai bbuka d rmh aku....?

dinor's family said...

suka suka suka kembung 3rasa...bla nak mai bbuka d rmh aku....?

eB ezrin said...

best tuh. rajin mak buyong nih. eB mkn luar gaks ;p

::NureeN:: said...

sedap nih..
cian eina.. alah lagi ek.. sama mcm nureen dlu smpi bersalin dok alah

aimaniman said...

alaaa... pregnant time posa? fuih pengalaman last yer, last 2 yers n last 4 yers.. sumer anak akak lahir lpas raya.. prut dah besar, posa pun penat giler... sbb tuw akak x larat masak.. bungkuih tunjuk je aar...

Mamamya said...

masih muntah2 lagi yer iena...x per lah klu larat teruskan pose klu badan x daya jgn lah di paksa sgt yer....

ok juga lauk pauk tu....x penah try masak kembung 3 rasa... :)

♥SyilaSyira♥ said...

mamalieyna...masih muntah2 ye???penat kan..rasa teruk sgt bila muntah kan...sama lah kita..peritnya