About

Thursday, August 11, 2011

.: BerbuKa berSaMa : seRonoK.. :.

Salam Ramadhan ke-11..
sekejap je..Alhamdulillah hari ni masih dalam keadaan sihat..^_^

ooh hari ni half day, ada checkup sebelah petang..
harap semuanya OK2 saje..

huu~ n3 ni keluar after my sis la..dia buat n3 ni dulu..hee~
tapi takpe, tu citer kt blog dia kan..
kat sini harus abadikan jugak..

Majlis berbuka puasa kecil2an umah kakak mama a.k.a dinorsfamily tu..
mama ke sana after balik kerja..
sempat belikan tembikai, yang lelain kakak tak kasi beli..
kang jadi membazir pulak kan..

maklum bulan puasa ni, kita rasa memang nak makan banyak..
sekali dah masuk nasi, kenyang sudah..

jom layan menu berbuka semalam..^_^
simple but very2 kenyang n sedaaaaaaaap...sebab air tangan kakak kan..hee~

menu utama : Nasi putih berlauk

~tiada dalam gambar : sambal tumis petai..hu~

dan budak berdua ni sempat interframe juge..dah pandai main baik2 mereka berdua ni..^_^

Arif & Abang Amzar

dah siap berhidang - kakak ain interframe sama..gelap lak piccasnya..hu~

Seronok bila dapat berkumpul sepupu2 ni..^_^

selain family mama & family kakak (kec abang ipar takde..ada on call plak dr tmpt kerja tetiba), turut serta adalah Adik lelaki mama a.ka Pak Ucu Arif..
Kesimpulan : walaupun kecil2an makan2nya tapi tetap bermakna..seronok dapat berbuka bersama, bertambah selera dibuatnya.. nak tengok pic lelain...singgah SINI.. ^_^
Selamat Meneruskan Ibadah Puasa ye kawan2..^_^


23 comments:

Siti said...

memang seronok kalau dapat ebruka puasa ramai2...meriah..nak makan pun berselera jerk :)

MrS. F!zA said...

lama tk mkn cencaru sambal..msa study dlu asal buka posa je beli cencaru sambal lah..hihihi sedapppppp

eima said...

sronok klu berbuka ramai2 cam ni... berselera je

::NureeN:: said...

n3 yg sama ngan k.imah.. sronok kan skali skala jumpe & berbuka mcm ni.. ;)

mummy_ayu said...

wah..seronoknya berbuka ramai2..
tahun nie belum lagi..plan weekend nie..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..meriahnye..
sedap2 plak tu.. ;)

|| NaFiRaa || said...

sonoknye dapat berbuka sesama ngan adik beradik.. meriah jek~

Dilla Ady said...

beznye duk dekat2 ni...leh kunjung mengunjung bawak anak meriahkan majlis..

ohhh, suke tomyam!

mamashikin said...

sedapnya tgk cencaru tuh..

Nad @ MamaZakwan said...

lama tak dtg sini....arif dh besar!!! :)

Izan Ishak said...

bestnya eina dapat berbuka ramai2... terliur pulak nampak kerang cicah sambal kicap tu~

dinor's family said...

betul tu...mmg seronok bbuka reramai,bselera je kn....dah sama besar dah ijat ngan ayip ni...

ummuabdullahsyaakir said...

Seronoknya mama dapat berbuka ramai2 macamni,moga bertambah erat tali kasih sayang tu.

Lauk cencaru tu buat saya terliur...kat mesir ni takde cencaru...huhu


Moga mama diberi kkuatan utk berpuasa..kalau tak larat jgn paksa yea.


SElmt berpuasa mama^_^

LYAfrina said...

mmg best mkn ramai2 time bbuka..lbh meriah & dpt eratkan hubungan silaturahim

Zue AnnaLeeya said...

sonot kan berbuka ramai2...
lauk simple pon xpe... tp selera bertambah2... heeh...

eim said...

sonokkan dapat kumpul berbuka sama2..sedapnye ada kerang ... lama plak rasa tak masak kerang hihi ..

~izan~ said...

makan apa2 pun,sesimple mana pun kalau dah ramai2 mesti terasa nikmatnya kan..sbb tu izan dok balik dgn mak blm puasa ni sbb tak snggup buka n sahur sorg2 kt umah sndiri huhu...

ch@ said...

meriah dapat makan dan berbuka bersama. alaaa rindu kat mama pula sbb hari tu dia ada buka dgn dia meskipun menu simple. sedapnyaaa.

ooo akak pun check-up hari ni juga ye. samala kita :)

Ena said...

sedapnya..
ena suka menu2 gini.. simple tp memnuhi citarasa.. ada manis, masam, peads.. eh! senang citer sukup la semuanya kan.. :D

nieda said...

best kumpul ramai2 buka pose..smlm pun family nida dtg rumah berbuka pose..lupa plak nak snap gambo..bulan pose ni nan hado mood sgt nk update blog

NzA said...

seronoknya....

Nur Hawa Mohd Zin said...

best kan dapat berbuka bersama :)

♥SyilaSyira♥ said...

meriahnya makanan...bestkan klo dapat makan ramai2 cemgini..mengeratkan silaturrahimm