About

Tuesday, August 23, 2011

.: AcaRa berBuka puAsa berRamai2..lalala..:.

salam...

seperti yang dijanjikan..
saja nak mengabadikan...acara berbuka puasa beramai2 di kampung halaman baru2 ni..

tarikh/hari : 19/8/11 / Jumaat
lokasi : rumah mak di kedah la..hee~
jemputan : kami adik-beradik je..mama sefamily (3orang)+mak + kakak no.2 sefamily (5 orang je, sorang anak tak balik) +kakak no.3 sefamily (7 orang) = total 16 orang.

Antara menunya      : tadaa....layan... ^_^

uppss budak ni interframe dulu, dia juga salah sorang pembantu pemerhati semasa kerja2 pembungkusan dilakukan..hee~
Ayam Masak Merah~
Kari daging campur batang pisang..mabeles (kakak no3 bawak dari umah dia..best~)
Kuih Cara + Ketayap (kakak no3 jugak yang bawakkan ^_^)
Goreng Cempedak (baru digoreng ni..cempedak kakak no.3 jugak yg bwk)
Kerang...simple tapi sedap kan...

1 hidangan lengkap..

mereka berdua ni je sempat interframe...time berkumpul mau makan, tak ada masa mau snap2 weeh..hee~

Arif dan kakak Kyra (anak kakak no.3)...beza umo genap 2 tahun budak berdua ni..
16 orang dibahagi kepada 4 hidang..senang sket nak makan..hee~ sehidang 4 orang ^_^

ini baru dapat berkumpul 3 family..if semua 5 family..lagi la meriah..jeles betul sebab tahun ni, mama tak dapat berkumpul bersama-sama mereka..huu~ kakak yg lelain, this year semua dapat beraya di rumah mak ni ...Insyaallah..cuma yang tiada..family mamalah..hu~

next dapat berkumpul raya bersama maybe..next 2 years..hu~sadis2x.. :(

apapun..selamat meneruskan Ibadah Puasa ke kawan2.. ^_^
dah hampir ke tarikh raya kan..alahai..mama jugak yang tak rasa aura tu..hukhuk..

17 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah meriahnye Eina..
Lauk2 sgt menyelerakan..
best2.. ^_^

Ena said...

memg best lah menu2 tu semua.. :)

eim said...

banyaknye makanan ...mesti meriah kumpul adik beradikkan ...

eima said...

klu kedah mmg mkn kerang ngan kuah cam tu kan .. hehehe
aku suka....
cempedak tu dah terliur dah .. nk kena beli jugak balik karang takut baby meleleh je nanti kuar

Sue* mamaID said...

wah sedapnya berbuka kt kampung...tk sabar nk balik perlis nie...berbuka ngn family...hehe

dinor's family said...

wah bestnya byk gak manu nya tu...yg best tu daging kari batang pisang...aku blk lum tentu dpt kumpul time posa ni...mgkn time raya bru dpt kumpul ni...

MamaYatie said...

bestkan dapat kumpul adik beradik..meriah gitu!

eina, tak pernah makan gulai daging + btg pisang...nampak sedap sngt..

~Siti Hajar~ said...

wah! meriahnyer lauk pauk kampung, terliur tgk tau...

Ala siannyer xdpt blk kg raya ni, xpelah dah dpt blk time puasa ni pun jadilah...

Zue AnnaLeeya said...

mmg best kan klu berbuka ramai2 nih...
mkn pon jadik slera jerk... hehehe...

nmpak sedap kari ayam + btg pisang tuh...
akak blom pnah mkn lagik...
sini x pnah jmpa... hehe..

eB ezrin said...

bab kerang ngan air asam yg x thn tuh. huwaaaaaaaaa

Mamamya said...

seronok kan iena dpt kumpul n makan ramai2 biarpun lauknya simple tp sedapnya mengalahkan makan kat hotel 5 bintang.... ;)

|| NaFiRaa || said...

mesti meriah kan~ sonoknye dapat kumpul ramai2..

zaidah said...

bestnyer dapat tengok lauk2 tu..banyak kakak no3 yang bawak...

Fieza79 said...

best nya..meriah gitu..mesti makan bertambah tambah ni...heee

oowhh..blk ni hnya time puasa je la...alorr mesti sedih kan...tkpe la jnji dpt jgk berbuka bersama famly kt kg...

Salina@IbuAqil said...

Ermmmmm kecur ayor liur teman ni nengok nye.. Nyum Nyum!!

Ina Hashim said...

wahh org kedah ye?kedah kat mana tu?

Nad @ MamaZakwan said...

wah...kerang!!!!! :) nyum2