About

Thursday, August 25, 2011

.: 2 in 1 : SeManGat MerDeKa @1 CiCa..raMbut seRaBai daH

Salam Ramadhan ke-25
oooh so faster..hampir menuju ke destinasi dah ye..kejap je..^_^
Alhamdulillah…

Ooh berbalik pada tajuk itu..
N3 2 in 1 ni..sebabnya gambonye pun rangkuman 2 in 1.
Satu kesahnya pasal semangat mengibarkan bendera Malaysia ni..
Semangat merdeka gitu..hee~

Tapi dia tak sebut merdeka..
‘dia’ means abang long arif la..
pada dia asal nampak Bendera Malaysia je..
dia akan sebut ‘1 cica’…maksud asal.. ‘1 Malaysia’..hehe..pelat budak ni..ngee..
mungkin sebab lebih banyak dengar dan tengok lagu 1 Malaysia berkumandang di TV tu..^_^
comel jer..

layan gambo sket...

Piccas di ambil masa ontheway nak balik Kedah from KL baru2 ni..dalam kereta pun jadik kalau mood tu ada..tapi mamanye idak juge interframe…hu~ pic last sesaja tempek juge..hee~

keduanya cerita pasal rambutnya yang dah serabai habis tu..
dah la rambut jenis halus dan sikit jer..
sudahnya banyak kali orang tegur ‘boy ke girl ni?’..hu~
dah la muka ala2 jambu..hee~

taktau nape susah benor nak ngajak masuk kedai gunting rambut ni..
banyak kali dah cuba tapi idak ler mahu menurut jugak..
alahai..dah besar lagi susah plak..baru2 ni, ok je..
semangat je kalau sebut nak gunting rambut..
sekarang..’nanak’..aje bila ditanya ..

herm..tak encem la raya nanti ni nampak gaya..serabai dah rambut..hu~
taktau bila masa leh potong tu..herm..

today halfday, ada checkup lagi, sbb last checkup berat turun mendadak n urin kotor kan..
so, 2 minggu selepasnya, kena jumpa doctor lagi..
mau tengok progress..
tapi mama dah cek earlier kt klinik private..
berat mama dah naik sikit..dan baby bersaiz n berberat normal..
so, rasanya tak ada masalah checkup tuk hari ni..
harapnya lah..^_^

p/s orang2 blah pantai timur n utara, sure dah syok kan, last kerja today..bestnyer.. ^_^
in advance "Selamat Menyambut Aidilfitri .. Mohon maaf Zahir & Batin"

11 comments:

LYAfrina said...

yeayyyyy
merdeka raya

eina...
selamat hari raya aidlfitri
maaf zahir & batin :-)

MrS. F!zA said...

hihi comel je sbut 1 cica..tahu jgk tu kan..

~Siti Hajar~ said...

yeayyy 1 cica...semangat tu abg long..hehe

mmg arif ni skli pandang ingat gegirl la..hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

serabai2 pun handsome...

ct rahani said...

Salam Aidilfitri & Salam Merdeka jugak utk akak sekeluarga.. semoga ceria2 di hari raya.. hehe..

serabai2 pun abg long arif tetap menten encem.. tp klu potong rambut lg encem.. hehe..

Nad @ MamaZakwan said...

cam artis korea la arif! :)

maszmadi said...

sama jerk ngan aisha, asala jumpa bende yang berbentuk bendera malaysia "1 cica" la yang akan disebutnya.. hehe

::NureeN:: said...

serabai tue la ansem eina. hehh ala2 hero korea g2.. semanagt merdeka arif ni yerr...

haslina said...

kl-kedah.
wau,baper jam journey ek?

Zue AnnaLeeya said...

alaaaa.... rock gitu rambut ayep...
yeyehhhhh... hehhe...

klu airel plak sgt snang ajak ptg rambut...
klu nak ptg rambut abg ngah, dia siap ofer nak ptg rambut jgk wlupon dah pndek... heheh..

Mamamya said...

alahai abg long...naper x mo gunting rambut??? tp x per yg penting still hensem kan....nnti klu pakai songkok n sikat elok2 x der la nampak serabai pun.... :)