About

Wednesday, July 20, 2011

.: PencaPaiaN baRu.. :.

Pencapaian baru arif…

Soalan : Mama nama apa?
Jawapan Arif : Haaaaciiinyaa… (spelling betul : Haslina)

Soalan : Abah nama apa?
Jawapan Arif : Eiiiyaam… (spelling betul : Hisyam)

Respon mama : sukanya anak dah tau nama mama & abah dia, dah bleh g school ni..ngee…tapi pelat jgn cakap ler..mmg bijak bercakap, tapi still pelat dia..huu~

Kali pertama dia bleh tau nama mama secara kebetulan, bawak dia time checkup mama, dia dengar Nurse panggil nama mamanya…’Haslina’…then, dia terus simpan dalam kepala, & bila ditanya…dah tau la dia, after that baru mama ajar, nama si abah…senang masuk kepala budak2 besar ni kan..^_^

*others : suka berzikir bila mood dia datang…
‘Allaa bad bad…Allaa bad bad…Allaa bad bad..Allah bad bad..’ (spelling betul : Allahuakhbar…Allahuakhbar…)

- arif selalu bangun seawal, 5.30am or 6.00am (tak kira weekdays or weekends (sesekali je terbabas sikit time weekends) ) , pagi2 layan Channel 106 Astro Oasis, berzikir pagi2… ^_^


p/s Doakan yang baik2 aja tuk anak2...moga baik lah jadinya..Amin....

24 comments:

Mamamya said...

alhamdulillah...sejuk hati bila dgr abg long rajin b'zikir...btl iena time2 umur mcm ariff ni mmg mudah nak ajar dia....hatinya terang.....

QiuT Mummy said...

alhamdulillah..semoga jdk ank yg soleh & bijak....

eT said...

hehe..chumel jek dia menyebut nama mak ayah dia...

Nadiah Sidek said...

good job arif! :)

|| NaFiRaa || said...

budak2 memang cepat belajar kan~ skali dia dengar.. cepat jek dia boleh ingat.. time nih lah kita kena jaga bahasa kita.. takut dia terikut2 bahasa yg x elok..

zaidah said...

bagusnyer...alhamdulillah....dah pandai skit2 bercakap...

UmiDanisH said...

alhamdulilla..pasni bole ajak dia solat.. tak kisahla dia solat tu betui ke tak kan =)

Zue AnnaLeeya said...

pelat2 tulah yg comei di dgr... hehehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..pencapaian yg memberangsangkan..moga menjadi anak yg soleh.. ^_^

NzA said...

gud boy...arif pelat ek!!!! anak akak xde sorg pn yg pelat w.pn suami akak suka dngar budak2 ckp pelat..dia siap ajar anak ckp pelat...hi.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq plak suka bangun lambat sebab apa???? mlm2 layan bb tv..grrrrrrrrrr

pstu tak reti2 lagipanggil ibu..Nyaaa Nyaaa tak sudah..uwaaaaa

Dilla Ady said...

acha lak tau sebut nama ummi papa die bile dgr mil panggil kitorang...

tak pun time pakcik makcik die panggil kitorang..huhuhu

ye, doa yg baik2 saje kan tuk anak kite..

Izan Ishak said...

alololo...sure comel arif dah pndai sebut nama abah n mama...

moga arif terus mmbesar menjadi anak yg sihat n cerdik ye!

r|nA @ ja|j|na said...

mesti tomei jekan arif bile pelat² gitu..nak jadi abang dah dia..

ADEEYA said...

HIhi pelat2 lah comel :D ayep ayep :)

MamaYatie said...

good job & good boy!!alhamdulillah!!

sarah-najwan said...

wah..bagusnya..tulah anak hero..

Ena said...

hehe..

tak pe pelat2 sikt.. lama2 betul la tu sebutannya kan..

budak2 memg cepat ingat nama ayahnya.. tp nama ibunya memg sangat la..uhuhuhu..

::NureeN:: said...

awalnyerr ariff bgn.. ellesya sgt2 jarang bgn awal, slalu kol 9 @ kol 10 baru bgn..

bagus ariff.. dh tau nama mama & abah, ellesya pon sama, dia siap nama penuh ngan binti skali.. bkn stakat nama kami 2 ja semua adik beradik nureen & asben dia ingat.. mmg dia cepat..

eB ezrin said...

wahhhh dh pandai...
eB laks ckp namer dier.... eB shah... aiks? bukan aerisha ker? ;p

ps:boley la eina.... gi daftar dolo, kalo x dftr, dorang x mo lyn...

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

nieda said...

bijak ariffff...humaira masih belum petah lagi berckp

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak dapat adik kena pandai cakap nanti nak layan adik pula..hehe

hani syahida said...

hehe...comelnya :)