About

Thursday, July 14, 2011

.: MeNu makaN maLam yaNg Lalu2 :.

Morning~
half day today..lalala..

herm..sejak preggy ni..bleh dikira berapa kali je mama masak beriya time balik kerja..
yelah balik dah lewat, sampai umah tak pukul 6.40, mesti 7 or 7 lebih..badan dah penat..
ingat nak rehat jer..
sebolehnya mama takmau makan malam pun..
takut mun***...
tapi sejak masuk ke 2nd trimester ni..
selera dh ok sket..

seb baik la si abah jenis tak kisah,...
kadang masak sendiri, yg ringkas2..
dan kdg singgah paso malam je beli apa2..

tapia da la 1 malam tu, ntah kenapa..
terasa nak makan nasi plak..
boleh pun memasak..hee~

sebab dh snap pic..
tempek je lah sini..^_^
menu biasa2..cepat dimasak sedap dimakan..
ini pun masak after magrib..hu~
express ^_^

daging goreng kicap - kangkung goreng belacan - kuah soto (lebihan hari sebelumnya..he~) - tauhu goreng - nasi putih - ikan goreng (sekor jadilah, makan berdua je)

Alhamdulillah...kenyang..

kata ringkas, bila dihidang...haaa...penuh jugak meja..(almaklum meja kecik kan..haruslah penuh..hee~)

p/s huu~ tak sabar nk g checkup, nak dengar denyutan baby, sbb mama belum dpt rasa gerakan baby, risau plak..malam tadi siap bermimpi...tak perlu la cerita mimpi apa, tp pasal baby lah..hu~ risau sgt...sampai masuk dlm mimpi..hu~


14 comments:

eima said...

slalu doc ckp preggy baby ke 2 mmg leh rasa movement cepat dlm awl 4 dah rasa ... aku pun cam tu kak ....

insyaallah tak de pepe

Ina Hashim said...

bestnya menu dinner tuh...simple but yummy...i like!!!

♥SyilaSyira♥ said...

terserlah menu dari rumah..mmg makanan dr rumah lagi best..lebih terjamin...dalam xlarat pun byk juga lauknya...

LYAfrina said...

BYKNYER MENU..BGUS R EINA RJIN MSK..KALO LYA..KENA ADA LAUK BERKUAH N AYAM GORENG/TELUR DADAR.. DH OK..BKN APE..LYA MMG X RETI MASAK..SIYES

Ena said...

HEHE..

SIMPLE TAK PE YG PENTING SODAP.. ;D

mummy_ayu said...

menu yg simple tapi cedap..
tamau la risau2..mimpi kan mainan tido..nanti update pasal check up key...

Zue AnnaLeeya said...

akak pon msk simple gak..
yg penting kenyang anak branak...

haslina said...

eina - lengkap semua ada.
;))

Fieza79 said...

kira eina rajin jgk masak time preggy..fieza mmg dh kantoi awal2 lagi..sll nya singgah umah mak dulu..makan kenyang2 pastu balik..huby plak cr mkn sendiri je larr..

eina sll nya gerakan tu ada tp kita tk perasan sgt..tkyah risau..fieza masa minggu ke-19 - 20 baru betul2 terasa gerakan tu...

dinor's family said...

wah seronoknya cerciter pasal baby dlm perut...seronok dengar denyutan jantug baby ,lajukn....aku blm ada tanda2 positif lg...

zaidah said...

dalam tak larat tu masih lagi mampu memasak lauk yang sedap...

Bionic women said...

wahhh..best2..banyak tu lauk..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam mamalieyna...maaf dh lma xdtg sni.Alhamdulillah tumpang gembira dgn bakal adik Arif nnt...seronknya ^_^

Rajin mama masak,nnt baby msti suka tolng mask juga.


Jga dri n baby baik2 yea.

ch@ said...

yg ringkas itula yg sedap mama. kalau kita buat tauhu goreng, sambal kicap mesti nak ada, buat cicah. ooo mcm sedap je daging goreng kicap, mau buat ini mlm.