About

Tuesday, July 19, 2011

.: beRita best ! ^_^ :.

Ohho…berBW masih tiada kesempatan..
Kt opis kurang kesempatan untuk itu..
Kat umah, still cannot..lappy masuk workshop..huu~

Apapun, share tetap share kt blog terchenta ni..
Ada kesempatan dapat la jengah umah kengkwn yg selalu dtg menjengok tu..
Kawan2 baru juga..huu~

Oooh ada berita best ni..hee~
Next Monday, ikutkan ada appointment utk scan baby kt klinik govern..
Tapi sebabkan dah tak sabar dan kebimbangan si mama..

Terlebih dahulu, pergi jugak ke Private klinik..
Nak menjengok ‘baby’ didalam sana..hee~

Dan Alhamdulillah..
Nampak dengan jelasnya..
Di usia 16 minggu, pembesaran baby adalah normal..
(mama tak print pun..just tengok je)
Disaksikan si abah dan abang long arif sendiri..

‘Anu ‘baby memang tak nampak lagi la..
Cuma gerakannya jelas sekali..
2 kakinya menendang2…macam tengah berenang je kekdahnya..
Hikhik…comel dan terharu dan satu perasaan tak terucap dengan perkataan..
Alhamdulillah, baby sihat, dan Insyaallah cukup sifatnya..Amin..
Kata doctor, kedudukan Uri semua ok..
Dan baby dalam keadaan meniarap (ini mama tak bape perasan..doktor memang perasan la..hee~)
Doctor tanya, mama tak rasa apa2 ke time baby menendang2 tu?
Serius, mama tak rasa apa2..
Then, jwpn doctor…dah tau dah..kulit perut awak tebal sangat ni..hee~
Diakui..

Apapun Alhamdulillah…dan puas hati mama ^_^

p/s tak sabar menanti 2 bulan lagi, nak scan lagi..hee~


28 comments:

Sidratul Muntaha said...

alhamdulillah..
take care mummy...

eim said...

hihi sweetkan bila dapat tgk bb dalum perut ..mesti arif pun excited tu ..

zaidah said...

mesti tak sabarkan nak tunggu tendanganyer semakin kuat...

MrS. F!zA said...

hikhik mcm kita jgk kulit perut tebal..

Zue AnnaLeeya said...

Alhamdulillah... smoga semenya selamat....

bila beby dah start menendang dgn kuat nanti mesti ayep eksaited...
mcm akak dulu... masa peknenkan airel, kakak dan abg ngah berebut2 nak pegang perut masa beby duk tendang tu.. hehehh....

QiuT Mummy said...

best nya pregy lg...rindu plak saat pregy kn ank sy skrg ni...huhuh..pepn slm peknlan ...

~Siti Hajar~ said...

Alhamdullilah terubat dah segala kebimbangan selama ini, tu la klu perut tebal mmg susah rasa...hehe

hrp2 bb girl yer...

eima said...

wahhh ... mesti seronok kan ...
huhu aku tak check pun jantina ...
tak sabo nk givebirth sbb nk tgk jantina ...huhu

Lelord said...

wahhh bestnya, take cate

LYAfrina said...

sweet,,,
detik y terindah..x dpt diluahkan dgn kata2..

Mama Hanim said...

Alhamdulillah. semoga segalanya terbaik utk eina sekeluarga. take care ye.

|| NaFiRaa || said...

bestkan time tgk bb gerak2 tuh.. sweet jek..

pena rozie said...

seronoknyer....

nieda said...

inilah detik paling BEST sebenarnya..

dilazfamily said...

best ye pregnant.nak pregnant gak.

mrs.spicy said...

huhuhu..same la kita. perut tebal

suesue said...

alhamdulillah...sy dah lama follow blog ni masa mula2 blog ni wujud lagi..tp ni bru first time nak komen...enjoy reading this blog! and welcome new baby :)

maszmadi said...

wah bestnyer tengok baby dalam perut kan.. nak merasa saat itu kembali tapi belum ada rezeki lagi.. huhu

Sue said...

teringatt masa peknen dulu. huhu.. saat yg paling manis, kan? owh masa khalish dlm tummy, sempat tengok dia tengah menguap. comell!! hope mamalieyna n baby sihat walafiat...

Dilla Ady said...

sori eina, lame tak singgah sni...

wah..beznye da gi scan ye..

ni yg teringin nk preggy nih...huhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..sy ari tu..masa ngandung 4 bulan setengah sy rasa ade benda gerak2..ehehhe..kandungan 18 minggu camtu..:-)

bagusla semua sihat..tak sabar nak scan ye? ehehehhe samela..rasa nak scan ari2 wekekekek

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alhamdulillah... Moga baby & mama dia sentiasa sihat...

Mamamya said...

alhamdulillah...seronok dgr...mesti abg long pun teruja tgk bby dalam perut mama kan.....semuga iena n bby bertambah sihat....

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!! Mama take care ya.. ;)

mamaRIFQY said...

alhamdulillah..berehat yeee

Nadiah Sidek said...

time scan mmg best, kan? seronok tgk anak dlm perut. kalau sblm tu risau psl baby..bila tgk baby bergerak2 kat screen..terus rasa lega :)

Sha@Mama Tina said...

alhamdulillah..meneropong org didalam ye.. hihi..seronoknya..

haslina said...

mmg sweet time sungguh masa scan baby kan.
take care eina.