About

Tuesday, June 14, 2011

.: SeLaLu or kadaNg2 or jaRang2 or tak PernaH ? :.

jawapan ikhlas dari mama..
sejak kawen ni, ada la sekali kot..ngee..

apa citer ni?
heee~

ni nak tanya,
kerja me 'vacuum' karpet kat rumah..
selalu ke kawan2 buat or en suami yang tolong..?
or kadang2 je buat..or tak pernah langsung buat?

mama seperti jawapan kt atas tu..
heee~ seingat mama baru sekali rasanya..hee~
serius..!

sebab part ni, memang selalu si abah yang take over..
ntah..kenapa mcm tu ye?
sebab mama terkejar2 nak settlekan kerja rumah yang lain kot..
usually, tanpa disuruh..si abah always terlebih dulu..
buat....heee~ memahami sungguh! dan prihatin gitu..hee~


ok sangat lah tu kan..
si abah memang suka rumah yang bersih dan kemas..
tu pasal dia sendiri suka volunteerkan diri buat kerja2 rumah macam ni..
hee~ good job abah...! ngeee...

21 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rumah kita dah lama tak de carpet, so tak yah vecum, selalu sapu je sebab balqis ada asma then kalo maleh baru vacum, husband suka basuh kain + sidai kain...tip top
rajin la uncle polis ni...

eB ezrin said...

shah yg terer wat... sebab abes diangkatnyer sumer sofa etc.. kalo harap eB, eb VACUMME kat tgh jerk.. hik3

eima said...

slalu nye panjang yg buat .. aku mls la bab nyapu ngan vacuum nih...heheh e

Nur Hawa Mohd Zin said...

umah awe tak da carpet bulu2 sejak kuar tikau buluh...heheh..vacum pun tak da kak kat rumah ni

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusla camtu..somi sy tu mmg otstesen sokmo..baru sekali tengok dia vakum..tu pon dulu2..uwaaaa skang ni den la duk vakum..sbb ade anak kecik kan..kenela vakum sokmo..

rafiq penakut vakum tau! senang je nak suh dia duk diam..g amek vakum..ha diam la dia ateh sofa..agagagaga

mrs.spicy said...

hehehe..same..kerja vacuum rumah mmg keje husband

LYAfrina said...

x pernah.. hehehhehehe... vakum dlm kete jer.. tu pon fain y vakumkan... sbb rmh lya dulu hari2 fain suka angkat karpet dan tepuk2 buang debu.. skarang duk rmh mama.. pakai karpet buluh..xde debu.. ok la.. sbb asya kan ada astma

mummy_ayu said...

selalu nya Ayu yg buat..dgn ditolong oleh Ian..
hubby buat..kadang2.tapi kalu dia buat memang bersih abis la...

Bionic women said...

rumah kita xder vacummm..huhuhu..selalunya kita ler yg sapu, sebab kita ni detail skit, selalu x puas hati bila en.suami yg buat, dia selalu mop jer..hehe

hajarus said...

hjr pun klu kat rmh keje2 memvacuum ni hubby yang buat... lagi 1 mop lantai pun hubby hjr... yg lain2 besenyer hjr yang buat... :)

Ena said...

nasib baik umah tak leh pasang karpet.. kalo tak jenuh gak nak wat sorang2.. huby zsper bizinyer..

~~*Lady Salwa*~~ said...

dah lama tak bentang karpet kat rumah sejak faris dapat jangkitan kuman kat paru2 dulu... doktor tak bagi letak karpet... huhu

dulu2 masa ada karpet sal jemur & ketuk2 buang habuk je... tak pernah lak vakum... :)

Rajin husband kak Eina wat kerja rumah...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajinnye abah Ayep..
X pernah Vacuum..just en.hubby tlg sapu jer..ye lah Vacuum xde..mcmana nk vacuum. :D

~Siti Hajar~ said...

mmg rajin btl la abah ayep nih, rajin masak pun yer jgk kan..untung eina..

hubby sy pun rajinnnn...rajin membebel..hehe...eh! xlah rajin gak kemas rmh tp kdg2 lor...kihkihkih..

ch@ said...

woh romantik betulla. biasanya mmg abi la yg buat, kalau dia siap mop lagi. bini dia yg buat, time rumah dah berhabuk tahap cipan je.

Nens Collection said...

hehe..umah sy pon x pasang carpet..leceh..anak slalu tumpahkan makanan..x larattt

~aSHa~ said...

bagus nye abah arif...buat keje tanpa diminta....

Iela Fazielah said...

untungnyer... rajin xyah suruh..jelesnyer aiiiiii!

Mamamya said...

wahhh..sama lah dgn baba yg di umah ini..bab2 mengemas segala habuk,vacuum umah dll semua mmg dia yg akan buat.....tp kat umah ni mmg x der pun karpet b'bulu mcm iena punya tu...sbb fiqa ada asthma...yg ada karpet keras kematu...huhuuuuu....

dinor's family said...

ayah jgn kata vacum pegang penyapu pun xpenah...tp ibu xkisah sbb ayah buat suma tanggung jawab sbg somi n ibu pulak buat tanggung jawab sbg isteri...yg ayah rajin masak la bila ibu krj...n bsabar jaga anak dr baby smp besar bla time ibu krj mlm...bab vacum ni ibu buat 4hari skali time cuti la...ngeee...

Nadiah Sidek said...

saya vacuum sikit2 je :p. mmg kerja2 vacuum suami yg buat. tak suruh pun :D