About

Tuesday, June 21, 2011

.: sarapaN oraNg pekNen di haRi minggU :.

Morning~
sebab dah ambil  gambar tempek jer la..

Sarapan ibu mengandung yang loya2..
kena elakkan makan makanan pedas dan berminyak...takut bertambah loya..

so, menu sarapan hari minggu yg lalu nasi lemak buatan sendiri hanya berlauk ayam dan telur rebus..ngee..^_^

nampk tak menarik kan..
tapi sedap tau nasi lemaknye..almaklum buat sendiri kan..hee~
harus puji diri sendiri kalau tak takde  orang nak puji..

harap kan en suami, idok le dia nak kata sedap..kalau sedap.. diam..
tak sedap merungut..ngee.. =P

16 comments:

eima said...

tak pe kejap je lagi nk abis zoom loya tu ... nanti bantai mkn bebanyak nye

LiLy @ MumMyQiStInA said...

nampak sedap jer tu..
mestilah puji diri sendirikan Eina... ;)..samalah ngan en.hubby lily tu..klu x sedap mmg terang2 ckp x sedap..huhu..tp klu sedap diam2.. :D

dinor's family said...

xpa la janji bleh gak mkn...ade org tu langsung xleh bau mknn loya je....

Iela Fazielah said...

harus puji mskn sendiri... hehe...kalau irfan n syafiqah...nasi lemak tu fav diaorg

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu, kalau makan yg terlebih pedas & terlebih minyak, sure loya & muntah2...

**betul tu, lelaki ni payah sket nak puji masakan isteri... huhu

Fieza79 said...

makan kering mcm tu lg sedap eina...mengurang kan loya tekak...tkpe eina maybe dh nak habis fasa loya tu..lps ni boleh mkn byk2 dn mcm2...tambah kan kilo..hehee

♥SyilaSyira♥ said...

sedapnya klo makan hasil tangan..hihi..syila xpernah buat nasi lemak..klo nak beli jek..hahahha

mummy_ayu said...

nampak best jer..cuma kurang sambal je..ye la..takut makan kang loya lagi yer..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

suami sy plak memanjang cakap sedap even sy masak megi
kdg2 nyampah..itu ikhlas ke tak tu puji? :-P

♥MiZz-siHa♥ said...

kjp lg bleh la mkn yg best2..dah x loya dah..

~Siti Hajar~ said...

yg simple2 tu yg sedap eina, sy klu ns kosong + kicap + telur pun dah cukup bukak selera...hehe

Bionic women said...

eily dulu langsung xleh makan nasi kak eina..huhuh

sekali sekala makan kering camni best jugak tau.hehe

ch@ said...

time loya ni apa pun tak lalu kecuali tengok buah2an, kita makan ikan bilis dgn cili besar hiris je hari2, sedap.

Izan Ishak said...

yg simple gini lagilah sedap eina.

kita serupa... takdenya nak puji kata masak sedap ke apa. diam je. kalau tak sedap....direct je cakap...huhu~

Mamamya said...

rajin iena buat nasi lemak...lia plan dr minggu lps nak buat tp x t'buat2 pun....

Dilla Ady said...

gambar hat ni pun tak nmpk..

takpe la tak nmpk, kot tak mengidam jugak walaupun tak preggy..hiks..