About

Friday, June 3, 2011

.: SaLam JumaaT.. Apa PLaN weeKends? :.

Salam Jumaat..

Alhamdulillah bertemu lagi Jumaat..
aduuuh..skrg dah kurang berBW rasanya..
haih...bila sampai umah, mmg target tu ada..
after solat, makan n rehat2, nak bukak la blog kejap..

kt opis, kurang kesempatan..
tapi huhu...mesti tertido time rehat kejap2 tu..
herm..

skrg pun kerja2 membasuh baju dan menyidai baju..
sepenuhnya menjadi tugas abah..
si abah memang rajin bab ni..
seingat mama, balik je dr kampung kt Johor ari tu..
tugas ni, sepenuhnya abah yang buat..
herm..sekali je kot mama buat..
masa ari sabtu lepas, time tu abah kerja..
so, mama la basuh baju n sidai..
heee~ seb baik la ada en abah yang ringan tulang membantu tu..
bukan bab membasuh je, bab vacuum karpet, kemas umah..
kerap abah yang take over..
tengok si mama yg longlai, balik je dr kerja..
ngee..
terima kasih abah... ^_^

dan masak2 pun dh kurang sket..
taktau nape, malam je cam kurang rasa nak makan..
kalau ada keinginan pun, yg simple2 je..
dan si abah kerap jugak take over..
masak sendiri..huu~

nape ntah peknen kali ni..
kurang rajin berada di dapur..
tapi kalau weekend still masak2 jugak...
bukan kata tak masuk dapur langsung..hee~
tanggungjwb tu..hee~

apapun..Alhamdulillah perjalanan rumah tangga berjalan lancar..
walau dalam keadaan camni..
ada si suami yang memahami.. ^_^

esok n lusa apa plan?
ada........ ada sgenda mencari sesuatu..lalalala.hehe

selamat berhujung minggu in advance.. ^_^

p/s still tiada n3 bergambar, sbb piccas yg diedit semua ada kt lappy kt umah..tak sempat jengah blog dr rumah..camno..huu~ next week lah~


10 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

rajin si abahnya, moga haidar pun ikut rajin cam abahnya k..

ImanRifqi08 said...

sejuk rs hati ada hubby yg ringan tulang mcm abah haidar.....:-)

Anonymous said...

rajinnya suami awak... untungnya awak.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasib abah Arif Rajin tolong..Lily dulu pun mcm tu juga..x larat nk bgn menyuci..memasak..kemas rumah..tp klu kuar rumah..weee..sihat terus..hehe.. :D

Ena said...

nasib baik la abah arif ni memg selalu kat umah & rajin wat itu ini..

~Siti Hajar~ said...

mcm tu suami isteri tolong menolong, rajin si abah yer, dia tau mama masih mabuk bwk org baru tu..

esok planning nk g kenduri, biasa la cuti sekolah...hehe

me and you said...

alhamdulillah.. kita pun sejak pregnant ni abah erfan jgk banyak take over keje membasuh n sidai kain..

ni blog baru kita tau, blog lama tak wujud dah hehehe..

eima said...

kak aku dulu pun gitu ...
tak leh langsung bau org menumis...
mkn pun tak berselera.... abis alahan trs ok... tak pe kak 2 bulan je lagi ek ..sabo ye

ann @ hatiberbunga said...

wah.. lieyna preggy ke??
tertinggal keretapi la ann ni rupanya.. gara2 dah jarang sgt berkesempatan nk berBW skrg ni.

nway, TAHNIAH ye!
do take care.. ;)

Dilla Ady said...

rajinnye abah ye...incik darlin' rajin time bini die merajuk jek...nk pujuk la konon..huhu