About

Wednesday, June 8, 2011

.: PeriHaL hadiaH itu, maaFkaN mama ye caYang.. :.

huuuu~
at last terpaksa tukar hadiah untuk dak arif..
tak seperti yang mama inginkan..
tapi apakan daya, mama hanya merancang...
kalau bendanya, tak ada jugak...lambat katanya...malas nak menanti lagi...

dan pencarian demi pencarian...
tak jumpa apa yang dicari...
lastly, tukar je jenis lain..
cian anak mama, tapi dak arif tak tau pun kan..so, kiranya takla menghampakan dia..

dan mama yang bijak pandai ni..ihiks...puji jgn tak puji..
berjaya mencari inisiatif lain utk menjadikan hadiah tersebut, dpt menghappykan dia..

lalala....
yup, spt yang sedia maklum, mama kan ada order almari mickeymouse tuk arif..
sekali, after lebih seminggu menanti, pergi followup katanya kena tunggu lagi..
haih, hangin ni si mama, terus nekad ambik balik duit deposit..
lantaklah kena cari tempat lain pun..huu~

dan setelah puas mencari, tiada...
terpaksa pilih yang ini2....

~ yang ini..lebih simple dan cuma 2 side, yang mama inginkan tu 3 side gitu..huu~ takpela..
dan inisiatif mama adalah dengan membeli sticker mickeymouse, dan tempekan ia di situ..
arif?
amat2 teruja..hari2 balik je dia jengah almari mickey mouse nye nih~

alhamdulillah, walaupun tak seperti yng mama inginkan, but ianya tetap menghappykan anak mama...hee~


nak cari jam meja mickeymouse letak atas tu, mesti comel kan.. ^_^

dan upss, perasan sesuatu tak?
hee~ benda comel itu?
kasutnye...hee~

sebab almari yang ini, jauh lebih murah dari almari yang mama order tu..
so, ada habuan lain utk dak arif...
kasut comel itu...comel kan..
lagi2 dia teruja tengok kasut mickey mouse tu tau.. ^_^

p/s nanti dah anak dua, mesti nak belikan sesuatu kena darab dua kan..hee~

18 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantik la kasut tu kak ina, tak pe janji almari tu ada mickey, kalo balqis now suak dora & PPG, cam kenal je frame mickey tu...patut la haidar gumbira je pagi tadik ek

LYAfrina said...

eina.. cun aper almari ni.. simple & kalerful..kaler almari tu lak sesuai dgn kaler karekter mickey mouse.. almari asya simple jer.. akler pink+putih.. fain beli lps bersalin kan asya dulu.. & xde byk tmpat mcm ni,,, bahagian atas tu just untuk gantung baju & kat bawah ada dua laci.. tu je la tmpt letak baju tidur satu laci & pakaian harian satu... baju jln just gantung j kat ats..sbb xde space.. ni laci pon dh x muat... nk beli y lain syg, sbb rege almari tu..

@e_da said...

cantiknya... sama la kita sy pun suka kumpul koleksi mickey mouse tuk mika... sweet je kan..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

pandai mama cari altenatif....good jub mama..

~Siti Hajar~ said...

Jadi la eina dr xde terus, kretif la eina leh cari idea nk tampal sticker mickey tu, ada 1 kedai kat kulim ni dia jual set bilik tidur karektor kartun, ada sekali dgn set almari baju, almari solek, meja study, mmg cantik sgt tp sy beli katil je utk Danial & Dalia sbb almari & meja study dah ade..hehe

Zue AnnaLeeya said...

ok ar tuh eina... ader gak gambo mickey mouse..
yg penting ayep suker...
kasut tuh mmg comei...

NzA said...

kenapa sampai kena order eina..kan gobok camtu byk kt kedai perabut...byk pilihan....akak mmg hangin kalu nk tunggu lama2 camtu...

Ena said...

cantik jugak lemari tu eina.. harap airf tak usik la sticker camdak irfan buat.. abis dikopeknye.. dah tertanggal dah semuanya.. huhu.. irfan pun suka micky mouse gak.. tingat kasut raya dier tahun lepas masih cantik tp saynagnya tak leh nak pakai dah sbb dah gomok.. hik hik..

mummy_ayu said...

cantik apa kabinet tu..colorful & ceria..tambah lagi dgn sticker mickey tu..comel..cantik kasut baru dia./.
wah..miat mickey sungguh..semua pun mickey..
ah ah..pas ada adik..semua kena beli dua..kena mcm Ian.jelous..semua kalu leh nak sama..

maszmadi said...

wah comel..... suke suke, nanti masz pon nak cari 1 yang cenggitu untuk aisha.. beli kosong n tampal stiker, ok gak tu, jimat kan..

Pn. Zana said...

okeyla tuh dpt cari pengganti! sy pun tgh usha gak ni.. :P

Hanis Azla said...

yang ini pun dah cukup cantik juga.. comel sgt..

hajarus said...

wow... sumer mickey mouse... mamalieyna arif mmg suker mickey ekkkk....

Mamamya said...

wahhh...mmg kreatif la mama ariff...tampal je sticker miki mouse kan...mmg cantik....:) 2 thumbs up!!!!

begitulah klu anak dah 2 iena...mmg segalanya kene berganda...kdg2 dah belikan sorang satu pun masih b'gaduh lagi anak2 dara kat umah ni..sabo je lah....

p.s: lagi satu bila anak dah 2 dan 3 dan..... suara mamanya pun b'ganda2 juga bila marah anak2...huhuuuuuuu.....

MrS. F!zA said...

cantik..pndai akk hias..semua koleksi mickey je..mmg comel!

adik haitu ada gak almari ni tp pakai jap je tercabut pintunya..hikhik

ch@ said...

pandai mama deco bilik arif. kita pun tengah mikir2 nak deco bilik Oni ni. temanya pun tak dapat lagi, harus fikir utk adik2 dia juga. hihiii.

Dilla Ady said...

simple jek kan almarinye..dak acha pun ade jugak almari nih...tp ade cermin dan ade gambar hello kity..

wahhh...chumel okeh tgk koleksi mickey mouse tu..dak acha takde lak minat2 camni..kalu ade, konpem ummi die yg lebih2 tlg kumpulkan...

nieda said...

haaa dah jumpa peminat MOH