About

Thursday, June 9, 2011

.: NaMa jer BOy...huu~ :.

Cerita pasal little boy arif lagi..hee~

tapi dia ni kan, nama jer boy..
tapi mainan seumpama ini..
bukannya dia nak main..
lagi takut ada...haih..tak sesuai...nnti besar tau la kam0 peel kam0 yg 1 ni..

pelik tapi benar...
hee~
apa yg mama maksudkan..?
mainan apa?

ini........................

~ koleksi kereta hasil dari pemberian hadiah orang..


nampak comel je kan//kereta2 tu..
kereta remote controll tu masih cun..
itu hadiah dari mak tok johornya..masa 1st besdaynya dulu..
sampai sekarang tak main sangat..

sebab apa tau?
arif tak suka a.k.a takut main mainan yang bergerak2 sendirinya..
ada bunyi lagi lah..

paling ditakuti 1 daripada koleksi kereta di atas adalah..

kereta polis tu..
setiap kali mama or abah 'on'kan ia..
mama berlari lintang pukang + menjerit2 lah dia ketakutan..
takut tahap..ntah apa2...

pelik tau peelnya..suka tengok aksi polis kt TV..
suka tengok aksi + kereta polis live..
tapi bila menan ni...haih....memang dia akan menunjukkan riak wajah ketakutan sangat...
huu~..tulah peelnya yang pelik..

nama je boy..ngee...

takpe la arif, mama cerita2 kt sini..1 day arif baca, tau la arif masa kecik2 camni gayanye..
hehe...

p/s apapun..skrg arif dah bijak....bila tanya abah kerja apa?..dia akan jawab... "lissh...priiittt...prittt..."..(means polis trafik la tuh) ^_^...asal nampak polis kt TV jer, dia ingat abah dia..hahaha.

19 comments:

LYAfrina said...

hehhehee..lucu lak jadinya.. biasa kalo boy mmg xleh lps dgn pmainan kete2 ni & robot... cam asya lak,, suka dgn bola.. pegi situ sini nmpak bola nak jer.. duk rmh, hari2 tendang bola.

ejaMaria said...

risau kan... tp Luqman pun kadang2 buat kelaku mcm pompuan... time nak tido tetiba je menyelit bawah ketiak pastu ckap 'Mama akut...' kecik lagi... nnt besar ok kot... insyaAllah ;p

MrS. F!zA said...

adehh..tk sgka arif takut keta..buleh lah kasi darwisy..hahaha ni kalo darwisy tgk mau sengih smpai telinga..dia pantang nampak keta , lori, ..kat jalan raya pon sama..bising je..

darwisy tkut belon..sbb belon kan mcm lantun2 sendiri tanpa kita usik..bila ada angin dia terbang..tu yg takut..

Ena said...

gitu pulak ye.. alahai.. tak pe tak pe.. dah besar nanti ok kot.. :)

jg tak tahu.. kat umah ena bukan setakat dak irfan, si kakak pun sama.. pantang nampak menan kete or benda2 yg bergerak camtu.. siap ada pistol bagai.. bola apatah lagi.. tp keta menan tu seme dah becuerai dari badan..tayar kemana.. body ke mana.. adeihhhh!! mcm2 ragam anak2 ni kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

HEHE..BOY NI..MANA BLH MCM TU..KLU BOY MESTILAH BERANI.. ;)

dinor's family said...

ayip anak sulung tu pasal xpandai lg nak main keta menan tu....t ada adik berebut ngan adik pulak kang...

zaidah said...

abah ayepkan polis tu yang dia suka tengok citer polis tapi takut bila keta jalan sendiri...agaknyer ayep fikir keta tu nak langgar dia kot...

pena rozie said...

Banyaknyer kete. Nak pinjam....

Fara_Adura said...

Wahahaha nama je boy kan.. skang banyak sangat cite seram kowt.. hehe
Awai g kowt nanti lama2 sure dia akan pau mama beli menan mahai2, hehehe

Sidratul Muntaha said...

ahaha...
setot plak dia suke benda kaler...
menan masak2 sepupu dia mmg dia suke.
tpi baru2 nih,dia dah mula suke senapang,train...
rasanya normal je kot mama sbb bila ariff dah beso sikit nnti..
dia oklah tu.

ch@ said...

ini dah terbalik dgn Oni kak, Oni suka je main kereta2 kecil ni, lagi2 ABi dia selalu dapat kereta Shell tu, ada semua koleksi. Habis dia main, vrooom-vrooom-vrrroommm, katanya. bersembur-sembur air liur.

arif nak jadi chef la mama, mamakan terror masak. takpe kak, simpan je mainan tu, akan ada satu hari dia akan rasa nak main.

nureen said...

hehhee... slalu klau boy mmg sinonim la ngan keta mainan kan... jd mcm elly plak klau yg gerak2 tue la yg nk main sgt

~Siti Hajar~ said...

hehehe...cam lucu plk ayep takut mainan camtu, sslunya mainan camtu yg mereka nk sgt, klu Danies la jumpa kereta2 mainan camtu wajib rembat, xkira la ibunyer ni ada duit ke x, rembat ttp rembat...huhu

Fieza79 said...

hehe...Arif takut keta mainan yg bunyi2 ye...kelakar jgk..hurmm boy yg sgt manja ni...maybe dh besar skt lg ok la tu...

etiey.com© said...

mak haih takut? baguslah bolehla mama selalu beli keta mainan gini. hihi.. kalau eysraf beli je dah confirm ada skru yg tercabut... yang rosak lagi gemar dia main sebab boleh jd mc gyver.. hikhik confirm habis jahanam!

eB ezrin said...

ha ha ha, jangan hatinyer berseni x? bakal designer tuh :)

Dilla Ady said...

hahahha...slalu kan kalu takut benda2 menan camni kan kucen kt umah dilla tau..dulu suke jek sakat kucen tido ke..melompat2 jadiknye..sib baik tak kenan kt dak acha...ntah2 eina mase kecik suke wat camtu kt kucen kot..hihihi

ala, kecik2 ni jek die takut tu eina..sok besar musti seberani abahnya..

Mamamya said...

alahai ariff....camana anak polis takut kete polis ni...huhuuuu...x pe la iena..dia kecik lagi tu...lama2 nnti mesti dia berani..... :)

nieda said...

dah besar nnti oklah tu...dah pandai jawab abahnya keja polis ye