About

Tuesday, June 7, 2011

.: maInaN terKini..uSung haRi2 ni :.

yup..
mainan terkininya...
bila dapat main ni...memang sangat2 melekakan dia...
bagus..tak kac0 mama..hee~

nak kata baru tak jugak..
tapi sampai skrg, menan ni..wajib dia usung g umah ibu pengasuh hari2..

alahai arif..
tapi ok whatt..menan ni bleh asah pemikiran jugak..
pemikiran untuk membentuk sesuatu..

mainan apa mama maksudkan?
ini.............................BLOCKS ~







p/s 1 mama half day today, ada urusan di klinik then, pastu ada urusan di UTM, Jln semarak...kalau sempat masuk opis petanglah..if tak..terpaksa 1 day leave..huu~

p/s 2 Malam tadi ada sket semangat nak online, sekali internet siput tahap gaban.....rasa nak lempang2 je..ngee...rasanya bukan sebab BB problem, nampak line full, ok jer...tapi nak loading 1 page ni, makan jam...giler tak hangin..nak berBW apatah lagi, n3 ni pun dah draff awal, malam tadi touch up, add in P/S ni jer..haaiiih apa problem sebenarnya ni...eiii..... kt opis tk sempat la berBW sgt..huu~ sadis weeeh.... 

21 comments:

Gieyana said...

Terpaksa ler melayan kehendak anak kan..Arif sm ngan Nureen jer..tp bezanya Nureen angkut keta2 kecik n pantang jumpa keta tue..sure paksa dbeli..

UmiDanisH said...

huhuh, da macam danish jugak, sg betui kat lego dia, tp umi tak bg bawak p rumah mama dia takut gaduh bila main.. ada budak2 besar jugakla

Ena said...

hehe..

yela eina.. menan ni bagus tau.. anak2 ena dari kecik lg ena dah beli mende ni 3,4 kali beli jugak la sbb budak2 tu suka bawak menan dorang merata2.. skrg 1 bekas pun dah tak cukup.. 3 bekas lg tinggal bekas sesaja.. adoilaaa..

@e_da said...

pandai ariff main blocks .. bagus untuk minda anak..

LYAfrina said...

MAINAN NI..KALO BERTERABUR KAT RUANG TAMU..PAH TU KITA TERPIJAK..MAU JERIT SERUMAH.. TP MAINAN CAM LEGO NI MMG BGUS UTK PERKEMBANGAN MINDA ANK, SBB MAINANYER Y KALERFUL & ANK2 AKAN BERIMIGINASI MEMBENTUK SESUATU BENDA DR LEGO NI.

mummy_ayu said...

memang bagus mainan block/ lego mcm nie..bagus untuk otak...
Ian & Iris ada mcm2 bentuk block / lego nie..besar, kecik..banyaks
sbb kalu Ayu jumpa pesen baru..mesti beli..
he he he...Mummy plak over...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg bagus gak permainan ni..
mengasah pemikiran kanak utk berpikir membentuk sesuatu..bagus ayep tekun jer dia menyusun2 benda tu..

Fara_Adura said...

Eh bagus ape block neh.. leh bagi die rumit2 sket pk.. cane nak wat bentuk neh, bentuk kete.. hehehe
Sofea pom ade tp skang tah ke mana.. adoii susah tol nak setia ngan satu2 menda hehehe

eima said...

aku slalu gak main ngan fahim .. buat robot... kapal terbang.. keta ...

tingat zaman kecik2 main lego...

Iela Fazielah said...

pandai arif susun menan tu...kalau irfan.. habis disepak2nyer

[-suziey-] said...

eh sama mcm aQeel..suka gk main block ni..tp mula2 jek..now dh merata dia campak bende alah ni..ekekek:D

eB ezrin said...

terer arif susun yer... cayalah... :)

Hanis Azla said...

oklah bila arif leka dgn permaian yg bagus mcm tu.. makin berkembanglah idea dan imaginasi dia nnt..

Izan Ishak said...

comel je arif dah pandai dia susun2 block tu ye~

etiey.com© said...

wah... ya tuhan... say apaling geram bila tang lego ni muncul.. memang sakit jiwa si mak nak mengemas

dinor's family said...

bagus nya ayip main sorang2 ye...

Mamamya said...

bagus main block ni iena...anak2 kat umah ni ada yg saiz paling kecik smpi yg besar gabak....tp lecehnya anak2 ni bila main x mau pulak dia org kemas..kene lah mama ni yg kumpul n kutip semula....tu yg block byk hilang..klu main b'sepah satu umah....

~Siti Hajar~ said...

Danies blm ada mainan camni, ok jgk klu belikan anak2 camni, blh buka minda..

Sekbek draf n3 ni awal, klu x jd cam kami la, xde upload pic...huhu

Dilla Ady said...

ade beli yg biase jek..tp abih bersepah dan ilang sane sini..malas da mau belikan lagi..

ch@ said...

serupa dgn Oni punya, masa beli mak dia tak tertarik langsung, tengok2 tok mama dia beli, abi dia pun beli sama, pd hari yg sama, pd waktu outing yg sama. so jadi banyak. dia dah tak tertarik pun dgn block tu.

bagus main block ni, menjana minda kreatif.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

menan yang di share2 dengan balqis kat rumah ibu, tapi balqis kedekut nak share menan dia ek?