About

Wednesday, June 8, 2011

.: maCam naK raYa jer..hee~ :.

Morning~

masih cerita..eeh...gambar lama..
lama terperam...so, tempek sajer..

time balik johor that day..
ada terjah kilang jual kepek mepek kan..
so, nilah antara hasil pembelian...

dah macam nak raya jer kekdahnye...hee~

ni, spare kt umah...ngap2..bila rasa nak mengunyah..hee~


~ ini pun beli...padahal kalau balik kedah, mak sendiri yang buatkan..mak mama terror buat kuih telinga keling ni..hee~

~ ini kiriman kawan opis abah

~ dan ini untuk Ibu pengasuh arif... ^_^

p/s herm...raya this year taktau camna keadaan, ikut schedule, abah tokleh cuti di hari raya pertama..sebab last year dapat turn beraya..huu~ syahdu weeeh.. 


18 comments:

mrs.spicy said...

kak ieyna nak kepek~

UmiDanisH said...

sedapnyer... untuk umidanish ada tak?? ekekeke, tak malu

eB ezrin said...

sini? sini? ;p

eima said...

tak sabo nye nk raya lagi....
dah dekat dah nih ..bulan depan nk puasa dah ...

ch@ said...

wow, cantik je mama letak dlm bekas tu, jd tertarik nak makan. kita pun suka borong kerepek buat kudap2.

beraya dah tak ikut turn kan mama? kena beraya ikut cuti. huuu, kita pun taktau cemana.

LYAfrina said...

kalo stok mengunyah ni.. mmg x sedar.. sambil tgk tv..mulut mengunyah.. tup..tupp habis.

Ena said...

ena suka gak tu beli wat kudapan time tengok tibi...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byknye..Nk cikit.. :D

klu teringat raya..tetiba syahdu gak..tak dpt blk KG thn ni..sob..sob..

Izan Ishak said...

banyaknya kepek eina. mmg best buat kudap2an kan... makan byk pun tak rasa~

~izan~ said...

mmg mcm nk raya hehe..tp mmg sedap buat kudapan...

izan pun selalu borong byk2 time2 bulan puasa then pos ke hubby kt tgh laut sbb biasa dia tak balik raya...tahun ni pun.

tp beli kat kilang lg murah sket kan.. =D

dinor's family said...

emmm...tuk abag ijat xde ke....

nieda said...

wat kudapan sodap ni

MamaYatie said...

manyaknyer kepek..

erk! tak leh balik??syahdu tu..

etiey.com© said...

sedapnya.. kalau letak kat pejabat ni, sekejpa jer habis tuh kan

zaidah said...

agak2nyer eina beraya kat mana yerk klu abah tak dapat cuti.....memang syahdu bila tak dapat raya balik kampung...zai selalu gie batu pahat bli kepek nie,..murah...

Mamamya said...

wawwwieeee...sana sini dah timbul mood raya ek...tp bila tgk kepek byk2 cenggini mmg t'ingat raya....:)

tahun lieya x mo dah buat biskut raya byk2...ingat nak buat 2-3 jenis jer...sbb skrg org dah x nak makan sgt pun sbb bila ada kawan2 or sdra mara dtg kita mesti akan sediakan makan2 kan...so,kuih dah x berapa di pandang sgt....klu kepek2 gini nak juga dia org makan....klu biskut2 mmg kurang...(hasil kajian lah ni...huhuuuuu) udahnya biskut raya di bawa smpi ke raya haji....ngeeeeee.....


p.s: tahun ni nak beli kepek n kacang2 jer....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sedapnya, kalo husband kita tu + balqis lom sempat raya confirm dah habis punyer

Dilla Ady said...

alahai sedeynye..raya tanpa hubby ye..tapi nk wat camne kan...keje lebih utama...