About

Thursday, June 23, 2011

.: LikE FaTher LikE sOn :.

Morning~

lagi n3 bergambar, tak edit..sebab lappy rosak maa..
so, direct upload dr PC opis, mungkin berat loadingnya ni..huu~

like abah like anak~
rajin bab2 mengemas, dan mengelap ni..hee~
layankan je..

time ni, si abah sibuk me'vacuum' karpet, then mop lantai, then, lap2 apa yang patut..
si anak sama sibuk nak menolong..

dan time ni si mama buat apa eh?
hee~ membasuh kot, sambil2 menyenap..hee~


'ContoH meLalui TeLadaN'

27 comments:

mummy_ayu said...

rajinnya abang long nie..
mesti jadi abg yg baik nie..leh harap dah tolong mama yer...

of coz la eina..mcm ayu dulu pun..memang harap2 girl masa pregnantkan Iris dulu... :-)
tak sabar2 nak scan ...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..rajinnye dia tlg abah & mama..
Good Boy...bersungguh2 tu dia tlg..sampai berpeluh2.. :)

mek da ©™ said...

hmmmmm...nasib baik hubby kak ina rajin orgnya hik3..

eima said...

rajin arif nih ....
sronok la tu dpt main kain basah kan ,...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..tang bersihkan basikal tu sweet....rajin dia..yela agaknya papa nya bersihkan motor kete...dia pun nak juga bersihkan kenderaan dia :)

Zue AnnaLeeya said...

dah jadik abg long mestilah rajin kan????
bab kemas2 dan mop lantai ni pon mmg somi akak suker jgk... heeee...
pastuh airel pon sebok sama jgk sama mcm ayep...
klu kakak dan abg ngah kene suruh sket.. huuuu....
tp sonot tgk bapa dan anak2 bekejesama.... hehehe....

LYAfrina said...

hehehhee.. rajinnyer dia lap motor rempit dia..

Fieza79 said...

waaa...ni tgh sesi mengemas...rajin nya Arif...mcm di suruh2 je lagak nyaa...bagus2 contoh melalui teladan ni..

dinor's family said...

ayip ngan abah mmg rajin kn..ayah ijat rajin bab2 lain plak, bab2 krj pompuan xpandang la...tp bab jaga anak dr baby lg mmg ibu tabik..3org dia jaga mlm smp la dah hmpr 11thn lbh ibu krj shift ni.... good boy ayip...lama xjumpa ayip...windu la...tgk kat pc je la....

Hanis Azla said...

bergotong royong anak beranak yer.. bagusnya.. kecik2 dah ringan tulang..

Bionic women said...

bagus arif pandai menolong mama n abah yea..hehe

Yaati Nor said...

wahh best la suami rajin anak rajin..aman ibu2 memasak didapu..

maszmadi said...

rajinya arif.. lepas ni umah aunty lak.. bleh?? hehe

Izan Ishak said...

rajin arif lap beskal kesayangan dia ye...khusyuk sungguh~

MrS. F!zA said...

rajin dia tolong lap..maka kita kenalah rajin baru anak turut rajin kan..hihih

♥SyilaSyira♥ said...

bagusnya arif...dah nampak ciri² nak menjadi seorg abg...

eB ezrin said...

SEJUK PERUT IBU :)

NzA said...

rajinnya...
abg farouk pun ikut prangai ayah gak suka wat sepah...hehehe...

Dilla Ady said...

ohhh...sweet okeh...papa si acha ni pun suke bab2 ngemas nih..tp lum nurun lagi ke acha..akan di polish lagi nnti..

Nens Collection said...

ringan keje ibu die..hehe

r|nA @ ja|j|na said...

wah abng arif, rajinye..leh jadi calon menantu gini ni, ehehehe..baguslah arif, dak echa tau sepah aje, bile time suruh kemas, dia buat tatau aje..ibu jugak yang kene tau, huwaaaaa..

~Siti Hajar~ said...

rajinnyer abg long ni, sampai berpeluh2 mengemas, untung la mama dpt 2 org hero yg rajin..hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ghajinnnyer ariff...
waa, untung la mama die, dpt anak n bapak yg leh tlg kemas..
alya pun ikut bapak ye gak..
hehehe, situ makan.. situ tinggal..
makkkk la yg salu kutippp.. huwaaaa!!!!

Mamamya said...

sejuk perut mama tgk ariff rajin mcm ni kan.... ;)

p.s: smlm sempat singgah je sini x sempat nak tinggal jejak pun....arini subuh2 dah smpi...:)

ch@ said...

alaaa pandainya dia. comel je dia lap basikal panda tu. rajinnya, meh tolong aunty pula arif.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bagusnya, rajin tol la, bertuah kalo jadik menantu ni

e.l.i.z.@ said...

akak, karpet akak tu bulu dia tercabut tak?