About

Monday, June 27, 2011

.: KC yang seMpoi jer DuLu..hu~ :.

Patut takyah citer pun..
Al-maklum..biasa2 aje nih..hehe..
Tapi yelah..ni lah tempat mengabadikan sesuatu kan..
Next time leh godek2 tarikh sesuatu perkara yang berlaku dalam hidup..hee~

So, nak juge mengabadikan perkara yang 1 ni..
Dah buat KC yang sempoi kt dapur mama tu..
Memang sempoi betoi sbb just L-shape..
Next baru blah atas..
Dah lama berkeinginan, tapi..si abah tu asyik2 kata tak payah jer..
Dan lagi, katanya kena tunggu after 18bulan..huu~
Padahal org len sewenang2 nya je ubahsuai umah.,.
Macam takde hal pun..

So, lepas lebih setahun jugak kami di sini..
Baru tergerak hati, untuk buat..
Alaah biasa2 aje..
Si abah kata, tak tentu nak duduk sini lama mana…
Buat cantik2 rugi jer..huu..bleh gitu?
takpe nak cantik2 tunggu rumah bertanah dulu..hee~

so, inilah rupa KC mama nan sempoi..
target, nak tambah jugak blah atas..tunggu masa sesuai..
eh duit extra yang sesuai..hee~


ok gak la kan, dari sebelum tu..kosong semacam jer..
tapi mama pakai kabinet la...tak comei..huu~
mama gunakan khidmat Art Wood Design.

Alhamdulillah senang berurusan dan pantas..alaa simple je kan..
hee~ next mungkin bleh guna khidmat untuk lain2 plak..mana tau..^_^

29 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantiknya...simple but nice je

iduraz said...

simple pon cantiklah akak yer kc tuh..sesuai la umah kita kecik jerk..brape akak buat yerk?hehehe

Iela Fazielah said...

wah ina... tu la..surprise ila tgk tokey buat cabinet tu...haha..tp keje dia mmg kemas kan>>> serius..simple tp cantik..yg penting dapur lebih kemas n teratur....

fieda said...

mmg ctk..

eim said...

simple tapi yg penting cantik hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Simple tp dh cukup cantik tu.. ;)

Lelord said...

cantik2

LYAfrina said...

wowww...
cumil!!!!

100% nmpak perubahan.. & semakin bsemangat nk duk kat dapur ni..kalo lya pon mmg suka gini... geramnyer tgk

Ena said...

cantik..

simple tak pe yg penting keadaan lebih kems & teratur kan.. :D

[-suziey-] said...

weeee cantik..heheh..ooo amik ngn hubby kak kema..kak kema tu jiran hubby kita..hahaha:p

♥MiZz-siHa♥ said...

simple pon comel la...ok tu..kemas dah..

~Siti Hajar~ said...

cantik la eina, warna pun menarik je..

Bionic women said...

cantik ler kak eina....
kita suka yg simple2 jer camni..
kalau crowded sangat x cantik jugak

Gieyana said...

simple n nice lah..suka..sm mcm kabinet daku..nnt daku Up k..

daku punya rs mcm silap jer buat camtu..sgt2 regret..nk kena buat lain gamaknya..:)

r|nA @ ja|j|na said...

wah, sangat cantek..rumah rina KC mmg dah ade, so just nak tambah kabinet belah atas aje..tu pon, entah bile dapat buat, huhu..maklumlah, rina duk umah bertingkat² kan..

eima said...

cantek ... brape ek klu wat yg cam ni ... mana la tau nanti ade rezeki nk beli umah sendiri leh wat bajet

ejaMaria said...

ala... cakap kat hubby... dapur cantik tu I guna... nak tunggu rumah lain... ntah bila kan...
seronok ape nak masak bila dapur dah lawa gini... berseri nampak dgn warna hijau pucuk kat dinding tu... ;p

Zue AnnaLeeya said...

dapo eina tuh lebih krg beso dapo akak jer rasanya...
akak rasa mmg sesuai wat simple gini jerk...
yg penting nmpak kemas kan???
cantik...

~~*Lady Salwa*~~ said...

cantik.... kira ok la utk permulaan ni... ada rezeki & bajet lebih lagi, leh tambah lagi kan yg sebelah atas tu...

**rasa tak sabar nak renovate umah sendiri lak... bila la agaknya... huhu

@e_da said...

wah cantik dan kemas la...

nieda said...

CUN..LEBIH KURANG MCM UMAH NIEDA JER..Sempoi mcm tu pun tetap ribu riban gak kan..

ieda said...

ok lah nie dikkk .. simple and sweet .. akak pun suke .. x suke serabut2 nie :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka warna nya kak...

dinor's family said...

lmbt tul nak dpt comentkn..dah nak tdo bru dpt layan blog jap....simple tp cantik....ni gambar terbaru ni nmpk tarihk 27/6 ni mst pagi2 td bru klik2 ni....

Mamamya said...

ehhh..ok lah iena...klu pada lia ini dah lbh dr ok...cantik n kemas...kita nak buat kerja pun hati senang je kan.....

lia ni lagi lah masih menyewa....ntah bila dapat nak m'cantik2kan umah sendiri...jeles tgk kawan2 yg dah menetap kat umah sndiri....kene tunggu pencen lah nampaknya...

Dilla Ady said...

cantik la ni eina..suke la yg camni..kena pakai warna gelap2 camni..so, kalu kotr or comot tak nmpk sgt..

cantik nih!

haslina said...

baru datang semangat lelebih untuk memasak....kan.
;))

ch@ said...

kita tengok cantik je kak. simple but nice. makin sedapla laksa akak lps ni, ada mood memasak dgn design dapur baru ;)

mrs.spicy said...

kak eina..thanksss!