About

Monday, June 20, 2011

.: INiLah miSinya :.

penat nak mengarang..
tapi nak abadikan juge..

dua hari cuti..menjalankan misi ini..
siap jahit 2 psg baju kurung..
siap potong 8 pasang baju kurung..

dan............... masih menanti..
berpasang2 kain lagi tuk dipotong..
+ langsir umah lagi..

huwaaaaa...rasa nak nangis..
harap sempat before raya..
ini pun, terpaksa tolak orang nak menempah lagi..
bila sedar diri, peknen kali ni..tak macam peknen dulu..
kuat dan bertenaga je..

kali ni lemah dan lemah..
after potong2 kain dan menjahit semalam..
badan sakit ter..amat..
sakit pinggang ter'amat...
huu~

apa nak di kata.. dah amanah kan..
dulu time ambik ni..
tak sedar diri peknen dan mabuk2 gini..hu~

apapun baju tuk diri sendiri n family WAJIB kena buat jugak..
Insyaallah after this mungkin kesihatan akan lebih baik..
Amin...harap2 lah..

p.s ups lupa nak update pasal arif kan..pasal muntah2 nye tu..dh bwk jumpa Doc, bukan sebab dia jatuh jd gitu, sebabnya effect more than 24hours, so bukan sebab tu..Alhamdulillah..cuma ada link ke telinga tersumbat, nak explain lebih2 tak reti..hehe~ yang pasti sekarang more better, no more muntah2..Doc kasi ubat titis telinga + ubat loya (dah macam mama pulak, ubat loya..ekeke..).. cuma sesekali, if terlebih makan, dia rasa mual..but alhamdulillah be better...thanks semua yang mendoakan kesihatan mama & Arif..sangat2 hargai.. ^_^ 

26 comments:

nureen said...

wah bestnyerr wat baju sndri raya nanti.. puas ati kan.. eina kena jaga kesihatan jugak k.. rehat kena cukup bila berbdn 2 ni.. :)

haslina said...

apa2 pun jaga diri ye eina.
semoga di permudahkan siapkan jahitan banyak2 tu.
;))

mrs.spicy said...

huaaa...kak ieyna. ade selai lagi tak antar ni. buzy xsempat lagi nak pergi. isk2

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

jaga diri tau.. awal² ni kena byk berehat..

teringin jugak la nak beli mesin jahit sendiri..

diana said...

murah rezeki..
banyak tempahaan,boleh la belanja untuk raya nanti..kan??

LYAfrina said...

untung blh jahit sendiri..puas hati & jimat.. kalo lya reti jahit sndiri.. woww.. sedapnyer jhit bpasang-pasang bju utk keje..tp sendirik punya la..

alhamdulillah... arif ok..& harap lg better..apa y penting muntah2 tu bkn sbb sesuatu y bahaya:-)

Nur Hawa Mohd Zin said...

mak awe dah tak amik tempahan baju dah kak...kalu dulu sampai tak sempat siap sebab tak sihat..dulu amik tempahan langsir, uniform sekolah...mmg tak larat..skunk baju sendiri pun tak jahit kak

Ena said...

TU LA.. SELALU KALO MABUK TERUK NI NAK LAYAN DIRI SENDIRI PUN MALAS.. INIKAN PULA NAK MENJAHIT BAJU.. TP TAK TAHU KAN TIME TU.. TAK PE LA.. ANGGAP JE LA TU AMANAH & REZEKI..

maszmadi said...

wah.. gagah jugak nak menjahit tu.. semoga eina n arif makin sihat untuk sambut raya nanti yerk..

zaidah said...

jangan buat kerja banyak sangat eina...kesihatan kena jaga.....

ch@ said...

follower mama dah cecah 600, wow. congrates.
bestla akak pandai buat baju sendiri, ini nak kena belajar ni. senangkan?
baby girl tu kak, teruk je morning sickness nye tu. acceh, mudah2an sepasang ye. tak sepasang pun terima, itu bawa rezeki tu.

wan sujaihah said...

lama nyer saya meninggallakn dunia blog ni..sampai akak pregnant pun saya tak tau,...aper2 pun..tahniah kak...ramai kawan2 blog tgh mengandung ek :)

Fieza79 said...

bagus la eina wlau dlm alahan msh smpt bt tu bt ni...hrp cpt siap kn sblm raya dn sblm betul2 rasa tk larat nk hdap mesin jahit huhu...

♥MiZz-siHa♥ said...

best je kan pandai wat bj sndr...ape pon chaiyok2..chaiyok2..

Maya Mayana said...

waa chaiyokk...rajinnya dia..yana punya mesin jahit dh 3 thun jd brg antik :P..skrg ni beli siap je,kesian kat mesin jahit tu...huhu

shila said...

wah best lah jahit sendiri... per2 pun jaga kesihatan iena juga... syukur dengar arif dah kembali sihat

Bionic women said...

kan dah cakap, layan menjahit..
huhu

Bionic women said...

opppsss..pasal arif tu, alhamdulillah, arif dah semakin sihat..ada infection telinga ek

mummy_ayu said...

bestnya leh ahit baju sendiri..
tapi bila dah mcm nie..tak larat sgt la ye..
pelan2 key..

Hanis Azla said...

semoga sentiasa sihat agar dpt selesasikan tanggungjawab yg menunggu tu.. dalam pada tu jaga kesihatan juga tau..

Mamamya said...

lama x jalan sini iena...b/band meragam plak..dah ptg2 gini bau elok...

byk tu iena potong 8 pasang baju...mmg kompom lah lenguh2 pinggang....p'lahan2 lah iena..insya'allah mesti blh siap....

nieda said...

byk tempahan yer..tapi tulah bila dh alah mmg susah sikit. nida dulu mmg teruk alah..pastu cepat penat.

~aSHa~ said...

byk nye tempahan....
jaga kesihatan ye....
kalo dah alahan ni, nak layan diri pun letih kan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

byknye baju nk kena potong..
Best lah pandai menjahit ni..
x yah susah2 antar tailor..

tp..apapun kesihatan kena jaga juga.. Take Care ye.. ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pon sakit2 pinggang. bangun tido terasa sgt2..doc ckp kdg2 sbb effect bius masa kita nak bersalin.

Dilla Ady said...

mak aih...dilla pun akan rase cam nk nangis bile keje byk tak siap lagi sedangkn dateline da dekat..

ooo...okeh la arif da tak pape..risau kan takut jadi pape...