About

Friday, June 10, 2011

.: hanTar aNak maSuk IPT :.

Tarikh : 29 Mei 2011
Lokasi : UTM Jln Semarak
Agenda : Pendaftaran pelajar baru

pelajar berkenaan adalah anak sedara sepupu mama dari kedah..
kt kampung, umah nya belakang umah mama jer..
kiranya, family diorang lah yang mama tengok2kan mak mama kt kampung tu..

sepupu mama datang dari kedah
taktau selok belok KL
so, kami tolong bawakkan diorang ke sana..
Alhamdulillah semua berjalan lancar..

Selamat memulakan pengajian buat Kak Long Nazirah ^_^
belajar rajin2..
Kak Long Nazirah ambik Jurusan Mechanical Engineering..
katanya dalam kelasnya..cuma ada 4 pompuan, selebihnya semua lelaki..
cabaran tuh.. Good Luck tau~ ^_^

Kak Long Nazirah berbaju kurung Pink, bertudung coklat tu..
Lain2 - mak, abah, dan adiknya...

Arif sama sibuk tau....hee~





menuju ke bilik asrama..

biliknya ok, kongsi 2 orang
teman sebilik orang penang, eloklah tu..ngam dua2 orang utara
senang kalau nak balik kampung kan..^_^




dah mau balik.... ^_^

p.s time gini teringat kenangan lama, dua kali ke IPT, sekali masa masuk Matrikulasi kat Ipoh, seb baik ada kakak n abang ipar kt sana, so, diorang yang bnyk membantu...dan bila cuti, balik umah diorang..

2nd time, masuk UKM, kakak mama ada jugak dok PJ ni, kak Mah aka dinors family, kali ni, banyak diorang membantu itu ini...dan bila cuti, ada tempat nak dituju...ke rumah dioranglah~ ^_^.. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan...

sekarang giliran mama pulak, ada anak sedara sepupu masuk IPT, giliran mama membantu itu ini, al-maklum family sendiri jauh kan.. ^_^

14 comments:

ejaMaria said...

amik teknikal course mmg macam tu... dulu masa time Maria belajar pun mcm tu gak kelas 5 pompuan 20 lelaki... hehehe... pandai-pandai la nak idup...

MrS. F!zA said...

hihihi..betul3x..siapa lg nk tolong tgkkan kalo bukan sedara yg dekat.. erm..kak eina dlu UKM course apa? naman pon UKM jgk dlu..tp nk kta intake sama tklah kan.hihihihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yela kan mek na..if kita tak tolong sedara mara sapo laie nak nolong..tapi ade gak satu kes sy malas nak tolong..sebab ape tau? ha sbb sorang mak cik sy kat kg kan main sombong..eh time anak dia nak masuk uitm kan main mintak tolong itu ini..sy tolong la jugak..tapi tak ikhlas huhuhuhuhuhu

Mamamya said...

btl tu iena...tolong menolong kan...klu bukan kita sdra mara ni sapa lgi yg nak membantu...tambah lagi dia kan pompuan....mcm2 kejadian x elok skrg ni...

p.s: masa ni yg iena cuti half day tu ker???

mamalieyna said...

ejaMaria:
ihiks..tulah kan..pandai2 la nak hidup..ngee..

Mrs Fiza :
hehe..kak eina course KIMIA, fakulti Sc & Tech..intake thn 2000 loor..2003 dah habis.. ^_^

Rose :
tula kan Rose, kalau sedara cenggitu, berat kita nak nolong, kalau nolong pun sure tak bape ikhlas..eina ni lain kesnya, family diorang yg byk berjasa, byk nengokkan mak eina kt kampung..almaklum sebelah umah jer.. ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah buat Kak Long Nazirah..
Belajar rajin2.. ;)

Teiba teringat zaman bljr dulu.. sebilik dgn budak2 semenanjung..lily jer seorg budak sabah..satu bilik 4org..memula tu susah gaklah nk berkomunikasi..lama2 dpt juga menyesuaikan diri & sekepala..smpi skrg msh lg berhubung ngan diorg.. ;)

etiey.com© said...

wah [perut kak dah nampak lah. dah membesar dan membolat! comel..

tak pe kak, kita tolong insyaallah dapat balasan dariNya..

eB ezrin said...

wah arief dh msk u la... cayalah... :)
canteknyer u reply, ader icons comel.. camner wat tuh?

Ena said...

pewut eina dah nampak cikit.. hik hik.. lain plak di komennya.. hahaha..

Fieza79 said...

nsb baik ada eina sekeluarga kat KL..apa2 hal nanti senang kan...sape lg nk tolong sedara mara kalau bkn kita...

fieza tkde sedara mara lnsung belah KL..pakai terojong pi jela kalau apa2 hal...

mummy_ayu said...

Ayu pun suka ikut adik2 gie daftra belajar mcm nie..leh tgk tempat belajar diaorg..best!!

dinor's family said...

ye la tringat masa g anta adik ibu yg sorang ni ke UKM lu...n time gradution pun hanya dinorfamily je yg hadir hu..hu... kenangan mengusik jiwa gitu...selamat belajar kak nazirah....

ch@ said...

selamat menempuh alam hostel. sonot2. menempuh drpd junior sehingga bergelar senior. huuu rasa hostel ana yg punya. hahaha.

MaMa CyDa said...

uuuuhhhh ... tempat mama jatuh lagik dikenang nih ...

blajo rerajin yek dik ^_^