About

Wednesday, June 29, 2011

.: FaSa loya SudaH berLalu..Alhamdulillah.. tapi.. :.

seperti tajuk itu..

Alhamdulillah..dah berlalu pun Fasa loya dan Mun*ah..hee~
syukur sangat2x..cumanya itulah..
sepanjang tempoh peknen, sure itu ini..terasa lain macam kan..

sekarang, fasa sakit2 pinggang n badan still bersarang..
malam lagi la terasa..
angin dalam badan..pun sama..sesekali dapat 'errk..'errk'..
kuarkan angin..best tau..hee~

walaupun nampak mcm kurang sopan bila..'errk'..'erkk'..depan orang..hee~
harap faham la kan, ibu2 mengandung ni memang banyak angin..hee~

audit time kt opis mama postpone ke next week..
aduhai...terasa beban selagi ianya tidak settle..hu~

ok, selamat bertugas semuanya..
bebelan tanpa piccas tengahari ni..
baru lepas makan, ada masa sket ni..
bebel jap, BW..mana yg sempat jer..huu~

19 comments:

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhh... selera time ;p

Salina@IbuAqil said...

Best mama bleh erk erk kuarkan angin.. Mcm ibu ni jenis payah btoi le angin tu nak kuar.. Tp bdn berangin je selalu.. Seksa rasanya.. Mama take care ya.. :D

eima said...

pas ni leh mkn pe saje la kan.... nik mat..nikmat

mummy_ayu said...

time ni la makan takyah nak pikir diet2..sbb makan untuk baby sekali..

mamashikin said...

ohh..fasa loya dah habis yer kak eina..skrg fasa makan plak yer..hehe..tu la, sy kalo peknan, tak sanggup nk lalui fasa tu la..mcm kain buruk jer tiap2 ptg...tu yg mls je nk peknan lg..tp bila tgk anak-anak rasa mcm nak tambah anak jugak...

MrS. F!zA said...

lepas ni selera makan lah pulak kan..tu lagi best!! semua makanan nmpk sedap..rindu pulak masa tu..

dinor's family said...

bagus la mkn ikut piramid tau...aku pun tiap bln dok tnnti2 bla nak mrasa lg ngandung ni....ummm...

Iela Fazielah said...

alhamdulillah..ms mengandung mmg mcm2..tp itu kenangan terindah

Ena said...

best bila time itu dah berlalu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Semoga dipermudahkan segalanye Eina..

ejaMaria said...

hilang loya datang la selera... ;p

♥ mamaQASrina ♥ said...

wahh!! tahniah!!
kitaorg pun dok tgh tggu gak neh..ada ka x dak, berdebar!! hehehe

LYAfrina said...

ALHAMDULILLAH...
SYUKUR...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mmg camtu mek na utk 2nd pregnancy..
sakit2 belakang
punggong
mmg mencabar
angin2 bagai tu jgn cakapler
welkam ke fasa makan2..aahhaha

diana said...

angin sepoi2 ada tak??
heheheh

Bionic women said...

bila fasa loya telah berlalu..
akan hadirlah fasa makan tanpa rasa bersalah..hehehe

nieda said...

oklah dh lepas fasa muntah2

Nadiah Sidek said...

alhamdulillah..mesti lega dah hilang rasa loya :). saya mengandung kali ke-2 sakit2 pinggang jgk. tu yg asyik baring je

MamaYatie said...

alhamdulillah...dah abis dah fasa tu yer..pas ni fasa makan plak la..just on time nak pose & raya..hehehee..tp yg penting kena prepare tuk pose..harap2 iena dpt pose mcm biasa