About

Thursday, June 2, 2011

.: BeLum sTart chEckup :.

Selamat pagi..

bersiaran langsung hari ni..
huu~ skrg kt rumah ..balik je kerja..badan rasa penat..
solat, makan...baring tgk TV..mesti terus tertido..

niat, nak la bukak lappy jap, jengok blog..
tapi idok ler mampu..
rugi je dok byr broadband, khidmatnya jarang sekali digunakan skrg..hu~

apa nak buat, tiada daya skrg ni..

usia kandungan skrg dah cecah +10 minggu..
tapi mama belum start g checkup lagi..
herm...takpe ke lambat2 eh..hee~
kalau 1st peknen dulu, awal2 dapat tau dah peknen..
terus bukak buku merah..semangat..hee~
skrg...haih..

tapi niat di hati mmg ingat this month nak mulakan checkup...
elokla kan...2 bln lebih dah..
masuk 3 bulan mulakan checkup lah..

mama prefer government hospital jer..
sebab dekat je dgn opis, takyah bayar apa2...
cuma terpaksa korbankan cuti 1/2day setiap kali nak g checkup la..
terpaksa...skrg cuti pun tinggal berapa kerat jer..
huu~

ok2...mama menaip n3, sementara tunggu sarapan sampai ni..
ada orang tu bwk sarapan banyak katanya..
so, td awal2 dia pesan, jgn sarapan dulu..
hee...rezki jgn ditolak kan.. ^_^

k, selamat bertugas~ ^_^

p/s tiada n3 draff tuk kul 12pm hari ni..huu~ kalau takada kesempatan.. tiadalah n3 nantinya..huu~

15 comments:

Ena said...

hehe..


ena dah sarapan dah.. makan tosei lagikkk..hoho..

eima said...

aku checkup pun suka gomen je ...
sbb nampak sgt nurse tu perihatin pasal kite ... silap ckit je kena marah....utk kebaikan kite gak tu kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat merehatkan diri Eina..Take Care ye..

alimaz kembara terasing said...

tak lama lagi meriah la rumah yer.... macam saya....

haslina said...

iena - samalah kita. apa2 pun mesti nak gomen kalau part pregnant nie.
take care yea.

mummy_ayu said...

ayu dulu pun start check up masa 3 bulan....tapi aku gie private sbb malas nak tunggu lama2 tu...bersalin je gie sepital kerajaan..

Mamamya said...

masa yg 1st mmg semangat kan...klu dah masuk no.2 n 3 mmg agak lewat sikit buat buku....:)

~Siti Hajar~ said...

sy masa peknen kat Danies 5 bulan br p buat buku merah...haha...tak xcited dah..ekekekekek

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy aritu..masuk 3 bulan baru start cek up..:-)

etiey.com© said...

agaknya memang berbeza peknen kali pertama dengan yang 2nd erk.. yang pertama teruja je kan

Fieza79 said...

wahh fieza ni pulak yg tak sabar2 nak check up haritu hehee...sama la lebih prefer gomen...tk bape nk trust private...yg pnting tk perlu byr apa2 kan...

Sidratul Muntaha said...

dulu
time ara..
masuk 3 bulan baru nak check up...
huuh..
lagi sengal..
ehehehhe...

ch@ said...

kita hari tu, 4 bulan baru buka. yg kedua awal sikit sebab kes yg lepas czer, so manala tau ada lain2 masalah.

bintangku said...

sha pun aritu buat lmbt jgk buku tu. dah 4 bulan baru buat. Tu pun cam mls jer nak buat checkup. :P

Dilla Ady said...

okeh da tu eina..tak lewat dn tak awal sgt..lagipun kalu gi awal2 pastu kite ada masalah, da asek nk dtg cek pulak...kang bos tarik muke jek kite slalu kuar ofis nk gi klinik...