About

Monday, June 13, 2011

.: aL- kisaH di Hari MisI menCari :.

Selamat pagi Isnin !
aduuh cerita lama lagi nih..hehe..
tapi takla lama mana..
last2 week punya weekend..hee~

mama menjalankan misi mencari..
itu yang banyak destinasi dituju on dat day tu..

misi pertama : mencari kain langsir & baju raya di Jakel shah alam..
and mission completed~ cuma baju berjalan belum cari lagi..
sempat lagi kan..banyak masa lagi..hee~

Tak lama pun di Jakel ni, cari2 belek2 sket, terus je ambik, tak fikir panjang dah, kaler tema pun tak fikir sebelum tu, pergi tengok mana berkenan time tu, terus ambik..
bayar dan balik..hee~

sebab ada tempat lain lagi nak tuju after that...

tengah2 mama dok pilih kain tu..
sempat le si abah snap2 piccas dak arif tu..
mengekor jerlah dia, tak banyak peel...^_^


nampak dah riak keboringan....takpe lepak sini dulu..hee~



eh..eh...ada abang laa..nampak cam senasib je dgn arif..
boring menunggu si mamanya memilih kain ...hee~

malu2 kucing nak menegur yek.. ^_^

After Jakel, terjah Tesco Shah Alam..
haaa kat sini la jumpa kak balqis n mamanya a.k.a anje..
haiih arif leh plak buat 'deeek' macam tak kenal jer dgn kak balqis..
al-kisahnya dia mmg selalu camtu..
malu tak kena tempat...pelik betul..

penat kak balqis panggil2 nama dia..
dia buat2 tak nampak je..
geram tau dgn perangai pelik dia ni..eeiii...

ke sini mencari, almari baju dak arif sebenarnya..
tak de lah kat sini..
last2 tak de la beli apa sangat..
kejap je kt Tesco ni..

destinasi seterusnya... Giant Kota Damansara..
cari punya cari..
herm...dapat lah almari yang biasa tu, bercolor2 tu..
jadilah arif kan.. daripada takde langsung...

sempat snap piccas di sini..^_^

si abah pantang nampak mesin urut ni tau..
nak saje...tapi malangnya..tak berfungsi pulak..
tak jadi...kecewa di situ..hee

dan di sana jugak sempat belikan kasut comel mickey mouse arif tu..
tak nyempat2, kat kedai tu jugak nak dipakainya..alahai..turutkan jelah.. ^_^

~ dia leka memerhati kanak2 riang yang lain sedang bermain di playground..
perginya tidak....nengok dari jauh jer..huu~


then, dari sana...
terjah pulak pasar malam area PJ..
then, baru balik rumah...
phewwww peenat....

seb baik mama tak loya plak time jalan2 tu..
huuu~

p/s n3 berikutnya..posing2 ala bergaya dak arif..hee~ alaaa 2,3 keping jer.. jadilah.. lama tak posing..hee~


23 comments:

MrS. F!zA said...

weee... mana kain langsir?nk tgkkk!! ekekeke

Ena said...

hehehe..

malu2 miaw ye arif.. hihi..

a'a mana kain lgsirnya? :P

LYAfrina said...

SHOPPING RAYA YEP

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian dak arif..dh kebosanan tunggu mama ye..hehe..lawak plak tgk Arif jenguk2 abg tu mcm gitu..nak berkawan tp malu2 meow ye.. ;)

@e_da said...

wahh beli kain baru.. syokk... cantik kasut arif...

Gieyana said...

wahh..dh start shopping bj raya yer..we all belum lg..

sure Arif boring menunggu Mama dier..Nureen ritu siap masuk dlm display rack tue n baring2 lg..kekeke

mamashikin said...

wah dah nk buat baju rayaa eh..kak ena takpe, jahit sendiri..beli lmbat2 pun takpe..kitaorg ni tak tau tukang jahit still terima lg or not...sb kain pun tak beli lagi nih..ingat gaji bln nih br nak g beli..

eima said...

o0o abg ek...aku ingatkan kakak td...huhu rambut serupa kakak...

zaidah said...

dah bershopping sakan untuk raya dah....bestnyer....cian budak ayep tunggu sampai boring mama bli barang...nasib baik ade rakan senasib...

Iela Fazielah said...

wah mmg berjalan sakan.... kalau hubby ila... xmoh dia...tp kiut kasut arif

Mamamya said...

nampaknya semua org dah ready dgn baju raya kan...tp iena senang jer...blh jahit sendiri..x yah nak anta tailor...:)(pstttt....apa tema kaler sedondon tahun ni...tahun lepas warna tema kita sama kan..."kelabu"....^____^)

nieda said...

berjalan sakan eina...

ch@ said...

wah, dah mula beroperasi. hahaha, harus datang beraya rumah kakIeyna ni. gaya arif kebosanan tu memang comel. dah la bosan menunggu mama dia pula sempat lagi nak snap2 gambar tu. walhal nak cari kain. ayah arif sama ngan abi, pantang nampak. mesti nak sedekah RM1. kerja rumah, isteri gak kena buat.

Nens Collection said...

muka boring tggu mama die pilih kain..hehe..comel!

Izan Ishak said...

misi dah bermula ye eina... syoknyaaaa! seb baik arif ada teman ye masa dia boring2 tu~

Bionic women said...

hai kak eina i'm back...hehe

kita pun aktibiti mencari kain langsir yg tidak bertemu jodoh lagi.
cerewet sangat tu yg susah tu..huhu..

cantik kasut ayip

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rajinnya mek na....sib baik tak pening2 eh..sy masa awal ngandung dulu pening manjang. hubby bawak jln2 pon takde mood. cam ayam berak kapor. ahhaha

Yaati Nor said...

rumah kat mana..jauhnya shopping

~Siti Hajar~ said...

amboi bjalan sakan, sekbek xmeloya, pandai lak time shpg ok je yer...hehe

Ayep malu2 meaw tp xkan dgn kakak Balqis pun malu2 lg..hehe

Dilla Ady said...

combong ye die wat2 cam tak kenal padahal main same2..huhu..penyegan la katakan...

agak2 tahun ni warna ape ye family eina?

haslina said...

rajin jalan shopping gitu ye.
mesti sihat kan eina hari itu.
baguih baguih.
;))

dinor's family said...

ooo dah soping raya.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kalo balqis dari jauh dah berlari nak ke playground, la ni main gasak je tak takut orang dah kalo nak main, kalo dulu meow2 jugak, he he sampai balqis cakap "mama, haidar sombongkan...he...he..." malu rupanya