About

Friday, June 10, 2011

.: aBaNg Long naN seOraNg :.

Salam Jumaat nan mulia..

Alhamdulillah bertemu lagi Jumaat..
bestnyer esok adalah sabtu dan diikuti ahad..
apa misi?

oooh tiada agenda lagi..
tapi berkira..kain tempahan orang sudah meningkat 12 pasang belum sentuh..
huu~ aduhai...itu baru baju orang, baju sendiri tolak tepi dulu..

sejak preggy, belum start menjahit apa2 lagi..
asal plan nak potong kain, or menjahit jer..
mesti ada je rintangan or alasan oleh diri sendiri..huu~
pepun kena segerakan yang sepasang itu, member nak pakai awal bulan depan..huu~

eh melalut ke lain plak..

sebenarnya saja nak tempek2 piccas abang long nan seorang ni..
ada kala garang...terbaru...balik2, dia sebut..'mbuuk'...'mbuuk'...(sambil gempal tangan nak tumbuk mama or abah kalau over kacau2 or usik2 dia..ngee..lagi bertambah suka mama nak usik..sbb gaya dia, walau nak tumbuk orang, tp comel..hee~)

ada kala manja... (kena marah sikit, menjebek yang lebih..tangkap syahdu mama tengok..huu~)

ada kala suka layan blues sendiri..
yang kelakar tu..ada sekali tu..
playbackkan  video dia masa kecik2 (baby), diiringi muzik sedih kt HP abah..
bleh plak meleleh air mata..
sedih dengar muzik yang syahdu sambil tengok piccas ke'baby'an dia..huu~
kelakar sungguh time tu mama tengok..muka jebek2 sambil meleleh air mata..
sungguh berperasaan dia..hee~

ada kala rajin..
rajin nolong, bila mama lipat kain, dia suka dok sebelah..
tunggu kain yang mama lipat tu, dia nak susun letak tepi..
bukan main suka, sbb mama kasi can..hee~

ada kala susah benor nak pakaikan diapers..
suka b*gel..tapi tak lama..
kdg2 buat peel pepagi, time mama kalut2 nak pi kerja..
haa dapat la habuan cubitan kecil olok2 kt montot, or babap kat situ..
kita kalut2, time tu jugak dia nak lengah2..main2..aiyaiyai..memag dpt habuan la..hee~

lagi..herm...tak sempat nak fikir lagi..
apapun..abang long dah belajar nak jadi dewasa sket2 dah ..
eh dewasa di usia dia lah..
meaning...takla manja cam baby lagi........ ^_^

apapun...mama & abah sayang abang  long selalu....selamanya....

layan wajah abang long di usia 2 tahun 2 bulan 26 hari ni.. hee~


Insyaallah time 'adiknya' keluar nanti..arif akan menjangkau usia 3 tahun..
ok sangat la kan.. ^_^


p/s janji kamo sihat sentiasa ye cayang...

13 comments:

nieda said...

takde nanti Arif dah ada geng

dilazfamily said...

biasalah tu simptom nak manja sebelum ada adik baru.

Ena said...

abg long dah besar dah mama.. hihi..

maszmadi said...

nak manja lebih2 ngan mama n abah sebelum adik kuar.. kan abang long

ch@ said...

sekali imbas, abgLong ni sebijik ayah dia. mmg dia ikut muka ayah ye kak. part perangai tu, serupala. okla tu 2thn ada adik, oni 2thn lbh dah beradik. hehe.

haslina said...

12 pasang. wow murah rezeki eina gitu. semoga tabah dengan dugaan early pregnancy.

Mamamya said...

ariff ni bila ditenung2 byk ikut muka abahnya yerk...^___^

masa firas lahir dulu afiqah umur 4 tahun...tp still manja mengalahkan firas...bikin mama n baba pening jer...huhuhuuuuu....

dinor's family said...

byk bsabar nnt byk lg peel2 yg mnguji ksabaran harap ayip jadi good boy ye....

MrS. F!zA said...

weee..abg long mmg sensitif mcm tu jgk klong..bak kata anak sulong mmg sensitif skit..ank no 2 nti lg keras dr sulong..percayalah.. *nada tokti :p

MaMa CyDa said...

biasalah nak dpt adik mmg camtuh lah pangai dia ..

anak mama yg sulung la nih umo nak masuk 3thn, adik dia lak dah 1thn tp dianya manja+mengada² kalah si adik. Adik cool jek ... tiap kali abang nangis, adik bleh ajuk cara abang nangis. makin berbululah si abang ... hahahahah

Sue said...

pregnant??? congratsss... sorry sejak bsalin jarang online. bestnye ayepp nk dpt adik...

NzA said...

makan besar mkn pjg akalnya eina..biasalh tu budak2 belajar nk jadi lbh dewasa....

Bionic women said...

jangan nnati ariff nak umbuk adik plak ek..hehe
bestnya arif dah nak ada adik