About

Thursday, May 19, 2011

.: toDay maSih di RuMah..layan Nur KasiH? :.

salam hari khamis..
wuhuu..masih bersiaran dari rumah..
tiada daya ke tempat kerja lagi..
arif still panasnya tinggi..baru je cek pagi ni..temperature still 38.5..huu~

malam tadi, susah sangat nak kasi ubat..si abah kerja, balik lewat malam..
so, mama bertarung sorang diri kasi ubat..
sudahnya..lebih dari separuh tak masuk mulut..

dah tu, yang sikit masuk tu pun..
habis dimuntahkan balik..
dengan isi2 perut sekali..hu~

susah sangat terasa, bila anak sakit..
suami tiada menemani..hu~
apa nak buat, last2 masuk ubat montot..
reda sket panasnya...

pagi ni, panas balik...hu~
dan mama..ginilah..tak bape ok lagi..
kepala tingtong...tapi malas nak melayan sangat..
jap lagi ada edisi, menyental kain2, tuala2 yang dimuntahkan dak arif..
dah sebaldi rendam dulu..
hu~ asal bagi ubat, muntah...asal kasi susu, muntah...hu~

dah tu..kuat makan jugak...tapi itulah..
bila muntah, banyak la pulak isi perut keluar balik...huu~
tak sempat lari bilik air, dah bersembur semua..
so, kain2 berhampiran la jadi sasaran..

apa nak dikata...lumrah anak masih kecik gini kan..
pengalaman gini, harus ditempuhi selagi anak masih di usia begini..
redha'
harap2 petang ni oklah..
esok mama kena kerjalah sayang....huu~

alang2 dah post n3 ni..
meh mama tempek..
sesi melayan nur kasih..
upss...ni masa diorang buat promo citer tu..
lokasi hypermarket mydin...ingat dapat la tatap wajah ayu Tiz Zakiah dan hero malaya Remy Ishak..
sekali diorang takdo la plak..cuma ada Fizz Fairuz..dan 2 lagi pelakon pembantu kot..huu~

apapun..dah sampai sana. curik2 snap jerlah..hee~
Fizz Fairuz tu mmg nampak mesra peminat lah..
siap sempat buat2 lawak atas stage tu...baguih2x.. ^_^


ada sesi kuiz, biasalah kan...

sempat mama interprame juge..lalala..haha...

kejadian : 7 may yang lalu..huu~

dan selingan gambo budak ni, nampak selekeh sungguh gitu haa..
dah tu, buat sopingmall tu macam umah sndiri..penat mama melayan..hu~




Sekian...

p/s HARAP DAK ARIF SIHAT SEPENUHNYA HARI NII..HUU~DALAM DOK BERKIRA-KIRA CUTI TINGGAL SIKIT, TERPAKSA MENGURANGKAN LAGI CUTI SEDIA ADA..HU~

20 comments:

MrS. F!zA said...

la sygnya meka ber2 tkde..bistu yg gurl cun tu sapa ek?mcm tk knl ja.

mummy_ayu said...

ala siannnya...arif demam lagi yer...sama la ngan Iris, bila demam...susah tul nak makan ubat...Ian jugak senang...
dah susah2 tu..emmang masuk ubat bontot je la...semoga arif & mama cepat baik demam yer..rehat2 kat umah key...

eB ezrin said...

x leh gi dekat ker?

eima said...

kesian arif ek .. mesti badand ie susutkan ...bg ubat sikit... jgn bg byk2 sekali gus...
bg ubat demam dulu ke ... pastu dah setengah jam cam tu br bg ubat lain plak... mana tau kurang ckit muntah die....

arif muntah tu sbb bdn die panas sgt tu...kesian ...

Ena said...

jadilah.. fizz fairuz pun encem juge kan.. kekekekek... :D

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris so far senang nak bagi makan ubat... kadang2 wat jugak la perangai susah makan ubat...

hope arif cepat sembuh ye. sian la dok muntah2...

LYAfrina said...

lya doakan moga arif cpt sihat yer.. eina pon kna jaga kesihatan,sbb sdg petnant kan...

** jumpa gkplakon nur kasih yer.. fizz fairuzz mmg best.. dialucu &mesra peminat.. aritu lya jumpa kt jom heboh

MamaYatie said...

tak kebetulan pulak kan..6/5 tu saya pegi juga mydin...

eina, tak ambik ubat tahan muntah tuk arif? selalu kalo asyik muntah kena ambik ubat tu..baru tak keluar balik ubat demam..cian dia yer..get well soon abg long!

♥SyilaSyira♥ said...

siannya ariff xsihat lagi ye..cepat sihat ye..mama kena kerja tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lama gak eh.if esok demam lagi better g amek darah la mek na..cek kot2 la kan..mintak2 dijauhkan benda2 tak elok kan..bkn ape, demam ni if budak2 if bawak ke 2-3 ari panasnye menten 38++..agak bahaya di situ..

moga arip cepat sembuh ya

**ubat montot tu sebenarnye tak buat anak kita baik demam tau..tapi hanya dpt kurangkan suhu sementara kita bawak p spital..

Fieza79 said...

aduhai tak sihat lg...cpt2 baik ye Arif..

ari tu kat sini pun ada dorang dtg..tak pegi pun tgk ..mls nak bersesak hehee...

mrs.spicy said...

huhu..jadi mak cuti memang banyak guna kan. huhu..

Mamamya said...

alahai..x baik lagi demamnya...mama pun dah sama pening2 lalat juga...sabar lah iena...mmg dugaan klu anak x sihat ni...

bab2 muntah ni mmg dah jd lumrah lah klu anak2 demam...kat umah ni damya lah mmg mudah muntah bila demam sikit...klu fiqa kurang sikit....

klu arif x mau makan ubat...iena bagi je ubat montot tu...x per...aritu masa firas demam lieya ada tanya doktor ada effect apa2 x klu bagi ubat montot lbh dari 3 kali sehari? doktor kata x per sbb klu ikutkan makan ubat pun 4 jam sekali...tp iena tgk2 lah dulu suhu badannya...klu tinggi smpi mencecah 38'c++ blh ajer bagi ubat montot...

sian arif klu kene paksa minum ubat...pastu muntah....moga cepat sembuh lah hendaknya....iena pun jgn lupa makan ubat....

p.s: huuu...komen pjg lebar...risau tgk anak2 sakit....

ieda said...

ada filem dah skrg kan .. arinie start nur kasih tuu ... ermm x tgk lah sbb dah tgk siri dia huhuh

oor ciann ariff x cihat ya .. ermm dah musim nie .. bagi minum air masak banyak2 dik ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian Arif..masih x sihat erk..Rajin2 mkn ubat ye..Moga cepat sembuh..

Iela Fazielah said...

mudah2an arip cpt sembut.. bestnyer dpt tgk dr dekat fizz fairus tu.. ada sikit minat kat dia

etiey.com© said...

moga ariff cepat sembuh yer..amin

dinor's family said...

sama la m,njang pun blum baik lg ni,lps mkn ubt ok jap lama2 dtg lek panas kepala,selsema pun xok lg ni, esk bru g klinik ambik mc..cpat sembuh ayip....

ch@ said...

shopping kat mana tu? banyak benar berjalannya. tu yg arif sakit tu, kena pakai topeng bila keluar. kualiti udara semakin tenat sekarang ni.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ha bestnya dapat jumpa artis, hope haidar dah sihat ari ni k