About

Friday, May 6, 2011

.: saYa abaNg LoNg taU :.

ihiks..
saje kasi tajuk gitu..
padahal cuma nak tempek2 wajah kesayangan hamba ni jer..
susulan dari n3 kemarin..
masih berbaki piccasnya..so tempek lagi la..
hee...

so, skrg dah boleh start panggil arif...abang!..abang long...waaah comel~ hee~
layan abang long pose lagi dan lagi..
time ni hujan masih lebat..
so, lepak dalam rumah lagi dan lagi..hu~

(tapi arif tak suka mama or abah panggil dia abang long..bila panggil, dia siap marah..."eeeiiii....ayeif..."..hee marah betul !..kelakar pun ada cara dia, mmg sungguh2 marah..berkali2 sebut..."eeeii...ayieff.." ..ngee )

pose disuruh 'senyum'
disuruh buat 'peace'..hu~

senyum sambil mata memandang ke atas..alahai..nakal~
smile sesungguh hati..sweet habis la tuh..ekeke..
dah malas layan mama da...hee~

ini pic di Hypermarket Mydin USJ subang...yaa...akhirnya..menjadi jugak plan..
keluar rumah walau agak terlewat sikit..
ke Hypermarket Mydin je..ekeke.. =P



tiba2 je hari tu, tak pernah dalam sejarah..
soping2 arif buat perangai..
siap nangis2...pelik...tunjuk perangai bakal abang ni..
perangai orang nak dapat adik...tapi time ni..mama belum tau mama tengah ber'isi'
cuma terdetik..'awat la buat perangai sangat dak arif ni, nak dapat adik kot'..
sekali..iyelah~hee~

p/s orang selalu kaitkan, bila anak nak dapat adik, pasti dia buat perangai pelik dan mengada-ngada kan..sejauh mana kebenarannya...?..setakad ni, baru 2 kali, mama terkesan ianya berlaku pada dak arif..herm..

17 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

syoknya dia dah jadik abang, bukan main gumbira lagik kat rumah ibu...tak pe dah ada adeq nanti haidar mesti suka punyer

Naura said...

Arif dah baper taun kak?bestnya,tak lama lg dapat adik yer..baby girl la pulak kan...hope so...

yaya pun naura panggil kakak.dulu masa mula2 preggy,dia mmg kuat meragam..tahan jer ler..huhu..

skang ni naura preggy lagi,yaya sekali lg yg banyak ragam..huhu..bukan adriana.adoi,manyak pening..hehehe..

nak tanya lagi..huhu..akk ajar naura nak tukar font catatan ngan tajuk catatan kak..

pastu,caner akk buta box cute untuk ruangan p/s akk tu?

[-suziey-] said...

hiksss...byk peel ke dak arief? cewah dh nk panggil abg long ek..hiks..maintain cute tau arief :)

eima said...

aku tak penah pun bgtau fahim yg aku tgh ngandung...
tp fahim slalu sela bj aku sambil ckp ...adek ayim dalam yut ama...

cam ne lak nk xplen ??

NzA said...

Tahniah utk mama juga utk arif..xlama lg jd abg!!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh baru lagi tu mek na..tunggu la perot dah makin besor nanti..mcm2 akal dia..sampai pitching ibu lari gara2 menjerit kuat sgt marah itu ini..aahhahaha

dinor's family said...

nak tunggu abg ijat buat perangai lak kot2 nak dpt adik hik..hik...

Zue AnnaLeeya said...

betul eina... klu nak dpt adik besenya si abg atau si kakak mmg suke wat peel.. kdg2 tuh menguji kesabaran sgguh... tuh yg tetiba blh bertuko jadik tarzan betina.. hehehe...

etiey.com© said...

alahai abng long. comel jer pakai selipar macam tuh... cute!

bintangku said...

Mmg pun... sama lar yg kat umah tu. Perangai yg tak pernah dibuat kdg2 tu menjadi2. Tu masa mula2 pregnant lar... skrg dah kurang skit.

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah panggil amie panggilan abg..smpai la die dpt adik still panggil amie jgk..

Dilla Ady said...

hmmm...yg takde nk dapat adik pun sokmo jugak wat peel..tu yg rase cam malasnye nk beranak kecik lagi..

nak2 dua2 perangai same, haishhhh...stress tau..huhu

MamaYatie said...

acehceh...abg long yer..mcm tak caya yer kan! pengalaman lepas2 masa pegnant anak ke2 si nurin buat perangai mcm2...lotih den melayan!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yup..betul tu Ena..mak lily pon selalu ckp mcm tu..klu dh anak cerwet sgt tu..maknanye nk dpt adik lah tu..emmm..tp x taulah jauh mana kebenaranye.. ;)

mamaRIFQY said...

awat na rase gambar NO 4 tuh macam muke Rifqy...ade iras!! aikk..kompiussss..heheheheee

Cara die senyum tuh same macam rifqy senyum laaaa

mamashikin said...

alahai abang long....hehhehhe...ni mesti bila dah ada adik nanti mesti dia kuat merajuk...heee

Bionic women said...

panggil abang ayiep ler..hehehe.
tomeiiiii ayiep..

oo, gi mydin x calling2 yeay...hehe