About

Thursday, May 26, 2011

.: part 2 : berBBQ di TaNjuNg Balau :.

..bersambung dari n3 pagi tadi...

sambung layan piccas sebahagian lagi yee..hehe..lokasi yang sama..Tanjung Balau, Kota Tinggi..
layan je sementara stok masih ada... ^_^
awal2 takmo langsung turun ke laut, nak main di tepian pantai jer..

mama interframe lagi..lalala...alaa bukan selalu..ihiks.. =P



kasut mama tiada dalam gambar, dan kasut arif, hanya sebelah..hee~
aaiii...memandang dari kejauhan je dak arif..hee~

aikkk cam gaduh jer..hee~
heee~ mama lagi...

seronok sesekali bermain ombak ..
tapi lama2 cam tak best sangat la..
mama prefer mandi air terjun dari laut..huu~
mandi laut, panas, air masin =P

berbeza mandi air terjun, sejuk dingin dan suasana redup...hee~ pandangan peribadiku~

awal2 je arif takmo mandi laut...bila dah mama simpan camera..
dan turun bermain ombak bersama2, baru dia ok dan happy...
tapi takde la plak bukti..camera dah simpan...huu~ hee~

akhirnya dah last2 part teruja jugak arif bermain ombak~ ^_^

Sempat jugak berBBQ di sana..
tapi mama tak ambik part pun..mama ambik part makan jer..hee...
bleh gitu? =P


mama makan tak banyak pun..
aura nak makan takde sangat la..mungkin sebab perut ibu mengandung ni kan..
selera takde..huu~

banyak dibakar nye..sampai tak habis, tapau bawak balik ^_^
..Tok Ayah arif a.ka. FIL sedang beristirehat di dalam khemah nan comel itu..hee~
muka arif pun dah berkilat...berjemur di laut..huu~

Habuannye : balik tu, kepala fenin2, arif pun dah tunjuk tanda2 nak demam time tu, sempat kasi ubat..
ingat dah ok, selasa balik KL..malam tu demam panas...hu~

dan mama, sebab masa mandi tu, bertudung kan..balik bleh nampak jelas belang2 di muka..haha...makan hari jugak nak pulih..sampai skrg ni gelap lagi..hu~ mengelupas kulit muka...
tulah pergi gitu je, tak prepare..tak beli sunblock ke hapa ke..huu~

alkisahnya begitulah... ^_^

tapi enjoy tetap enjoy... ^_^

20 comments:

zaidah said...

mana gie kasut ayep lagi sebelah tu..hilang masuk laut ker....banyakknyer BBQ....klu tak habis hantarlah kat rumah zai kat kulaijaya...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..wah..syoknye dak ayep mandi laut..
Byknye BBQ tu..sedap2..

Ena said...

paling suka dpat makan bbq tu.. ahahha.. n3 gini wta ena sangat rindu kg halaman.. uwaaaaaaaaaa..

Lelord said...

wahhh bestnya....dh lama x mandi laut

~Siti Hajar~ said...

bestnyer bbq tepian pantai, cuti sekolah ni dah booking hotel tepi pantai, nk buat bbq gak la..hehe

mandi pantai mmg best tp xtahan panas tu la, habis sunburn..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

patutla arip demem..panas tuuuu huhu

♥MiZz-siHa♥ said...

btl tu..kt pon prefer mandi sungai lg dr laut...laut panas..

ch@ said...

kita rasa akak dgn arif kena demam terkejut air laut kot. ye la sebab dah biasa dgn air sejuk. kena pula air laut yg sesejuk hangat tu. perubahan inviroment.

pelampung pink tu arif punya ke? hahaaa. sweet je akak mandi nampak kepala.

Dilla Ady said...

btul la eina..dilla pun kureng suke mandi laut..panasnye tu ha..rimas..pastu air masin pun bertambah la rimas..kalu mandi time cuaca tgh panas, kepala cam pening2..

seblum mandi kalu takde sunblock, pakai lotion biase pun boleh jugak..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bestnya mandi laut... dah lama tak mandi laut...

Faris cukup takut nak mandi laut la ni...

**sama la, sal rasa mandi air terjun lagi best sebab sejuk... hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Bestnya mandi laut... dah lama tak mandi laut...

Faris cukup takut nak mandi laut la ni...

**sama la, sal rasa mandi air terjun lagi best sebab sejuk... hehe

LYAfrina said...

syoknyer bkelah ramai2..siap bbq...

MamaYatie said...

syoknya eina..mandi laut, ala2 camping & bbq..best3x..lama dah tak outing camni..

nieda said...

pantai ni panas senang je budak2 nk demam..

etiey.com© said...

wah bestnya!!! sonok ke main yer

Mamamya said...

lia mmg x akan b'peluang mandi2 laut cenggini sbb afiqah ada asthma...kami di larang mandi manda kat laut sian kan.....uhukss...

ptt la ariff demam....keletihan mandi kat laut la ni....

Iela Fazielah said...

kalau ila... mmg enjoy.. seronok tgk siap bbq..ada khemah... wah.. mmg picnic sakan la...
mamaliena pakai fair n lovely.. cepat cerah balik.. cuma mmg akan mengelupas la..

NzA said...

wah...arif ada makwe comel la.....

akak pn lbh suka kt airterjun..sejuk n kulit pn xtrbakar....

maszmadi said...

bestnye tanjung balau, lama x pi walopon dekat ngan umah parents.. huhu

[-suziey-] said...

aiyak..demam panas plak balik tu yek..hehe mcm aQeel jek..xleh nk berjemur sgt n main air sgt..bdn sensitif..huhu..

sedapnya bbq..best btl..