About

Thursday, May 26, 2011

.: part 1 : Ke Tanjung Balau..lalala.. :.

Isnin @ 16 Mei - ke Tanjung Balau, Kota Tinggi (berhampiran Desaru).

nak bebel panjang dah kurang idea la plak..
tu la n3 simpan lama2 kan..ngee..

so, layan je gambo sebeban ni..separuh dulu..tengahari sket, separuh lagi..

Bekalan kami untuk perkelahan..hee~ jangan taktau, perjalanan dari Pontian ke lokasi makan masa, 2 jam lebih...so kami bertolak awal..sesudah subuh..huu~ ^_^
dah sampai sangat teruja sebab cantik pemandangan laut, orang tak ramai sebab hari isnin kan..so...aman dan tenteram nak lepak-lepaking..lalala..

sampai sana around 9.30am..herm..awalkan.. ^_^


khemah kecik pun pasang jer...
kami yang pergi - FIL, MIL, SIL & family, SIL (single tu) dan my family - 2 buah kete jer..

turun dari kete, terus nak main pasir ni..apa daa... =P


saujana mata memandang...
si abah melayan si anak bermain pasir basah...hee~
leka dan leka menengok lautan luas terbentang ~


dari kejauhan....kami berkampung kt bawah pokok itu... ^_^


awal2 turun laut, arif sangat takuuuut....huhu..apa da...

turun kejap je ke laut, nak naik dah..nak main pasir katanya..hee~

mama interframe sikiiit...hee~panaszzz...


terdamapar di situ...huuu~

nanti sambung piccas berikutnya..ada sebahagian lagi..sesekali datang kan, harus snap2x..hehe...~

14 comments:

MrS. F!zA said...

aik gi sesudah subuh..smapi sana mesti matahari dh naik tggi.. ke matahari je tp tak bapa rsa panas sgt.

eB ezrin said...

bestnyer eina... gambor last tuh eB suker la... kreatif :)

Ena said...

behnyer..

ni xtvt wajib tiap kali ena blk kg kecuali keadaan cuaca yg tak mengizinkan.. kalo tak memg wajib p lepak2 gini sambil bakar ayam, ikan dan seme tu la.. pastu mandi.. tak dpat pantai jeram ke kolam air panas ker tak kisah la.. janji mestu mau.. hihi..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alamak..ade dugong terdampar...larikkkkkk

Zue AnnaLeeya said...

mak aih bwk bekal tuh banyaknyer...
mcm bwk sekampung dah... hehe...

gamba last tuh tak tahan... nape si abah terdampar gitu??? penat melayan anak bujang sorg tuh yer???? hehhehehe....

Izan Ishak said...

tak pernah sampai sana lagilah eina. dari pontian 2 jam, kalau dari bp mau berjam2 lagi. tempat nya nampak best je~

dinor's family said...

skali skala bekelah kat laut best gak kn....patut la ayip demam ,main paas ye....

Maya Mayana said...

salam kenal..org pontian ehh..ntah2 kita ni sekampung tak?kmpg mk ayah kat situ...tp now duk kat tenggaroh..dekat je tg balau tp tk pernah pergi...sedih kan?

bonda dadif aka akish said...

lame tak g tnjg balau tuh...

=)

Mamamya said...

laaaa...iena pi tg.balau ker? mesti lalu depan taman umah lieya ni...

kami yg dok kota tinggi x penah lg sampai sana...uhuuuuu....org jauh lak yg smpi....

Shaharatul Akma said...

hai mama liena =)
sesaje nk folow 1stly..last2 tersngkot gak jdy fllower..kihkih..suka tgok telatah ank mama bila pose amik gbr...comeyyy sgt!!anwy..selamat berkenalan mama..jom view my blog
http://akudia-sayangkamu.blogspot.com

[-suziey-] said...

WAAA BESTNYE PIKNIK2..BYK MAKANAN..HEHE:P BAJU RENANG AqEEL YG TU XMUAT DH..DH PENDEK..EKEKEK:d

ieda said...

haa tetap sama pantai tanjung balau nie dikk .. akak pernah kesana masa kecik2 dulu sbb akak duk JB lama .. dari kecik kan :))

cantik .. still x berubah .. pantai nie selalunya air nya sama cuma keadaan sekeliling je yg membezakannya ..

wawawaa akak nampak penyu besoo sdg landing tuu eekekke ( ngosekkk :))

ch@ said...

masa kita datang hari tu, air laut dah surut, air sampai kat tiang nan sebatang tu je. kesian oni jln jauh nak bagi dia pijak air.